Energie vergelijken Oppenhuizen Vergelijk energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €288


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en snel energieprijzen vergelijken in Oppenhuizen? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Bekende namen zijn stroomleveranciers als Eneco en HVC. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Oppenhuizen? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw huis. Hoe werkt dat vergelijken? Het is zo gepiept. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik (gas plus stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (enkele- of dubbele meter). Vervolgens kies je de ideale looptijd van de overeenkomst (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en selecteer je een vast of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens check je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Per organisatie tref je de prijs per jaar en de aantrekkelijke cashback-korting. Alles weten over contracten en tarieven? Via deze website ontdek je rijke informatie over gas, stroom en licht in Oppenhuizen.

Alle maatschappijen

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Overstappen is zo gepiept

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Minder betalen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar meteen €262

Minder betalen voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Ook voor jou interessant? Hieronder vind je alle uitleg.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als je lang kant blijft zijn de voordelen nog veel groter. Ja toch? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nee, het wordt nog mooier: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Oppenhuizen? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Essent .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Korting Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Essent €150 €12,50 €1.585,25
3 jaar Essent €110 €3,06 €1.705,25
5 jaar Essent €0 €0 €1.825,25

Bij een lang contract liggen de verbruikskosten wat lager. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk dan aan wind, water en zon. De belangrijkste eigenschap de besparing op CO2 en afvalstoffen. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Aan de hand van onze tool vergelijk je razendsnel en zonder problemen de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Oppenhuizen”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom van zonnepanelen/windmolens. Of ga voor enkel groene stroom uit Nederland.

Veel gekozen groene energie in Oppenhuizen:

 1. De Vastelastenbond
 2. Energieflex
 3. Oxxio

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Ieder adres in Oppenhuizen waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij deze enkele meters wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Men spreekt dan over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) een een prijs voor daluren (later op de avond, op zaterdagen en zondagen en met feestdagen). Welk tarief het goedkoopste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik jij meer dan de helft van de energie op daluur momenten? Dan kan het dubbeltarief uit. Neem dit in acht: het vergt heel wat om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk maar aan computers en keukenapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Het heeft dus een grote impact op je leven. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze tip is: ga voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Bovendien ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Vattenfall.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Oppenhuizen? Dan is er de opties voor variabele of vaste tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven niet, zolang het contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan zul jij daar niks van merken. In Oppenhuizen is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en contractuele verplichtingen schommelen. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak in het voorjaar en najaar. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De prijs en tarief-ontwikkelingen kun je lastig aan zien komen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Wellicht kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieaanbieders bieden vaak enorme welkomstaanbiedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik al switchen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van enkele weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Eerder opzeggen kan wel, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €276

 1. Bekijk hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en betaalbaarste energie-leverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Jullie nieuwe leverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het aankomende contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Oppenhuizen zonnepanelen op jouw woning? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Per jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit heet salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Keijenborg.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je treft eenvoudig de aantrekkelijkste aanbieder voor jouw situatie. Suggestie: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Tip: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Oppenhuizen


Profiteer van de goedkoopste energie in Oppenhuizen

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of ga je binnenkort verhuizen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Selecteer nu eenvoudig de goedkoopste stroom in Oppenhuizen (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef de locatie van de woning door (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Selecteer het gewenste energietarief. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Vaste prijs gas
Aantrekkelijke kortingen

logo essent

Essent

Levert panelen
Verschillende contracten
Mooie welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Overstapservice
Aanzienlijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Overstaphulp
Hoge welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
2 jaar vast of variabel
Verleidelijke acties

logo current

Qurrent

Groene energie
Flexibele gasprijs
Scherpe aanbieding

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Flexibele stroomprijs
Flinke aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Vriendelijke service
Scherpe welkomstbonus

logo engie

Engie

Helemaal groen
Duidelijke voorwaarden
Flinke welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Eenvoudig afsluiten
Scherpe welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Variabele gasprijzen
Aantrekkelijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Variabele gasprijzen
Hoge welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Oppenhuizen

Het gas (M3 verbruik) vormt voor een groot deel de energierekening die op de mat valt. Gas wordt vooral gebruikt natuurlijk voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en voor sommige keukenapparatuur. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Oppenhuizen? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan ontdek je binnen mum van tijd de aantrekkelijkste leverancier. Met behulp van deze site bekijk je de huidige gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer je postcode + huisnummer en verbruik per jaar in, en achterhaal de gunstigste gas-prijzen in jouw woonplaats (Súdwest-Fryslân). Een passende organisatie aangetroffen? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Gedurende deze 14 dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Arkel.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw situatie in de gemeente Súdwest-Fryslân.