Energie vergelijken Opijnen Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €257


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en razendsnel energieprijzen vergelijken in Opijnen? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Erkende organisaties zijn stroom maatschappijen als bijvoorbeeld Clean Energy of Oxxio. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Opijnen? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw huis. Hoe gaat dat? Het is een fluitje van een cent. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat jouw verbruik (gas en stroom) en kies het type meter (dubbele- of enkele meter). Vervolgens selecteer je jouw ideale looptijd van jouw energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of een tijdelijk energiecontract) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens check je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere aanbieder tref je de energiekosten per jaar en de aantrekkelijke welkomstpremie. Is het onbekend voor jou? Op energieaanbiedingvergelijken.nl ontdek je alle details over stroom, gas en licht in Opijnen.

Alle maatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Overstappen is zo gepiept

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

De energierekening omlaag

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar vandaag nog €179

De goedkoopste stroom en gas De energierekening naar beneden. Dat is voor iedereen relevant. Bekijk direct meer informatie

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract gelijk ondertekenen voor een langdurige periode. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als loyale klant kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of juist niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Zoek je een goedkoop energiecontract in Opijnen? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Delta.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Bonus Premie/maand Jaarlijks
1 jaar Delta €120 €10 €1.585,10
3 jaar Delta €400 €11,11 €1.705,10
5 jaar Delta €0 €0 €1.825,10

Bij langlopende contracten zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Windmolens, zonnecellen en water. De belangrijkste eigenschap de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Aan de hand van de vergelijker vergelijk je supersnel en soepel alle groene-stroom maatschappijen. Activeer hiervoor de filter “uitsluitend duurzame energieleveranciers Opijnen”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom opgewekt door wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Populaire groene energie in Opijnen:

 1. Allure Energie
 2. HVC
 3. Pure Energie

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Iedere bewoner van Opijnen met een energieaansluiting is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is precies het verschil? Werk jij met een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Met zo’n dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, in het weekend en nationale feestdagen). Welk tarief het goedkoopste is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik je relatief veel van de stroom in de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Houdt dit in gedachten: het is een hele klus om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Bijvoorbeeld de koeling en de standby-standen. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Dit vergt dus een hele andere planning. En de opbrengst is marginaal.Onze aanbeveling: selecteer het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij MAIN Energie.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Opijnen? Dan heb je de keuze tussen een vast of variabel tarief. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat past bij mijn situatie? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Dalen de tarieven tussentijds? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. Rondom Opijnen zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en andere afspraken aangepast worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De prijs en tarief-ontwikkelingen zijn niet met zekerheid te zeggen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw huidige energie aanbieder? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Wellicht kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen + overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders bieden je huizenhoge welkomstaanbiedingen. Kan ik vandaag al overstappen? En hoe doe ik dat? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik overgaan?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €255

 1. Achterhaal of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken aangepast op jouw woning.
 3. Selecteer de beste en lucratiefste leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Je nieuwe energieaanbieder regelt de overstap.
 7. De nieuwe overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Opijnen zonnepanelen op jouw woning? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Gelderland. Iedere 12 maanden vind hiervoor een compensatie plaats. Dit principe is ‘salderen’. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Bekijk eens het volgende stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Katwijk.

 1. Schat het netto verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je ziet eenvoudig de voordeligste energieleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Doorslaggevend: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Doorslaggevend: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Opijnen


Vind de goedkoopste energie in Opijnen

Betaal jij teveel voor de stroom? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Zoek nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Opijnen (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Gelderland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Maandelijks bijstellen
Goede welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Diverse prijsafspraken
Verleidelijke acties

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Goede medewerkers
Aanzienlijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Online verbruik inzien
Hoge aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Goede service
Scherpe welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Slimme meter
Online account
Flinke aanbieding

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Meerdere contracten
Mooie aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Goede medewerkers
Prominente kortingen

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Sympatieke service
Flinke aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Simpele voorwaarden
Flinke aanbieding

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Contract wijzigen
Concurrerende acties

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Flexibele gasprijs
Scherpe welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Opijnen

Het gas (M3 verbruik) bepaalt deels de energierekening die op de mat valt. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om onze woningen op te warmen, voor het verwarmen van water en voor sommige keukenapparatuur. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Opijnen? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vergelijk je makkelijk de meest betaalbare gas aanbieder. Via de vergelijker zoek je snel alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en vergelijk de goedkoopste gastarievenvoor jouw verbruik (Neerijnen). Een goedkope organisatie gevonden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit vergt verder geen kennis. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Tijdens die twee weken kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap vandaag nog over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Start nu ook met Energie vergelijken Appeltern.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en regel de overstap online in de gemeente Neerijnen.