Energie vergelijken Oldenzaal Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €285


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Oldenzaal? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Hierbij kun je denken aan stroommaatschappijen als bijvoorbeeld Budget Energie en Greenchoice. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Oldenzaal? Vergelijk energieprijzen voor jouw individuele situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is simpel. Vul je locatie in, geef aan wat het verbruik is (stroom plus gas) en selecteer de gewenste meter (dit is een dubbele of enkele meter). Hierna maak je een keuze voor de looptijd van het energiecontract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of maandelijks opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Aansluitend vergelijk je regelrecht de goedkoopste energie. Per leverancier vind je wat je per jaar kwijt bent en de beschikbare welkomstpremie. Advies nodig? Op deze pagina vind je praktische info over gas, stroom en licht in Oldenzaal.

Alle maatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel overstappen van aanbieder

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

De energierekening omlaag

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar meteen €241

Een lage gas- en stroomrekening Op kosten voor energie besparen. Wie wil dat nou niet? Hieronder vind je alle uitleg.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract gewoon vastzetten voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Als je kiest voor een lange periode zijn de voordelen nog veel groter. Of juist niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Let nu goed op: contracten voor meerdere jaren zijn gepeperder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Oldenzaal? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. We hebben een berekening gemaakt van NLE.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Bonus Premie/maand 12 maanden
1 jaar NLE €220 €18,33 €1.582,60
3 jaar NLE €220 €6,11 €1.702,60
5 jaar NLE €0 €0 €1.822,60

Bij een lang contract zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het grote positieve aspect is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met deze pagina vergelijk je vlot en probleemloos de populaire groene stroom leveranciers. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Oldenzaal”. Tip: filter nu ook op energie afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot groene energie uit NL.

Veel gekozen groene energie in Oldenzaal:

 1. Budget Energie
 2. Fenor
 3. NLE

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Iedere bewoner van Oldenzaal waar stroom verbruikt wordt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. In het geval van een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een goedkoper tarief in daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in het weekend en met bijv. kerst). Welke optie voor jou resulteert in de laagste energierekening is, verschilt per situatie.

Verbruik jij een belangrijk deel van jouw energie in de daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Vergeet niet: het vraagt nogal wat planning om stroom vooral in de daluren te consumeren. De meest producten staan thuis continu aan. Voorbeelden zijn TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de opbrengst is marginaal.Onze tip is: selecteer het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief valt tegen. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Eneco.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Oldenzaal? Dan is er de opties voor vaststaande en flexibele prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaan de prijzen omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In de regio Oldenzaal zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom gedurende jouw contractperiode wisselen. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, in eind Juli en in begin Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijsontwikkeling is lastig te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet te spreken over jouw actuele energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht jouw huidige energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Maatschappijen hanteren doorgaans interessante welkomstbonussen. Per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik veranderen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 1 maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voortijdig switchen kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €236

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Sorteer de beste en betaalbaarste energie-leverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jouw “nieuwe” energiemaatschappij regelt de overstap.
 7. Deze kersverse overeenkomst gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Oldenzaal zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Overijssel. Na een periode van een jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit noemen we salderen. Ook met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in IJlst.

 1. Schat het netto verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Komt hier een negatief cijfer uit? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je vindt in een oogopslag de meest goedkope stroom maatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Suggestie: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Hint: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Oldenzaal


Overstappen naar de goedkoopste energie in Oldenzaal

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Selecteer nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Oldenzaal (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef de locatie van de woning door (Overijssel)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Dit is vast of variabel.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
2 jaar vast of variabel
Sublieme kortingen

logo essent

Essent

Levert ketels
Persoonlijk advies
Sublieme kortingen

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
3 jaar vast of variabel
Sublieme kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Contract wijzigen
Scherpe aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Snel overstappen
Goede aanbiedingen

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Hulp bij overstappen
Hoge welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Snel oversluiten
Hoge aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Simpele voorwaarden
Mooie welkomstcadeaus

logo engie

Engie

100% duurzaam
Nette klantenservice
Hoge aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Flexibele of vaste prijs
Flinke welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Snel overstappen
Hoge aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
3 jaar vast of variabel
Flinke welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Oldenzaal

Gasverbruik bepaalt deels de energierekening die op de mat valt. Gas gebruiken we om ons huis te verwarmen, voor een lekker warm bad en om eten te bereiden. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Oldenzaal? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan tref jij nu de aantrekkelijkste aanbieder. Op die pagina kun je alle gasprijzen bekijken, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en bekijk de laagste gasprijzen voor jouw verbruik (Oldenzaal). Een geschikte aanbieder ontdekt? Zet dan de overstap in werking. Dit stelt maar weinig voor. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Tijdens die twee weken ben je vrij om er toch van af te zien. Stap nu over in een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Akkrum.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en start met besparen in de gemeente Oldenzaal.