Energie vergelijken Wintelre Vergelijk de energieaanbieders en krijg kortingen tot wel €227


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en vlug energieprijzen vergelijken in Wintelre? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Ongetwijfeld ken je wel leveranciers van stroom zoals bijv. E.ON en MAIN Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Wintelre? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw persoonlijke situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is bijzonder eenvoudig. Voer je postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (stroom en gas) en geef aan welke meter je hebt (dubbele- of enkele meter). Verder selecteer je de looptijd van het contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierop volgend vergelijk je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Per organisatie check je wat je per jaar kwijt bent en de beschikbare welkomstkorting. Advies nodig? Via deze pagina tref je alle details over stroom, gas en licht in Wintelre.

Alle leveranciers

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Bespaar op je energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar meteen €193

Een lage gas- en stroomrekening Op kosten voor energie besparen. Wie wil dat nou niet? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract direct afsluiten voor een aantal jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Als je kiest voor een lange periode ontvang je een leuke korting. Klopt dat? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nee, het wordt nog mooier: contracten voor meerdere jaren zijn duurder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Wintelre? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van NLE .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Premie Korting/maand Overzicht
1 jaar NLE €120 €10 €1.621,85
3 jaar NLE €390 €10,83 €1.741,85
5 jaar NLE €0 €0 €1.861,85

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. O.a. zonnepanelen en windturbines. De belangrijkste eigenschap dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg duur is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Middels deze website vergelijk je gauw en zonder problemen de populaire groene stroom leveranciers. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Wintelre”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Erkende leveranciers van groene stroom in Wintelre:

 1. Energiedirect.nl
 2. Greenchoice
 3. Oxxio

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk huis in Wintelre waar stroom wordt gebruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is het onderscheid tussen de meters? Met zo’n enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Heb je een dubbele meter, dan heb je te maken met 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een apart tarief voor daluren (in de nacht, vroeg in de ochtend en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief voor jullie het meest geschikt is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw energie rond de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Vergeet niet: het is een hele uitdaging om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Voorbeelden zijn de koelkast of vriezer. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Daarom ons advies: selecteer het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet eenvoudig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer. Ga aan de slag met energie van Fenor.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Wintelre? Dan heb je de keuze tussen vaste en variabele tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de plaats Wintelre zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie gedurende jouw contractperiode aangepast worden. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, vaak in het voorjaar en najaar. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De tarieven en prijsverandering is niet gemakkelijk te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet blij met jouw leverancier van energie en gas? Betaal je teveel voor stroom en gas? Doorgaans kun jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En de besparing is niet mals. Maatschappijen kunnen een aanbod doen met interessante welkomstacties. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik oversluiten?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voortijdig switchen kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €173

 1. Pluis uit wat de looptijd van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Sorteer de beste en voordeligste stroomleverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jullie aankomende energieaanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. Het nieuwe contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Wintelre zonnepanelen laten plaatsen? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Noord-Brabant. Aan het einde van het jaar ontvang je een vereffening. In de volksmond is dat ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Saaksum.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ziet eenvoudig de voordeligste energiemaatschappij voor jou. Tip: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Aanwijzing: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Wintelre


Profiteer van de goedkoopste energie in Wintelre

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Selecteer nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Wintelre (en gas). Energie vergelijken en oversluiten gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef de locatie van de woning door (Noord-Brabant)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Direct overstappen
Concurrerende acties

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Inzicht in je verbruik
Hoge welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Meerdere contracten
Fikse aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Vaste prijs stroom
Fikse welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Online verbruik inzien
Mooie welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Slimme meter
Goede service
Goede welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Simpele voorwaarden
Mooie welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
3 jaar vast of variabel
Verleidelijke acties

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Diverse prijsafspraken
Aantrekkelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Nette klantenservice
Scherpe welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Nette klantenservice
Flinke aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Flexibele of vaste prijs
Scherpe welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Wintelre

Gasverbruik vormt voor een groot deel de factuur van de energiemaatschappij. Wat voor functie heeft gas? Wel, om het in huis warm te maken, om water op te warmen en koken op een fornuis. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Wintelre? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vind je snel & overzichtelijk de meest goedkope maatschappij. Op deze website kun je alle gasprijzen bekijken, maar ook de aanbiedingen en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Kies de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en vergelijk de laagste gastarieven in jouw woonplaats (Eersel). Een goedkope leverancier ontdekt? Start vandaag nog met besparen! Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Gedurende deze 14 dagen kun je nog van het contract af. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Hengelo.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en start met besparen in de gemeente Eersel.