Energie vergelijken Witte Paarden Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar tot €226


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en snel energieprijzen vergelijken in Witte Paarden? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Gerespecteerde organisaties zijn stroom maatschappijen zoals Eneco of Leon Zeewolde. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Witte Paarden? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw situatie. Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Vul jouw postcode + huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (stroom plus gas) en selecteer de gewenste meter (dubbele- of enkele meter). Vervolgens selecteer je de looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of maandelijkse opzegbare energie) en kies je het gewenste energietarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Vervolgens zie je direct de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere maatschappij zie je de jaarlijkse kosten en de geldende welkomstbonus. Advies nodig? Op onze website ontdek je alle info over stroom, gas en licht in Witte Paarden.

Alle aanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gemakkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Voordeel op de energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar eenvoudig €196

Een lage stroom- en gasrekening. Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat is voor iedereen relevant. Bekijk direct meer informatie

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract meteen ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft ontvang je een leuke korting. Mee eens? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Het tegendeel is waar: langetermijncontracten zijn duurder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Witte Paarden? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van EnergieFlex.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Premie Premie/maand Jaarkosten
1 jaar EnergieFlex €120 €10 €1.622,60
3 jaar EnergieFlex €220 €6,11 €1.742,60
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.862,60

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. De belangrijkste eigenschap dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Dikwijls hoor je om je heen dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Aan de hand van deze website vergelijk je snel & gemakkelijk aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Witte Paarden”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom afkomstig van wind of de zon. Of ga voor alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Voorbeelden van groene energie in Witte Paarden:

 1. Clean Energy
 2. Engie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Ieder adres in Witte Paarden met toegang tot energie heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is precies het verschil? In het geval van een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. In het geval van een dubbele meter zijn er twee tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in het weekend en met feestdagen). Welk soort tarief het meest geschikt is, verschilt per situatie.

Consumeer je het grootste gedeelte van de energie tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Vergeet niet: het is niet altijd gemakkelijk om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Voorbeelden zijn computers en keukenapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Dit vergt dus een hele andere planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij UnitedConsumers.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Witte Paarden? Dan heb je de keuze tussen vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Dalen de tarieven tussentijds? Dan heb je daar geen profijt van. In en rondom Witte Paarden zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en andere afspraken aangepast worden. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in Januari en in Juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De wisseling van prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie actuele energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Misschien kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieleveranciers hebben gewoonlijk huizenhoge welkomst vergoedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik al switchen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Overstappen is mogelijk, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €166

 1. Achterhaal wanneer jouw contract afloopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en aantrekkelijkste stroomleverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Je toekomstige energiemaatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Deze aankomende overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Witte Paarden zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Overijssel. Na een periode van een jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit principe is ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Schalsum.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je bekijkt in een oogopslag de meest betaalbare energieleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Aanwijzing: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Tip: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Witte Paarden


Stap over naar de goedkoopste energie in Witte Paarden

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Vind nu probleemloos de goedkoopste stroom in Witte Paarden (en gas). Overstappen na de energievergelijking kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Overijssel)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Verbruik aanpassen
Aantrekkelijke acties

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Snel af te sluiten
Sublieme kortingen

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Online account
Fikse welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
3 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Verbruik advies
Goede aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groene energie
Verschillende contracten
Goede aanbieding

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Flexibele stroomprijs
Goede aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Behulpzame service
Aanzienlijke kortingen

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Direct overstappen
Hoge welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Betalen in termijnen
Flinke welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Duidelijke voorwaarden
Hoge aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Flexibele gasprijs
Fikse welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Witte Paarden

Het verbruikte gas is een belangrijk onderdeel van de energierekening. Gas gebruiken we voor de verwarming van het huis, voor het verwarmen van water en om het fornuis te gebruiken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Witte Paarden? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vind je meteen de meest goedkope aanbieder. Via onze tool bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jullie adresgegevens in en gasverbruik op jaarbasis in, en achterhaal de laagste gasprijzen voor jouw verbruik (Steenwijkerland). Een voordelige partij gezien? Stap dan direct online over. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Tijdens die twee weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Waar wacht je op? Stap meteen over, en pak die welkomstbonus! Start nu ook met Energie vergelijken Heteren.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en stap online over in de gemeente Steenwijkerland.