Energie vergelijken Montfort Start met vergelijken en bespaar maar liefst €244


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Montfort? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Gerespecteerde organisaties zijn aanbieders van stroom als bijvoorbeeld E.ON en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Montfort? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw thuis. Hoe kan ik beginnen? Het is simpel. Geef je postcode en huisnummer door, schat jouw verbruik (stroom en gas) en selecteer de gewenste meter (voor dubbel- of enkel tarief). Vervolgens bepaal je de looptijd van jouw energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of een flexibel maandcontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Daarna zie je direct de goedkoopste energie. Van elke verstrekker vergelijk je de jaarlijkse kosten en de geldende cashback-korting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Hier lees je bruikbare info over gas, stroom en licht in Montfort.

Alle energiemaatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gemakkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Goedkopere energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot wel €230

De goedkoopste stroom en gas De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract gewoon voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. En als je lang kant blijft ontvang je een leuke korting. Of juist niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nee, het wordt nog mooier: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan kortstondige contracten. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Montfort? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Vattenfall.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (van een doorsnee-gezin)

Contract Maatschappij Premie Bonus/maand Totaal
1 jaar Vattenfall €220 €18,33 €1.574,35
3 jaar Vattenfall €170 €4,72 €1.694,35
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.814,35

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk dan aan wind, water en zon. Het grote positieve aspect is dat er geen uitstoot van CO2 is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom een hoger tarief heeft. Gelukkig is dit vaak niet zo. Via onze tool vergelijk je vluchtig en moeiteloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Montfort”. Tip: filter nu ook op stroom van zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Veel gekozen groene energie in Montfort:

 1. Allure Energie
 2. Fenor
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elke inwoner van Montfort waar stroom verbruikt wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? In het geval van een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) een een prijs voor daluren (laat in de avond, in het weekend en met bijv. kerst). Welke optie voor jou resulteert in de laagste energierekening is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik jij een belangrijk deel van de energie tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Echter, let goed op: het vergt heel wat om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk aan de koeling en de standby-standen. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk alles over de maatschappij Cogas.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Montfort? Dan heb je de keuze tussen een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de omgeving Montfort zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en de voorwaarden veranderen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in Januari en in Juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De wisseling van prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Doorgaans kun jij je bestaande energiecontract opzeggen + overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieaanbieders geven jouw serieuze welkomst vergoedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik al switchen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voortijdig switchen kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €213

 1. Ga na wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Selecteer de beste en lucratiefste stroomleverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Je nieuwgekozen energieaanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Dit fonkelnieuwe contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Montfort zonnepanelen op je adres actief? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Limburg. Iedere 12 maanden vind hiervoor een compensatie plaats. Dit heet salderen. Ook met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Bekijk eens het volgende stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Hedel.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je bekijkt eenvoudig de meest goedkope stroomleverancier voor jou. Advies: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Tip: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Montfort


Stap over naar de goedkoopste energie in Montfort

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Selecteer nu makkelijk de goedkoopste stroom in Montfort (en gas). Overstappen na de energievergelijking doe je met de volgende stappen:

1. Vul je adresgegevens in (Limburg)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Maandelijks bijstellen
Hoge welkomstkorting

logo essent

Essent

Slim besparen
Vaste prijs stroom
Fikse welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Nette service
Sublieme kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Persoonlijk advies
Flinke welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Verbruik aanpassen
Hoge welkomstkorting

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Goede klantenservice
Flinke welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Eenvoudig afsluiten
Concurrerende kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Diverse prijsafspraken
Flinke aanbieding

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
1 jarig contract
Prominente acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Snel overstappen
Fikse aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Nette klantenservice
Goede welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Persoonlijk advies
Mooie welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Montfort

Het gas (M3 verbruik) is een belangrijk onderdeel van de energienota. Waarvoor gebruiken we gas? Nou natuurlijk voor de verwarming, voor warm water en om eten te bereiden. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Montfort? Door de gas-vergelijker tool in te vullen tref jij eenvoudig de goedkoopste leverancier. Op deze website bekijk je de huidige gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Geef je postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en check de gunstigste gas-prijzen voor jouw situatie (Roerdalen). Een voordelige organisatie gezien? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder regelt dit. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In deze periode kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap vandaag nog over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Henxel.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw situatie in de gemeente Roerdalen.