Energie vergelijken Nieuwkoop Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €261


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en gauw energieprijzen vergelijken in Nieuwkoop? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk aan erkende leveranciers van stroom zoals Essent en Vattenfall. En het aanbod groeit. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Nieuwkoop? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw persoonlijke situatie. Hoe dat werkt? Het stelt maar weinig voor. Geef je postcode en huisnummer door, schat hoeveel je per jaar verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter, (dubbel of enkel). Hierna kies je de ideale looptijd van jouw contract (bijvoorbeeld 1 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna vind je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere aanbieder vind je de kosten op jaarbasis en de eventuele. cashback-korting. Direct meer informatie lezen? Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Nieuwkoop.

Alle energiemaatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel online overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Bespaar op je energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot wel €270

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een voordeliger energiecontract.Dat laat jij toch niet liggen? Hieronder vind je alle uitleg.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract slim aangaan voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan ontvang je een leuke korting. Is dit waar? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nee, het wordt nog mooier: langdurige overeenkomsten hebben hogere prijzen i.v.m. een kortlopend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Nieuwkoop? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Eneco.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Premie Korting/maand 12 maanden
1 jaar Eneco €190 €15,83 €1.577,95
3 jaar Eneco €250 €6,94 €1.697,95
5 jaar Eneco €0 €0 €1.817,95

Bij een lang contract zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grote positieve aspect is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. En dat draagt bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Gelukkig is dit vaak niet zo. Via onze tool vergelijk je snel & vloeiend aanbieders van groene stroom in de buurt. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Nieuwkoop”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom van zonnepanelen/windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Voorbeelden van groene energie in Nieuwkoop:

 1. DELTA
 2. Engie
 3. Qurrent

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk huis in Nieuwkoop waar energie geleverd wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Heb je een dubbele meter, dan zijn er twee tarieven. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) een een prijs voor daluren (laat in de avond, tijdens weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief resulteert in de laagste energierekening is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Consumeer jij een belangrijk deel van de stroom op daluur tijden?Pas dan loont het dubbeltarief. Neem dit in acht: het valt soms tegen om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk maar aan koelapparatuur en routers. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de opbrengst is marginaal.Veel mensen zeggen daarom: een enkeltarief is duidelijker. Geld besparen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk alles over de maatschappij Enexis.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Nieuwkoop? Maak dan eerst een keuze uit een variabel en vast tarief. Maar wat is precies het onderscheid? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de plaats Nieuwkoop is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven gedurende jouw contractperiode fluctueren. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in eind Juli en in begin Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De tarieven en prijsverandering is doorgaan lastig te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je je actuele energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energiemaatschappijen bieden je sensationele welkomstpremies. Wanneer kan ik de overstap maken? En hoe doe ik dat? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik oversluiten?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van meerdere weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Overstappen is mogelijk, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €286

 1. Ga na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Filter de beste en voordeligste energie-leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. De aankomende energieaanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. De aankomende overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Nieuwkoop zonnepanelen tot je beschikking? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Zuid-Holland. Na een periode van een jaar ontvang je een vereffening. Dit noemen we salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Heusden.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was dit een negatief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt meteen de voordeligste stroomaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Aanwijzing: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Cruciaal: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Nieuwkoop


Zo vind je de goedkoopste energie in Nieuwkoop

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort verhuizen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Kies nu makkelijk de goedkoopste stroom in Nieuwkoop (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Zuid-Holland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
3 jarig contract
Fikse welkomstkorting

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Eenvoudig afsluiten
Mooie welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Charmante service
Hoge welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Vaste prijs gas
Fikse welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Vaste prijs gas
Prominente acties

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Flexibele gasprijs
Aantrekkelijke acties

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Direct overstappen
Prominente kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Verbruik aanpassen
Flinke welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Goede medewerkers
Sublieme acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Persoonlijke service
Sublieme acties

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Flexibele of vaste prijs
Mooie welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Vaste prijs stroom
Concurrerende kortingen


Prijzen gas vergelijken in Nieuwkoop

Het gas (M3 verbruik) vormt voor een groot deel de energierekening die op de mat valt. Gas wordt vooral gebruikt om het in huis warm te maken, voor een lekker warm bad en om het fornuis te gebruiken. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Nieuwkoop? Door de gas-vergelijker tool in te vullen ontdek je binnen een paar seconden de meest voordelige gasmaatschappij. Via onze tool zoek je snel alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstbonussen. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en achterhaal de gunstigste gas-prijzen voor jouw verbruik (Nieuwkoop). Een betaalbare gasmaatschappij kunnen vinden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit vergt verder geen kennis. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Gedurende deze 14 dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap over binnen een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Zevenbergen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Nieuwkoop.