Energie vergelijken Zeewolde Vergelijk de energieaanbieders en krijg een korting tot €292


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Zeewolde? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Denk hierbij aan stroomaanbieders als UnitedConsumers en Greenchoice. En het aanbod groeit. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Zeewolde? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe doe ik dit? Het is een fluitje van een cent. Vul je locatie in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (gas plus stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbel of enkel). Vervolgens maak je een keuze voor de looptijd van jouw contract (dit kan zijn 2 jaren of een tijdelijk energiecontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Aansluitend ontdek je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere leverancier check je de jaarlijkse kosten en de geldende welkomstkorting. Is het nieuw voor jou? Op onze website tref je bruikbare info over stroom, gas en licht in Zeewolde.

Alle aanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Voordeel op de energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar eenvoudig €193

Een lage stroom- en gasrekening. De energierekening naar beneden. Wie wil dat nou niet? Bekijk direct meer informatie

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract meteen voor een langere periode vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan krijg je een hogere korting. Klopt dat? In de energiemarkt gelden deze wetten niet. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan een kortlopend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Zeewolde? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). We hebben een berekening gemaakt van Engie.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Bonus Premie/maand Totaal
1 jaar Engie €160 €13,33 €1.625,05
3 jaar Engie €390 €10,83 €1.745,05
5 jaar Engie €0 €0 €1.865,05

Bij een lang contract betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk aan water, wind en zon. Het grootste voordeel is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Dikwijls hoor je om je heen dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Op basis van de vergelijker vergelijk je razendsnel en vloeiend groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Zeewolde”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom van zonnepanelen of juist windmolens. Of zoek expliciet naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Populaire groene energie in Zeewolde:

 1. Energiedirect.nl
 2. Engie
 3. Vrijopnaam

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke inwoner van Zeewolde met een energieaansluiting heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij deze enkele meters is er 1 tarief voor alle stroom. In het geval van een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, in de weekenden en reguliere feestdagen). Welk tarief voor jullie het goedkoopste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer jij meer dan de helft van de stroom op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief interessant. Goed om te weten: het is soms best moeilijk om energie met name in de daluren te gebruiken. De meest producten staan thuis continu aan. Denk maar aan de koelkast of vriezer. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de opbrengst is marginaal.Ons advies: ga voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Ga aan de slag met energie van Cogas.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Zeewolde? Dan heb je de keuze tussen een variabel en vast tarief. Maar wat zijn de verschillen? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de regio Zeewolde zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom gedurende jouw contractperiode worden herberekend. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, direct in januari, en halverwege in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De tarieven en prijsverandering zijn niet met zekerheid te zeggen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie actuele energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Wellicht kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. Overstappen loont. Aanbieders van energie en gas hebben gewoonlijk goede welkomstaanbiedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik oversluiten?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Let dan zeker op de opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €130

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Kies de beste en lucratiefste stroomaanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jullie nieuwe energiemaatschappij regelt de overstap.
 7. De nieuwe overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Zeewolde zonnepanelen laten plaatsen? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Flevoland. Iedere 12 maanden krijg je hier een vergoeding voor. Dit principe is ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Siddeburen.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Was dit een negatief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt direct de meest goedkope stroomaanbieder voor jouw situatie. Hint: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Kies een overstapmoment. Hint: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Zeewolde


Zo vind je de goedkoopste energie in Zeewolde

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of heb je een nieuwbouwwoning en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Zoek nu snel de goedkoopste stroom in Zeewolde (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Flevoland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Persoonlijk advies
Flinke welkomstkorting

logo essent

Essent

Levert panelen
Variabele stroomprijzen
Aanzienlijke acties

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Snel overstappen
Prominente acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Verbruik aanpassen
Scherpe welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Verbruik advies
Flinke welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groene stroom
Persoonlijke service
Flinke welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Gemakkelijk oversluiten
Hoge welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
2 jarig contract
Scherpe aanbieding

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Verbruik advies
Prominente acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Flexibele of vaste prijs
Flinke welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Behulpzame service
Mooie aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Maandelijks bijstellen
Mooie welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Zeewolde

Ons gasverbruik heeft een groot aandeel in de energierekening die op de mat valt. Gas wordt verbruikt voor de verwarming van het huis, voor warm water en om te koken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Zeewolde? Met behulp van onze gas-vergelijker vind je meteen de meest goedkope gasmaatschappij. Op deze website vind je actuele gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer je postcode + huisnummer en verbruik per jaar in, en vind de goedkoopste gasprijzen uit de regio (Zeewolde). Een betaalbare partij gezien? Stap dan direct online over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Waar wacht je op? Stap meteen over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Hoog-Keppel.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw woning in de gemeente Zeewolde.