Energie vergelijken Ratum Vergelijk alle energieleveranciers en ontvang een voordeel tot €296


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en gauw energieprijzen vergelijken in Ratum? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk aan stroom maatschappijen zoals bijv. UnitedConsumers en Greenchoice. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Ratum? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw huis. Hoe kan ik beginnen? Het is simpel. Geef je postcode en huisnummer door, geef aan wat het verbruik is (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbele- of enkele meter). Vervolgens kies je de ideale looptijd van het contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierop volgend zie je regelrecht de goedkoopste energie. Van elke leverancier check je de jaarlijkse kosten en de aantrekkelijke welkomstpremie. Zoek je wat handig naslagwerk? Op deze pagina tref je rijke informatie over stroom, gas en licht in Ratum.

Alle leveranciers

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gemakkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

De energierekening omlaag

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar eenvoudig €202

Een laag tarief voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Ook voor jou interessant? Hieronder vind je alle uitleg.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract meteen afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dit waar? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Let nu goed op: energiecontracten met een lange looptijd zijn duurder dan kortlopende contracten. Wil je een goedkoop energiecontract in Ratum? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Vattenfall .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Korting Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Vattenfall €210 €17,50 €1.622,30
3 jaar Vattenfall €160 €4,44 €1.742,30
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.862,30

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. O.a. zonnepanelen en windturbines. De belangrijkste eigenschap dat er geen uitstoot van CO2 is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Veel mensen denken dat groene stroom een hoger tarief heeft. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Aan de hand van onze zoekmachine vergelijk je snel & eenvoudig leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Ratum”. Daarnaast kun je sorteren op energie van windmolens of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot enkel groene stroom uit Nederland.

Voorbeelden van groene energie in Ratum:

 1. E.ON
 2. Energieflex
 3. Vattenfall

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk gebouw in Ratum met een energieaansluiting heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Heb je een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Heb je een dubbele meter, dan kun je kiezen voor 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (overdag) een een prijs voor daluren (later op de avond, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de paasdagen). Welke type tarief het beste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik jij een belangrijk deel van de stroom op daluur momenten? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Goed om te weten: het vraagt nogal wat planning om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Neem nou koelapparatuur en routers. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het levert ook nog eens weinig op. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Vattenfall.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Ratum? Dan kun je kiezen voor een variabel en vast tarief. Maar wat is precies het onderscheid? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de plaats Ratum is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en leveringsvoorwaarden fluctueren. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak in het voorjaar en najaar. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De tarieven en prijsverandering is lastig te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet tevreden over jouw actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Doorgaans kun jij je actuele energiecontract opzeggen en overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders van energie en gas bieden je huizenhoge welkomst vergoedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik veranderen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van enkele weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voortijdig switchen kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €174

 1. Bekijk wat de looptijd van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Kies de beste en scherpste energie-aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Je nieuwgekozen energiemaatschappij regelt de overstap.
 7. Het nieuwe contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Ratum zonnepanelen laten plaatsen? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Gelderland. Na een periode van een jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit principe is ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Sauwerd.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt nu de goedkoopste energieaanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Belangrijk: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Goed om te weten: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Ratum


Ontdek de goedkoopste energie in Ratum

Betaal jij teveel voor de stroom? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Kies nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Ratum (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je adresgegevens in (Gelderland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Nette service
Hoge welkomstkorting

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Goede service
Concurrerende kortingen

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Overstaphulp
Hoge aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Goede medewerkers
Mooie welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Verbruik aanpassen
Interessante kortingen

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Gemakkelijk oversluiten
Flinke aanbieding

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Snel overstappen
Hoge aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Goede service
Sublieme kortingen

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Vaste & variabele prijzen
Interessante kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Variabele gasprijzen
Hoge aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Variabele gasprijzen
Scherpe welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Vriendelijke service
Flinke welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Ratum

Ons gasverbruik heeft een groot aandeel in de energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, om ons huis te verwarmen, om te douchen en voor sommige keukenapparatuur. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Ratum? Door de gas-vergelijker tool in te vullen bekijk jij binnen no-time de meest goedkope leverancier. Via onze tool zoek je snel alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul de postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en vind de laagste gasprijzen in jouw woonplaats (Winterswijk). Een aantrekkelijke gasmaatschappij kunnen vinden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit is niet moeilijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In deze periode kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap vandaag nog over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Start nu ook met Energie vergelijken Herpt.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Winterswijk.