Energie vergelijken Obdam Check alle energiemaatschappijen en krijg een korting tot €279


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en gauw energieprijzen vergelijken in Obdam? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Toonaangevende partijen zijn leveranciers van stroom als bijvoorbeeld De Vastelastenbond of Vattenfall. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Obdam? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe kan ik beginnen? Het stelt maar weinig voor. Voer een postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (stroom en gas) en kies het soort meter, (dubbel of enkel). Verder kies je de ideale looptijd van de verbintenis (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je het gewenste energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierna zie je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van elke verstrekker vind je de kosten op jaarbasis en de aantrekkelijke welkomstbonus. Advies nodig? Op onze website tref je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Obdam.

Alle energiemaatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel overstappen van aanbieder

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Bespaar op je energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar direct €275

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat wil toch iedereen? Pak deze kans en stap over.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als je lang kant blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of toch niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Sterker nog: contracten met een lange looptijd hebben hogere prijzen i.v.m. kortstondige contracten. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Obdam? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Vattenfall .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Premie Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Vattenfall €250 €20,83 €1.581,25
3 jaar Vattenfall €270 €7,50 €1.701,25
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.821,25

Bij een contract van bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het duurzame hiervan is dat er geen CO2 vrijkomt. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom erg duur is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met behulp van deze website vergelijk je gauw en gemakkelijk aanbieders van groene stroom in de buurt. Kies hierbij voor “uitsluitend duurzame energieleveranciers Obdam”. Daarnaast kun je sorteren op energie afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of ga voor enkel groene stroom uit Nederland.

Erkende leveranciers van groene stroom in Obdam:

 1. E.ON
 2. MAIN Energie
 3. UnitedConsumers

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Iedere bewoner van Obdam die energie verbruikt heeft een enkele of dubbele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Met zo’n enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij de dubbele meters kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een prijs voor piekuren (overdag) en een lager tarief in de daluren (later op de avond, in het weekend en nationale feestdagen). Welke type tarief het voordeligst is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer jij meer dan de helft van de energie in de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Houdt dit in gedachten: het is soms best moeilijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Voorbeelden zijn TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het levert ook nog eens weinig op. Onze tip is: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Meer info? Bekijk details van leveranciers als NLE.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Obdam? Maak dan eerst een keuze uit vaststaande en flexibele prijzen. Wat is nu precies het verschil? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wisselen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In Obdam is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en leveringsvoorwaarden fluctueren. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De tarieven en prijsverandering is moeilijk in te schatten. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de energienota aan de hoge kant? Doorgaans kun jij de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieaanbieders geven namelijk huizenhoge welkomstkortingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete ligt al gauw op €138

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Zoek de beste en aantrekkelijkste energie-leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. Jullie nieuwe energieaanbieder regelt de overstap.
 7. Deze kersverse overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Obdam zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Noord-Holland. Is er een contractjaar verstreken, dan krijg je hier een vergoeding voor. Dit noemen we salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een vergelijking van energieprijzen een must. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Hornhuizen.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was dit een negatief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt eenvoudig de goedkoopste leverancier voor jouw woning en verbruik. Advies: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Cruciaal: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Obdam


Profiteer van de goedkoopste energie in Obdam

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Kies nu razendsnel de goedkoopste stroom in Obdam (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Geef de locatie van de woning door (Noord-Holland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Persoonlijke service
Flinke welkomstpremie

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Flexibele gasprijs
Flinke welkomstpremie

logo eneco

Eneco

HollandseWind
1 jaar vast of variabel
Flinke welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Behulpzame service
Aantrekkelijke kortingen

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Nette klantenservice
Mooie welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Slimme meter
Tussentijds aanpassen
Mooie welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Groen voorop
Maandelijks bijstellen
Fikse aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Overstaphulp
Flinke welkomstcadeaus

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Direct overstappen
Sublieme kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
1 jaar vast of variabel
Fikse welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Snel overstappen
Hoge welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Termijnbedrag wijzigen
Mooie welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Obdam

Gasverbruik heeft een groot aandeel in de energienota. Gas wordt verbruikt voor de verwarming van het huis, voor het verwarmen van water en om het fornuis te gebruiken. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Obdam? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan check je gelijk de meest goedkope gasleverancier. Op deze website staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Geef je postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en achterhaal de gunstigste gas-prijzen voor jouw situatie (Koggenland). Een voordelige organisatie gevonden? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Waar wacht je op? Stap meteen over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Aagtekerke.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw woning in de gemeente Koggenland.