Energie vergelijken Oijen Check alle energiemaatschappijen en bespaar wel €284


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en haastig energieprijzen vergelijken in Oijen? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk hierbij aan aanbieders van stroom als Energiedirect.nl en Fenor. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Oijen? Vergelijk de prijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe doe ik dit? Heel eenvoudig! Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Daarna kies je de ideale looptijd van het contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierop volgend vergelijk je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere aanbieder tref je de kosten op jaarbasis en de eventuele. cashback-korting. Alles weten over contracten en tarieven? Op energieaanbiedingvergelijken.nl ontdek je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Oijen.

Alle energieaanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel online overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

De energierekening omlaag

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot wel €194

De goedkoopste stroom en gas Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat wil toch iedereen? Check op deze pagina alle details.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Veel mensen denken als volgt: het energiecontract slim voor een langere periode vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Klopt dat? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Let nu goed op: langetermijncontracten zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Oijen? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Vattenfall.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Aanbieder Korting Korting/maand Totaal
1 jaar Vattenfall €220 €18,33 €1.581,85
3 jaar Vattenfall €390 €10,83 €1.701,85
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.821,85

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grootste voordeel is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg duur is. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met behulp van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je snel & gemakkelijk alle groene-stroom maatschappijen. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Oijen”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom van windmolens en/of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Populaire groene energie in Oijen:

 1. Budget Energie
 2. Greenchoice
 3. Qwint

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk gebouw in Oijen waar stroom wordt gebruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? In het geval van een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Heb je een dubbele meter, dan zijn er twee tarieven. We hebben het hier over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een tarief voor de daluren (later op de avond, in de weekenden en met bijv. kerst). Welk soort tarief het goedkoopste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik je het leeuwendeel van de energie tijdens daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Neem dit in acht: het vergt heel wat om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Voorbeelden zijn de vrieskist of WIFI. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het levert ook nog eens weinig op. Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarnaast ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Ga aan de slag met energie van Enexis.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Oijen? Dan heb je de keuze tussen variabele of vaste tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Dalen de tarieven tussentijds? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. Rondom Oijen zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en andere afspraken wisselen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De tarieven en prijsverandering is moeilijk in te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Ben je ontevreden over jouw huidige energie aanbieder? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Misschien kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en direct overstappen. Overstappen loont. Maatschappijen geven namelijk goede welkomstaanbiedingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik wisselen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Eerder opzeggen kan wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €170

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Selecteer de beste en lucratiefste stroomaanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jouw “nieuwe” maatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. Dit fonkelnieuwe contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Oijen zonnepanelen op je adres actief? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Noord-Brabant. Aan het einde van het jaar krijg je hier een vergoeding voor. Dit noemen we salderen. Ook met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Hulsberg.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ziet ogenblikkelijk de aantrekkelijkste energieaanbieder die past bij jouw situatie. Hint: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Belangrijk: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Oijen


Ontdek de goedkoopste energie in Oijen

Betaal jij teveel voor de stroom? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Ontdek nu probleemloos de goedkoopste stroom in Oijen (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je adresgegevens in (Noord-Brabant)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Duidelijke voorwaarden
Mooie welkomstbonus

logo essent

Essent

Slim besparen
Verschillende contracten
Fikse aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Vaste & variabele prijzen
Scherpe aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Goede klantenservice
Flinke welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Tussentijds aanpassen
Mooie welkomstkorting

logo current

Qurrent

Slimme meter
Tussentijds aanpassen
Flinke welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

100% groen
Aangename service
Goede aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Behulpzame service
Scherpe welkomstcadeaus

logo engie

Engie

100% duurzaam
Termijnbedrag wijzigen
Flinke welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Online account
Interessante acties

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
3 jaar vast of variabel
Mooie welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Charmante service
Goede welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Oijen

Jullie gasverbruik heeft een groot aandeel in de factuur van de energiemaatschappij. Wat voor functie heeft gas? Wel, natuurlijk voor de verwarming, voor warm water en voor sommige keukenapparatuur. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Oijen? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan bekijk jij binnen mum van tijd de meest voordelige aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl doorzoek je de gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Kies de postcode, huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en bekijk de meest voordelige gas-tarieven voor jouw woning (Oss). Een interessante organisatie aangetroffen? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit is niet moeilijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In dat tijdvak mag je het contract altijd nog ontbinden. Sluit online je contract over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Abbenbroek.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en regel de overstap online in de gemeente Oss.