Energie vergelijken Oosteind Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar maar liefst €253


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en vlug energieprijzen vergelijken in Oosteind? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Bekende namen zijn leveranciers van stroom zoals Budget Energie en Fenor. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Oosteind? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw woning. Hoe werkt dat vergelijken? Het is simpel. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik (stroom en gas) en kies het type meter (enkele- of dubbele meter). Vervolgens kies je de looptijd van jouw contract (dit kan zijn 2 jaren of een altijd opzegbaar contract) en kies je het gewenste energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna tref je meteen de goedkoopste energieaanbieder. Per organisatie ontdek je de energiekosten per jaar en de aantrekkelijke welkomstkorting. Is het nieuw voor jou? Via deze pagina blader je door uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Oosteind.

Alle aanbieders

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Makkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Goedkopere energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar vandaag nog €239

Een lage gas- en stroomrekening Besparen op je energierekening. Dat wil toch iedereen? Check op deze pagina alle details.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract meteen ondertekenen voor een langdurige periode. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Stijgt de stroomprijs? Dan heb je daar geen last van. Als je kiest voor een lange periode kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Is dit waar? De energiemarkt werkt net wat anders. Nee, het wordt nog mooier: langdurige overeenkomsten hebben hogere prijzen i.v.m. kortlopende contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Oosteind? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Budget Energie .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Bonus Korting/maand Jaarlijks
1 jaar Budget Energie €120 €10 €1.583,60
3 jaar Budget Energie €420 €11,67 €1.703,60
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.823,60

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het voornaamste punt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De gedachte is dat groene stroom erg kostbaar is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Op basis van onze zoekmachine vergelijk je vluchtig en vloeiend aanbieders van groene stroom in de buurt. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Oosteind”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie van zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar slechts groene stroom met NL oorsprong.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Oosteind:

 1. Energiedirect.nl
 2. MAIN Energie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke inwoner van Oosteind waar stroom wordt gebruikt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is precies het verschil? Met zo’n enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Met zo’n dubbele meter zijn er twee tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een apart tarief voor daluren (laat in de avond, in de weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welke optie voor jou het beste is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik jij meer dan de helft van de energie op daluur momenten? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Vergeet niet: het is niet altijd gemakkelijk om stroom vooral in de daluren te consumeren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Neem nou koelapparatuur en routers. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de opbrengst is marginaal.Veel mensen zeggen daarom: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met dubbeltarief is gewoon lastig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Lees online nu alles over de aanbieder UnitedConsumers.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Oosteind? De twee contractsoorten zijn een vast of variabel tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat past bij mijn situatie? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wijzigen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de omgeving Oosteind is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie gedurende jouw contractperiode worden herberekend. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in Januari en in Juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De wisseling van prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Ben je ontevreden over jouw aanbieder van gas en licht? Betaal je teveel voor stroom en gas? Wellicht kun je je actuele energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Leveranciers hanteren doorgaans formidabele welkomstaanbiedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Maar hoe werkt dat precies? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overgaan?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 4 weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Overstappen is mogelijk, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €278

 1. Bekijk wat de looptijd van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven aangepast op jouw woning.
 3. Zoek de beste en voordeligste energie-leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. De toekomstige energieleverancier sluit jouw energie netjes over.
 7. Het aankomende contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Oosteind zonnepanelen laten plaatsen? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Noord-Brabant. Is er een contractjaar verstreken, dan compenseren ze je hiervoor. Dit principe is ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Jirnsum.

 1. Schat het netto verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Is dit getal negatief? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je checkt meteen de meest voordelige aanbieder voor jou. Goed om te weten: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Interessant: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Oosteind


Ontdek de goedkoopste energie in Oosteind

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort verhuizen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Bekijk nu razendsnel de goedkoopste stroom in Oosteind (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is erg eenvoudig:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Noord-Brabant)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Variabele stroomprijzen
Mooie aanbieding

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Nette service
Mooie welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Snel oversluiten
Flinke welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Nette service
Hoge welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
1 jaar vast of variabel
Prominente acties

logo current

Qurrent

10+ duurzaamheid
2 jarig contract
Goede welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Sympatieke service
Goede welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Nette service
Mooie aanbiedingen

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Persoonlijk advies
Verleidelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
3 jarig contract
Goede aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Maandelijks bijstellen
Concurrerende acties

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Flexibele gasprijs
Fikse aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Oosteind

Jullie gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de maandelijkse energierekening. Gas gebruiken we om ons huis te verwarmen, om te douchen en om te koken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Oosteind? Door onze gas-vergelijker te gebruiken tref jij binnen mum van tijd de goedkoopste leverancier. Via onze tool kun je alle gasprijzen bekijken, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Alle gasprijzen op een rij? Kies de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en ontdek de goedkoopste gastarievenvoor jouw locatie en gasverbruik (Oosterhout). Een goedkope organisatie gezien? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit stelt maar weinig voor. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Gedurende deze 14 dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap over binnen een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Start nu ook met Energie vergelijken Amen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en regel de overstap online in de gemeente Oosterhout.