Energie vergelijken Olterterp Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar tot €228


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en spoedig energieprijzen vergelijken in Olterterp? De keuze is vandaag de dag erg groot. Hierbij kun je denken aan stroomaanbieders zoals bijv. Budget Energie en NLE. En het aanbod groeit. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Olterterp? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw individuele situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is zo gepiept. Vul je locatie in, schat jouw verbruik (gas en stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Vervolgens kies je de ideale looptijd van de overeenkomst (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierop volgend vind je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van elke energieaanbieder ontdek je de jaarlijkse kosten en de hoogte van de welkomstbonus. Is het nieuw voor jou? Op onze website tref je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Olterterp.

Alle organisaties

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Makkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Voordeel op de energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot wel €243

Een lage stroom- en gasrekening. Op kosten voor energie besparen. Dat wil toch iedereen? Lees hieronder alle informatie.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt verstandig: het energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dit waar? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Let nu goed op: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan kortstondige contracten. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Olterterp? Selecteer dan een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Engie .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Korting Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Engie €120 €10 €1.582,85
3 jaar Engie €270 €7,50 €1.702,85
5 jaar Engie €0 €0 €1.822,85

Bij contracten van 2 of 3 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk dan aan wind, water en zon. De belangrijkste eigenschap dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg duur is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Via onze zoekmachine vergelijk je supersnel en probleemloos leveranciers van groene stroom in jouw regio. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Olterterp”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie van wind of de zon. Of beperk je zoekopdracht tot enkel groene stroom uit Nederland.

Veel gekozen groene energie in Olterterp:

 1. Vandebron
 2. HVC
 3. Qurrent

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk gebouw in Olterterp met toegang tot energie heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij deze enkele meters wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan heb je te maken met 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een tarief voor de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, tijdens weekenden en met bijv. kerst). Welke van deze opties het voordeligst is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik jij meer dan de helft van de energie tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Maar let op: het is een hele uitdaging om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Bijvoorbeeld koelapparatuur en routers. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Het heeft dus een grote impact op je leven. En het levert niet veel op. Onze aanbeveling: ga voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet eenvoudig. Overigens ben je met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Fenor.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Olterterp? Dan kun je kiezen voor een variabel en vast tarief. Wat is nu precies het verschil? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan veranderen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaan de prijzen omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de plaats Olterterp is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en contractuele verplichtingen fluctueren. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in eind Juli en in begin Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De tarieven en prijsverandering is moeilijk in te schatten. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie leverancier van energie en gas? Vind je jouw energierekening te hoog? Misschien kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energiemaatschappijen hebben gewoonlijk huizenhoge welkomstkortingen. Maar wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overgaan?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 1 maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €135

 1. Trek na wat de einddatum van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Sorteer de beste en goedkoopste energie-aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. De volgende aanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Dit fonkelnieuwe contract wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Olterterp zonnepanelen op je adres actief? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Houd je elke maand stroom over? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Elk jaar heb je dan recht op een compensatie. Dit heet salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in IJzendijke.

 1. Maak een begroting van het verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit getal negatief? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je treft meteen de meest betaalbare stroomaanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Doorslaggevend: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Selecteer een overstapdatum. Aanwijzing: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Olterterp


Zo vind je de goedkoopste energie in Olterterp

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Ontdek nu meteen de goedkoopste stroom in Olterterp (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Vaste prijs stroom
Mooie aanbieding

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Charmante service
Hoge welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
2 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Persoonlijk advies
Prominente acties

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Verbruik aanpassen
Concurrerende acties

logo current

Qurrent

Slimme meter
Inzicht in je verbruik
Fikse welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Inzicht in je verbruik
Fikse aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Variabele gasprijzen
Scherpe welkomstkorting

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Diverse prijsafspraken
Flinke welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Overstapservice
Aanzienlijke kortingen

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Flexibele stroomprijs
Flinke welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Verbruik aanpassen
Hoge welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Olterterp

Het verbruik van gas beslaat het grootste gedeelte van de maandelijkse energierekening. Gas wordt verbruikt om ons huis te verwarmen, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Olterterp? Door de gas-vergelijker tool in te vullen tref jij in minder dan een minuut de meest betaalbare gas aanbieder. Op die pagina staat een overzicht van alle gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer je postcode + huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en achterhaal de gunstigste gas-prijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Opsterland). Een aantrekkelijke organisatie gezien? Stap dan direct online over. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Gedurende deze 14 dagen kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Waar wacht je op? Stap meteen over, en pak die welkomstbonus! Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Aldeboarn.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en stap online over in de gemeente Opsterland.