Energie vergelijken Ootmarsum Check alle energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €265


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en haastig energieprijzen vergelijken in Ootmarsum? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Erkende organisaties zijn stroomaanbieders als Energieflex en Vattenfall. En er komen steeds meer aanbieders bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Ootmarsum? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het stelt maar weinig voor. Voer een postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (gas en stroom) en geef aan welke meter je hebt (een dubbele of enkele meter). Hierna selecteer je jouw ideale looptijd van het energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens vergelijk je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke verstrekker ontdek je de energiekosten per jaar en de optionele welkomstbonus. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op deze pagina tref je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Ootmarsum.

Alle organisaties

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

Check je besparing en sluit online snel over

Voordeel op de energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar eenvoudig €253

Minder betalen voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Ook voor jou interessant? Check op deze pagina alle details.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als je lang kant blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dat zo? De energiemarkt werkt net wat anders. Je zult het niet verwachten: langetermijncontracten zijn gepeperder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Zoek je een goedkoop energiecontract in Ootmarsum? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). We hebben een berekening gemaakt van Qurrent.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Premie Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Qurrent €220 €18,33 €1.584,85
3 jaar Qurrent €350 €9,72 €1.704,85
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.824,85

Naarmate de contractperiode toeneemt zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het grootste voordeel is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Op basis van de vergelijker vergelijk je vlot en gemakkelijk de verschillende aanbieders van groene stroom. Selecteer het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Ootmarsum”. Je kunt ook filteren op energie opgewekt door zonnepanelen of juist windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot slechts groene stroom met NL oorsprong.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Ootmarsum:

 1. De Vastelastenbond
 2. HVC
 3. Powerpeers

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Elk gebouw in Ootmarsum die energie verbruikt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Met zo’n enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Met zo’n dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (overdag) en een apart tarief voor daluren (laat in de avond, voor 7 uur ’s ochtends en met feestdagen). Welke van deze opties resulteert in de laagste energierekening is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik jij een belangrijk deel van jouw stroom op daluur momenten? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Neem dit in acht: het valt soms tegen om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk aan koelapparatuur en routers. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het levert ook nog eens weinig op. Onze tip is: het enkeltarief is eenvoudiger! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarnaast ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Greenchoice.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Ootmarsum? Het aanbod bestaat uit vaststaande en flexibele prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In en rondom Ootmarsum is het vaste energietarief het meest populair.

Variabel tarief
Prefereer jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en de voorwaarden schommelen. Dit gebeurd meermaals per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De tarieven en prijsverandering is lastig te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw leverancier van energie en gas? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Misschien kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Maatschappijen geven jouw reusachtige welkomstpremies. Kan ik vandaag al overstappen? En hoe doe ik dat? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik oversluiten?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 1 maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Eerder opzeggen kan wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €133

 1. Ga na hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw situatie.
 3. Filter de beste en voordeligste stroomleverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jouw “nieuwe” energieaanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De nieuwe verbintenis is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Ootmarsum zonnepanelen op jullie huis? In dat geval wek jij zelf al energie op. Houd je elke maand stroom over? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Overijssel. Elk jaar heb je dan recht op een compensatie. Dit heet salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Bekijk eens het volgende stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Kapelle.

 1. Maak een begroting van het verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was dit een negatief getal? Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je checkt meteen de aantrekkelijkste energiemaatschappij voor jou. Advies: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Kies de datum van overstappen. Tip: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Ootmarsum


Zo vind je de goedkoopste energie in Ootmarsum

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of staat er een verhuizing op stapel en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Zoek nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Ootmarsum (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Overijssel)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Persoonlijk advies
Flinke welkomstbonus

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Nette klantenservice
Goede welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Snel overstappen
Scherpe welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Simpele voorwaarden
Mooie welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Nette service
Concurrerende kortingen

logo current

Qurrent

Windtegoed
Vaste prijs gas
Mooie welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Goede medewerkers
Verleidelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Gemakkelijk oversluiten
Hoge aanbiedingen

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Persoonlijk advies
Aanzienlijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Goede medewerkers
Fikse welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Diverse prijsafspraken
Flinke aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Vriendelijke service
Goede aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Ootmarsum

Het verbruikte gas bepaalt deels de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt om het in huis warm te maken, om water op te warmen en om te koken. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Ootmarsum? Door de gas-vergelijker tool in te vullen tref jij probleemloos de meest betaalbare aanbieder. Met behulp van deze site kun je alle gasprijzen bekijken, en uiteraard de scherpe acties en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer je postcode + huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en bekijk aantrekkelijke gastarieven voor jouw verbruik (Dinkelland). Een interessante gasmaatschappij gezien? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In die dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Waar wacht je op? Stap meteen over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Annen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders voor jouw situatie in de gemeente Dinkelland.