Energie vergelijken Nes-Heerenveen Start met vergelijken en bespaar tot €248


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en haastig energieprijzen vergelijken in Nes-Heerenveen? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Toonaangevende partijen zijn stroom maatschappijen zoals E.ON of Greenchoice. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Nes-Heerenveen? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw individuele situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is een fluitje van een cent. Voer je postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (stroom plus gas) en selecteer de gewenste meter (dit is een dubbele of enkele meter). Hierna maak je een keuze voor de looptijd van het energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een altijd opzegbaar contract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens tref je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Per maatschappij vergelijk je de energiekosten per jaar en de aantrekkelijke welkomstbonus. Direct meer informatie lezen? Hier vind je handige info over stroom, gas en licht in Nes-Heerenveen.

Alle aanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Lagere prijzen voor energie

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot wel €253

Een lage stroom- en gasrekening. Een voordeliger energiecontract.Binnen enkele minuten geregeld. Check op deze pagina alle details.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract slim vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan zijn de voordelen nog veel groter. Mee eens? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nu moet je opletten: lange verbintenissen zijn gepeperder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil je een goedkoop energiecontract in Nes-Heerenveen? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Oxxio .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Korting Korting/maand Totaal
1 jaar Oxxio €190 €15,83 €1.575,70
3 jaar Oxxio €120 €3,33 €1.695,70
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.815,70

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grote positieve aspect is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De meeste mensen hebben het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Aan de hand van deze pagina vergelijk je gauw en vloeiend de verschillende aanbieders van groene stroom. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Nes-Heerenveen”. Je kunt ook filteren op energie afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot groene energie uit NL.

Erkende leveranciers van groene stroom in Nes-Heerenveen:

 1. E.ON
 2. Greenchoice
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk huis in Nes-Heerenveen waar energie geleverd wordt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Bij een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Heb je een dubbele meter, dan kun je kiezen voor 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een lager tarief in de daluren (in de nacht, vroeg in de ochtend en reguliere feestdagen). Welk tarief resulteert in de laagste energierekening is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Consumeer je het grootste gedeelte van jouw energie in de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Neem dit in acht: het is niet altijd gemakkelijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Voorbeelden zijn computers en keukenapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het levert ook nog eens weinig op. Veel mensen zeggen daarom: kies voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is gewoon lastig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer. Bekijk direct de aanbieder Qurrent.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Nes-Heerenveen? Dan is er de opties voor vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven tijdens het contract niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan zul jij daar niks van merken. In de regio Nes-Heerenveen zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven tijdens het contract veranderen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in eind Juli en in begin Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De wisseling van prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw leverancier van energie en gas? Vind je jouw energierekening te hoog? Doorgaans kun jij het oude energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders van energie en gas bieden namelijk aantrekkelijke welkomst vergoedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik overstappen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van enkele weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voortijdig switchen kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €208

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Kies de beste en voordeligste aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jouw “nieuwe” energieleverancier regelt de overstap.
 7. Deze aankomende overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Nes-Heerenveen zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Houd je elke maand stroom over? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Na afloop van elk jaar ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit principe is ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Heijen.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was dit een negatief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je vindt direct de meest aantrekkelijke stroomleverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Belangrijk: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Interessant: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Nes-Heerenveen


Profiteer van de goedkoopste energie in Nes-Heerenveen

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Vind nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Nes-Heerenveen (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Online account
Interessante acties

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Vaste prijs gas
Hoge welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Overstapservice
Fikse welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Overstaphulp
Scherpe welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Snel af te sluiten
Hoge welkomstbonus

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
1 jarig contract
Goede welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Aangename service
Prominente acties

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Meerdere contracten
Aantrekkelijke acties

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Online account
Goede welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Eenvoudig afsluiten
Fikse aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Goede medewerkers
Flinke welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Vaste prijs gas
Hoge welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Nes-Heerenveen

Het verbruikte gas is een belangrijk onderdeel van de maandelijkse energierekening. Wat voor functie heeft gas? Wel, om het in huis warm te maken, voor een lekker warm bad en voor sommige keukenapparatuur. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Nes-Heerenveen? Met behulp van onze gas-vergelijker ontdek je zonder moeite de aantrekkelijkste gas aanbieder. Op die pagina doorzoek je de gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en ontdek de goedkoopste gastarievenvoor jouw locatie en gasverbruik (Heerenveen). Een passende leverancier kunnen vinden? Stap dan direct online over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen dit stadium ben je vrij om er toch van af te zien. Sluit online je contract over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Wommels.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en regel de overstap online in de gemeente Heerenveen.