Energie vergelijken Munstergeleen Check alle energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €253


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en vlug energieprijzen vergelijken in Munstergeleen? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk aan erkende aanbieders van stroom zoals DELTA en Qurrent. En het aanbod groeit. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Munstergeleen? Vergelijk de prijzen voor jouw woning. Hoe dat werkt? Het is een fluitje van een cent. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, kies het geschatte verbruik (stroom en gas) en geef aan welke meter je hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Verder bepaal je de looptijd van het contract (dit kan zijn 2 jaren of direct opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens tref je direct de goedkoopste energieleverancier. Van elke energieaanbieder check je de jaarlijkse kosten en de optionele welkomstkorting. Hulp nodig bij kiezen? Op deze pagina tref je handige info over stroom, gas en licht in Munstergeleen.

Alle maatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Overstappen is zo gepiept

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Goedkopere energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar vandaag nog €269

De goedkoopste stroom en gas De energierekening naar beneden. Dat laat jij toch niet liggen? Hieronder vind je alle uitleg.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract gelijk ondertekenen voor een langdurige periode. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Wanneer je langere tijd klant wordt ontvang je een leuke korting. Ja toch? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Je zult het niet verwachten: contracten voor meerdere jaren zijn gepeperder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Zoek je een goedkoop energiecontract in Munstergeleen? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). We hebben een berekening gemaakt van Delta .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Premie Korting/maand Totaal
1 jaar Delta €170 €14,17 €1.574,85
3 jaar Delta €270 €7,50 €1.694,85
5 jaar Delta €0 €0 €1.814,85

Naarmate de contractperiode toeneemt liggen de verbruikskosten wat lager. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het duurzame hiervan is dat er geen uitstoot van CO2 is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Veel mensen denken dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dat is vaak niet het geval. Met de vergelijker vergelijk je vluchtig en vloeiend leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Munstergeleen”. Tip: filter nu ook op energie afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of filter op enkel groene stroom uit Nederland.

Populaire groene energie in Munstergeleen:

 1. De Vastelastenbond
 2. HVC
 3. Qwint

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk huis in Munstergeleen waar energie geleverd wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Bij een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een prijs voor piekuren (overdag) en een tarief voor de daluren (later op de avond, vroeg in de ochtend en reguliere feestdagen). Welke van deze opties het voordeligst is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw stroom tijdens deze daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Neem dit in acht: het vraagt nogal wat planning om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Neem nou koelapparatuur en routers. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Dit vergt dus een hele andere planning. En het levert niet veel op. Onze aanbeveling: selecteer het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Energiedirect.nl.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Munstergeleen? Dan kun je kiezen voor een variabel en vast tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de omgeving Munstergeleen is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas gedurende jouw contractperiode schommelen. Dit gebeurd meermaals per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijsontwikkeling is moeilijk in te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw huidige energie aanbieder? Vind je jouw energierekening te hoog? Mogelijkerwijs kan jij je bestaande energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Maatschappijen werken met immense welkomstkortingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Wat moet ik dan exact doen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik wisselen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 30 dagen. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Overstappen is mogelijk, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €264

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Filter de beste en lucratiefste stroomaanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Je nieuwgekozen aanbieder regelt de overstap.
 7. Dit fonkelnieuwe contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Munstergeleen zonnepanelen laten plaatsen? In dat geval wek jij zelf al energie op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Limburg. Aan het einde van het jaar krijg je hier een vergoeding voor. We spreken dan over salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Heerde.

 1. Schat het netto verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je checkt direct de meest betaalbare aanbieder voor jouw situatie. Tip: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Aanwijzing: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Munstergeleen


Stap over naar de goedkoopste energie in Munstergeleen

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Vind nu meteen de goedkoopste stroom in Munstergeleen (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is erg eenvoudig:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Limburg)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Dit is vast of variabel.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Behulpzame service
Hoge aanbiedingen

logo essent

Essent

Levert panelen
Goede medewerkers
Flinke welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Goede service
Prominente acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Vriendelijke service
Aantrekkelijke acties

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Hulp bij overstappen
Hoge welkomstpremie

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Verschillende contracten
Flinke welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Variabele gasprijzen
Hoge aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
1 jaar vast of variabel
Fikse welkomstpremie

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Eenvoudig afsluiten
Goede welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Online verbruik inzien
Fikse welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
3 jarig contract
Mooie welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Overstapservice
Aanzienlijke acties


Prijzen gas vergelijken in Munstergeleen

Het verbruik van gas beslaat het grootste gedeelte van de energienota. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming van het huis, voor heet water uit de kraan en voor bijv. keukenapparaten. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Munstergeleen? Door de gas-vergelijker tool in te vullen bekijk jij probleemloos de voordeligste gasmaatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl doorzoek je de gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer jouw locatie en gasverbruik op jaarbasis in, en achterhaal de gunstigste gas-prijzen voor jouw situatie (Sittard-Geleen). Een interessante leverancier gevonden? Zet dan de overstap in werking. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder regelt dit. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Stap vandaag nog over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Nu ook online: Energie vergelijken Witmarsum.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en stap online over in de gemeente Sittard-Geleen.