Energie vergelijken Oldetrijne Check alle energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €274


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Oldetrijne? De keuze is vandaag de dag erg groot. Bekende namen zijn stroom maatschappijen zoals Vandebron en Innova Energie. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Oldetrijne? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw thuis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (stroom en gas) en kies het soort meter, (dubbel of enkel). Verder bepaal je de looptijd van het contract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierop volgend zie je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van iedere organisatie tref je de kosten per 12 maanden en de hoogte van de welkomstbonus. Is het onbekend voor jou? Op energieaanbiedingvergelijken.nl blader je door uitvoerige details over gas, stroom en licht in Oldetrijne.

Alle organisaties

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel online overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

De energierekening omlaag

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar direct €176

De goedkoopste stroom en gas Minder betalen voor je energie. Ook voor jou interessant? Bekijk direct meer informatie

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt verstandig: het energiecontract slim voor een langere periode vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft krijg je een hogere korting. Is dat zo? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Let nu goed op: lange verbintenissen zijn prijziger dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Oldetrijne? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Green Choice .

Een voorbeeld ter illustratie (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Bonus Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Green Choice €250 €20,83 €1.582,75
3 jaar Green Choice €250 €6,94 €1.702,75
5 jaar Green Choice €0 €0 €1.822,75

Bij langlopende contracten liggen de verbruikskosten wat lager. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het voornaamste punt is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Je hoort regelmatig dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Middels deze pagina vergelijk je rap en moeiteloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Oldetrijne”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of zoek naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Oldetrijne:

 1. Allure Energie
 2. Essent
 3. Pure Energie

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Iedere bewoner van Oldetrijne waar energie geleverd wordt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Met zo’n enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Met zo’n dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een apart tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de paasdagen). Welke type tarief het beste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw energie tijdens daluren? Dan kan het dubbeltarief uit. Vergeet niet: het valt soms tegen om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Onder andere de koeling en de standby-standen. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de winst is minimaal. Ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is gewoon lastig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel. Bekijk alles over de maatschappij Engie.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Oldetrijne? De twee contractsoorten zijn vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de tarieven niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de regio Oldetrijne is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom binnen jouw contract aangepast worden. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in Januari en in Juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De wisseling van prijzen is doorgaan lastig te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie huidige energie aanbieder? Vind je de energienota aan de hoge kant? Tegenwoordig kan jij wellicht je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en direct overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energiemaatschappijen hebben gewoonlijk interessante welkomstbonussen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Wat moet ik dan exact doen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overstappen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €169

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Kies de beste en goedkoopste energie-leverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De toekomstige energiemaatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Oldetrijne zonnepanelen op jullie huis? In dat geval wek jij zelf al energie op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Friesland. Aan het einde van het jaar wordt je hierin tegemoetgekomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in IJsselmuiden.

 1. Maak een begroting van het verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Dit kan een negatief getal zijn. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul ook je echte stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt nu de meest goedkope stroomaanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Aanwijzing: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Let op: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Oldetrijne


Profiteer van de goedkoopste energie in Oldetrijne

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Kies nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Oldetrijne (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is erg eenvoudig:

1. Vul je adresgegevens in (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef je voorkeuren m.b.t. groene stroom door.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. De opties zijn vast of variabel.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Verschillende contracten
Goede welkomstpremie

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Contract wijzigen
Interessante kortingen

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Goede klantenservice
Flinke welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Aangename service
Prominente acties

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Tussentijds aanpassen
Mooie aanbiedingen

logo current

Qurrent

Groene energie
Flexibele stroomprijs
Mooie welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
3 jaar vast of variabel
Verleidelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Nette klantenservice
Mooie welkomstpremie

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Diverse prijsafspraken
Concurrerende kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Snel af te sluiten
Fikse welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
Behulpzame service
Goede welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Online account
Fikse aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Oldetrijne

Het verbruik van gas vormt voor een groot deel de energierekening. Gas gebruiken we natuurlijk voor de verwarming, om water op te warmen en om eten te bereiden. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Oldetrijne? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan ontdek je zonder problemen de voordeligste gas aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl staat een overzicht van alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Kies de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en achterhaal de goedkoopste gastarievenin jouw woonplaats (Weststellingwerf). Een aantrekkelijke gasmaatschappij kunnen vinden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit vergt verder geen kennis. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder regelt dit. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap over binnen een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Alblasserdam.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en stap online over in de gemeente Weststellingwerf.