Energie vergelijken Offingawier Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar wel €255


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in minder dan een minuut energieprijzen vergelijken in Offingawier? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Vertrouwde namen zijn stroomleveranciers zoals DELTA en Fenor. En er komen steeds meer aanbieders bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Offingawier? Vergelijk energieprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe doe ik dit? Het is bijzonder eenvoudig. Vul je locatie in, kies het geschatte verbruik (kWh stroom en m3 gas) en geef aan welke meter je hebt (dubbele- of enkele meter). Daarna kies je de looptijd van de verbintenis (bijvoorbeeld 1 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Daarna tref je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per maatschappij check je de kosten op jaarbasis en de optionele welkomstkorting. Is het nieuw voor jou? Op deze pagina check je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Offingawier.

Alle maatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gelijk oversluiten

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

De energierekening omlaag

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot €197

De goedkoopste stroom en gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Binnen enkele minuten geregeld. Lees hieronder alle informatie.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt verstandig: het energiecontract gewoon voor een langere periode vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dit waar? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Nee, het wordt nog mooier: lange verbintenissen zijn duurder dan een kortdurend contract. Direct een goedkoop energiecontract in Offingawier? Selecteer dan een 1-jarig contract. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Delta .

Rekenvoorbeeld (gerekend met een gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Bonus Korting/maand Overzicht
1 jaar Delta €200 €16,67 €1.581,75
3 jaar Delta €370 €10,28 €1.701,75
5 jaar Delta €0 €0 €1.821,75

Naarmate de contractperiode toeneemt liggen de verbruikskosten wat lager. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Windmolens, zonnecellen en water. De belangrijkste eigenschap dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Aan de hand van onze tool vergelijk je supersnel en soepel groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Klik wel even op het vakje met: “alleen duurzame energieleveranciers Offingawier”. Tip: filter nu ook op energie opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Offingawier:

 1. Energiedirect.nl
 2. Huismerk Energie
 3. Qurrent

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Ieder adres in Offingawier waar stroom wordt gebruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij deze enkele meters betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Heb je een dubbele meter, dan kun je kiezen voor 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een lager tarief in de daluren (later op de avond, tijdens weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welk soort tarief het beste is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik jij meer dan de helft van jouw energie in de daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Houdt dit in gedachten: het is best lastig om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk maar aan koelapparatuur en routers. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Dit vergt dus een hele andere planning. Het levert ook nog eens weinig op. Veel mensen zeggen daarom: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Overigens ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Check alle details over Vrijopnaam.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Offingawier? Dan is er de opties voor vaststaande en flexibele prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In en rondom Offingawier zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en andere afspraken fluctueren. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in Januari en in Juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. Deze prijsaanpassing zijn niet met zekerheid te zeggen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw huidige energie aanbieder? Vind je jouw energierekening te hoog? Misschien kun je je actuele energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Maatschappijen hebben gewoonlijk formidabele welkomstacties. Per wanneer kan ik overstappen? Welke fases moet ik dan doorlopen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik al switchen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €235

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Spot de beste en betaalbaarste stroomaanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De nieuwgekozen leverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het nieuwe contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Offingawier zonnepanelen laten plaatsen? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Houd je elke maand stroom over? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Na afloop van elk jaar compenseren ze je hiervoor. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Huizen.

 1. Schat het netto verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was dit een negatief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je treft in een oogopslag de voordeligste energiemaatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Noemenswaardig: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies de datum van overstappen. Aanwijzing: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Offingawier


Vind de goedkoopste energie in Offingawier

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Vind nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Offingawier (en gas). Overstappen na de energievergelijking heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Online account
Hoge welkomstpremie

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Duidelijke voorwaarden
Goede aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Termijnbedrag wijzigen
Flinke welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Overstapservice
Goede welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Vriendelijke service
Goede welkomstkorting

logo current

Qurrent

NL windenergie
Nette klantenservice
Flinke welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Hulp bij overstappen
Scherpe aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Betalen in termijnen
Hoge welkomstpremie

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Snel oversluiten
Flinke welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Direct overstappen
Flinke welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Vaste prijs stroom
Goede aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Overstaphulp
Hoge welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Offingawier

Het gas (M3 verbruik) neemt een groot deel in van de energienota. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om ons huis te verwarmen, voor warm water en voor sommige keukenapparatuur. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Offingawier? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vergelijk je zonder moeite de goedkoopste aanbieder. Via onze tool bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jullie adresgegevens in en een begroting van het gasverbruik, en achterhaal de goedkoopste gasprijzen in jouw woonplaats (Súdwest-Fryslân). Een geschikte maatschappij achterhaald? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Stap vandaag nog over, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Nu ook online: Energie vergelijken Abbega.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw situatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.