Energie vergelijken Oosterbierum Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar wel €256


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en snel energieprijzen vergelijken in Oosterbierum? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Vertrouwde namen zijn leveranciers van stroom als DELTA of NLE. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Oosterbierum? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw thuis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Vul jouw postcode + huisnummer in, kies het geschatte verbruik (stroom plus gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbele- of enkele meter). Verder selecteer je jouw ideale looptijd van de verbintenis (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Daarna vergelijk je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Van elke maatschappij vind je wat je per jaar kwijt bent en de eventuele. cashback-korting. Alles weten over contracten en tarieven? Hier blader je door praktische info over gas, stroom en licht in Oosterbierum.

Alle aanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

Check je besparing en sluit online snel over

Voordeel op de energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar meteen €190

Een lage gas- en stroomrekening Minder betalen voor je energie. Dat is voor iedereen relevant. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract slim aangaan voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Ja toch? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nee, het wordt nog mooier: lange verbintenissen zijn prijziger dan een kortlopend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Oosterbierum? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Essent .

Korte energiecontracten zijn goedkoper (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Bonus Premie/maand 12 maanden
1 jaar Essent €140 €11,67 €1.583,70
3 jaar Essent €120 €3,33 €1.703,70
5 jaar Essent €0 €0 €1.823,70

Bij een contract van bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grootste voordeel is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De meeste mensen hebben het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Middels onze tool vergelijk je snel & moeiteloos de populaire groene stroom leveranciers. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Oosterbierum”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie opgewekt door wind of de zon. Of zoek naar enkel groene stroom uit Nederland.

Populaire groene energie in Oosterbierum:

 1. Eneco
 2. HVC
 3. Oxxio

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Ieder adres in Oosterbierum die energie verbruikt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij deze enkele meters heb je te maken met 1 tarief. Bij een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een apart tarief voor daluren (in de nacht, op zaterdagen en zondagen en met feestdagen). Welke van deze opties het beste is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik je het grootste gedeelte van de energie op daluur momenten? Dan kan het dubbeltarief uit. Goed om te weten: het vraagt nogal wat planning om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Onder andere de koeling en de standby-standen. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Daarom ons advies: ga voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief valt tegen. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Bekijk direct de aanbieder Vrijopnaam.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Oosterbierum? Het aanbod bestaat uit flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat zijn de verschillen? En wat past bij mijn situatie? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de plaats Oosterbierum is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven tijdens het contract schommelen. Dit gebeurd meermaals per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De tarieven en prijsverandering is lastig te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw huidige energieleverancier? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht het oude energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Aanbieders van energie en gas stunten met daverende welkomstacties. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overstappen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €266

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Filter de beste en betaalbaarste energie-leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. De aankomende energiemaatschappij verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het nieuwe contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Oosterbierum zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Na afloop van elk jaar ontvang je een vereffening. In de volksmond is dat ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Jisp.

 1. Maak een begroting van het verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je checkt nu de goedkoopste energieleverancier die past bij jouw situatie. Cruciaal: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Interessant: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Oosterbierum


Profiteer van de goedkoopste energie in Oosterbierum

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort verhuizen en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Vind nu meteen de goedkoopste stroom in Oosterbierum (en gas). Overstappen na de energievergelijking kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Hier kun je kiezen tussen variabel of vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Behulpzame service
Mooie welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Maandelijks bijstellen
Goede welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Aangename service
Scherpe aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
3 jaar vast of variabel
Prominente acties

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Online account
Fikse welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Groene stroom
1 jaar vast of variabel
Flinke aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Online verbruik inzien
Sublieme kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Behulpzame service
Mooie aanbieding

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
2 jarig contract
Verleidelijke kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Vaste prijs gas
Flinke aanbieding

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Termijnbedrag wijzigen
Concurrerende acties

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
3 jaar vast of variabel
Flinke aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Oosterbierum

Het gas (M3 verbruik) is een belangrijk onderdeel van de energienota. Waarvoor gebruiken we gas? Nou voor de verwarming, om water op te warmen en voor bijv. keukenapparaten. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Oosterbierum? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan zoek jij in luttele seconden de meest goedkope maatschappij. Met behulp van deze site zoek je snel alle gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Voer jouw locatie en een begroting van het gasverbruik, en check de laagste gasprijzen in jouw woonplaats (Franekeradeel). Een betaalbare aanbieder aangetroffen? Zet dan de overstap in werking. Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen deze 2 weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Ook beschikbaar: Energie vergelijken Amerongen.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw situatie in de gemeente Franekeradeel.