Energie vergelijken Nijeberkoop Vergelijk de energieaanbieders en ontvang een voordeel tot €296


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Nijeberkoop? De keuze is vandaag de dag erg groot. Je hebt vast gehoord van stroomleveranciers als Clean Energy en Innova Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Nijeberkoop? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw thuis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Vul jouw postcode + huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het type meter (voor dubbel- of enkel tarief). Daarna kies je de ideale looptijd van de overeenkomst (bijvoorbeeld 1 jaar of een altijd opzegbaar contract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Daarna ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke leverancier vind je de kosten per 12 maanden en de geldende korting voor nieuwe klanten. Hulp nodig bij kiezen? Op deze pagina lees je alle details over gas, stroom en licht in Nijeberkoop.

Alle aanbieders

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Minder betalen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar meteen €271

Een lage stroom- en gasrekening. De energierekening naar beneden. Dat wil toch iedereen? Lees hieronder alle informatie.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt een goede keuze: het energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan is de kortingsactie nog gunstiger. Of juist niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Het tegendeel is waar: lange verbintenissen zijn prijziger dan kortlopende contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Nijeberkoop? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van EnergieFlex .

Een voorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Bonus Korting/maand Jaarlijks
1 jaar EnergieFlex €200 €16,67 €1.578,75
3 jaar EnergieFlex €410 €11,39 €1.698,75
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.818,75

Bij langlopende contracten betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het belangrijkste pluspunt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg kostbaar is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met de vergelijker vergelijk je gauw en eenvoudig alle groene-stroom maatschappijen. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Nijeberkoop”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom afkomstig van windmolens of zonnepanelen. Of ga voor slechts groene stroom met NL oorsprong.

Erkende leveranciers van groene stroom in Nijeberkoop:

 1. Anode Energie
 2. Energieflex
 3. Vrijopnaam

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke woning in Nijeberkoop waar energie geleverd wordt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Heb je een dubbele meter, dan zijn er twee tarieven. Men spreekt dan over piekuren (overdag) en een afwijkend tarief voor daluren (na 9 uur ’s avonds, vroeg in de ochtend en reguliere feestdagen). Welk soort tarief het meest geschikt is, verschilt per situatie.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw energie tijdens deze daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Houdt dit in gedachten: het is een hele uitdaging om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Het heeft dus een grote impact op je leven. En het levert niet veel op. Daarom ons advies: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk alles over de maatschappij Energiedirect.nl.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Nijeberkoop? De twee contractsoorten zijn vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat zijn de verschillen? En welk type tarief past bij mij? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen gedurende de contractperiode niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan zul jij daar niks van merken. In en rondom Nijeberkoop is het vaste energietarief erg populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen gedurende jouw contractperiode veranderen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, direct in januari, en halverwege in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De ontwikkelingen van de prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet te spreken over jouw leverancier van energie en gas? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Dan kun je mogelijk het oude energiecontract opzeggen en direct overstappen. Overstappen loont. Energieaanbieders werken met goede welkomstbonussen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Wat moet ik dan exact doen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik al switchen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €167

 1. Controleer hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Sorteer de beste en voordeligste leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. De nieuwe energieaanbieder regelt de overstap.
 7. Het aankomende contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Nijeberkoop zonnepanelen op jouw woning? In dat geval wek jij zelf al energie op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Aan het einde van het jaar ontvang je een vereffening. Dit principe is ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Hinnaard.

 1. Maak een begroting van het verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit een getal in de min? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt nu de meest goedkope stroom maatschappij die past bij jouw situatie. Belangrijk: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies de datum van overstappen. Advies: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Nijeberkoop


Profiteer van de goedkoopste energie in Nijeberkoop

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Bekijk nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Nijeberkoop (en gas). Energie vergelijken en oversluiten kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Flexibele stroomprijs
Aantrekkelijke kortingen

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Diverse prijsafspraken
Hoge aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Persoonlijke service
Flinke welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Tussentijds aanpassen
Scherpe welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Inzicht in je verbruik
Goede welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Flexibele gasprijs
Flinke aanbieding

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
2 jaar vast of variabel
Concurrerende kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Betalen in termijnen
Scherpe welkomstcadeaus

logo engie

Engie

ENGIE app
Meerdere contracten
Goede aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Persoonlijke service
Mooie welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Snel oversluiten
Hoge welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Termijnbedrag wijzigen
Scherpe welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Nijeberkoop

Het verbruik van gas beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt om het in huis warm te maken, voor warm water en om te koken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Nijeberkoop? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan zoek jij nu de meest goedkope gasleverancier. Via de vergelijker vind je actuele gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer jullie adresgegevens in en het geschatte jaarverbruik in, en check de goedkoopste gasprijzen voor jouw situatie (Ooststellingwerf). Een geschikte partij achterhaald? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit is niet moeilijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Tijdens die twee weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Nu ook online: Energie vergelijken Zoutkamp.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en stap online over in de gemeente Ooststellingwerf.