Energie vergelijken Ossenwaard Start met vergelijken en bespaar maar liefst €275


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en spoedig energieprijzen vergelijken in Ossenwaard? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Hierbij kun je denken aan stroomaanbieders zoals Allure Energie en Noordelijk Lokaal Duurzaam. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Ossenwaard? Vergelijk energieprijzen voor jouw situatie. Hoe doe ik dit? Het is een fluitje van een cent. Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter, (dubbele- of enkele meter). Aansluitend maak je een keuze voor de looptijd van de overeenkomst (dit kan zijn 2 jaren of een altijd opzegbaar contract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Kies optioneel voor duurzame energie. Aansluitend ontdek je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per verstrekker tref je de kosten per 12 maanden en de beschikbare cashback-korting. Is het onbekend voor jou? Op deze pagina check je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Ossenwaard.

Alle organisaties

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gemakkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

De energierekening omlaag

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar eenvoudig €192

Minder betalen voor gas en stroom Besparen op je energierekening. Dat is voor iedereen relevant. Hieronder vind je alle uitleg.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract meteen afsluiten voor een aantal jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan krijg je een hogere korting. Is dat zo? De energiemarkt werkt net wat anders. Sterker nog: contracten met een lange looptijd zijn prijziger dan een beperkte contractperiode. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Ossenwaard? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. We hebben een berekening gemaakt van Delta.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Aanbieder Bonus Premie/maand Overzicht
1 jaar Delta €240 €20 €1.585,70
3 jaar Delta €200 €5,56 €1.705,70
5 jaar Delta €0 €0 €1.825,70

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Windmolens, zonnecellen en water. Het grote positieve aspect is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg duur is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Op basis van de vergelijker vergelijk je gauw en vloeiend de verschillende aanbieders van groene stroom. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Ossenwaard”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of filter op slechts groene stroom met NL oorsprong.

Voorbeelden van groene energie in Ossenwaard:

 1. Clean Energy
 2. Innova Energie
 3. Qwint

Kies ik voor een enkele of dubbele meter?

Ieder adres in Ossenwaard met een energieaansluiting beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Heb je een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een tarief voor de daluren (in de nacht, op zaterdagen en zondagen en nationale feestdagen). Welk tarief resulteert in de laagste energierekening is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik je relatief veel van de stroom op daluur momenten? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Vergeet niet: het is een hele klus om stroom vooral in de daluren te consumeren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Denk aan koelapparatuur en routers. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de winst is minimaal. Daarom ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief valt tegen. Daarbij ben je met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Bekijk direct de aanbieder Liander.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Ossenwaard? Dan kun je kiezen voor variabele of vaste tarieven. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat past bij mijn situatie? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de plaats Ossenwaard zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en de voorwaarden fluctueren. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijs en tarief-ontwikkelingen is lastig te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet blij met jouw huidige energie aanbieder? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Wellicht kun je je bestaande energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas bieden vaak immense welkomstkortingen. Maar wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik veranderen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Let dan zeker op de opzegtermijn van enkele weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Eerder opzeggen kan wel, maar resulteert in een (aanzienlijke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €207

 1. Achterhaal wanneer jij mag overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw situatie.
 3. Filter de beste en scherpste energie-leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie aanstaande energieaanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. De nieuwe verbintenis zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Ossenwaard zonnepanelen tot je beschikking? In dat geval wek jij zelf al energie op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Utrecht. Aan het einde van het jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit heet salderen. Ook wanneer je zonnepanelen bezit is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Kessel.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je checkt meteen de meest goedkope energiemaatschappij voor jouw situatie. Aanwijzing: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Advies: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Ossenwaard


Zo vind je de goedkoopste energie in Ossenwaard

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Ontdek nu makkelijk de goedkoopste stroom in Ossenwaard (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Utrecht)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Bekijk de zoekresultaten en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Overstaphulp
Scherpe welkomstkorting

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Charmante service
Mooie aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Nette service
Scherpe aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Variabele gasprijzen
Fikse aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Persoonlijke service
Flinke welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Groene stroom
Inzicht in je verbruik
Fikse welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Verschillende contracten
Mooie welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Gemakkelijk oversluiten
Goede aanbiedingen

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Snel overstappen
Hoge welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Flexibele stroomprijs
Interessante acties

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Flexibele stroomprijs
Flinke aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Snel overstappen
Flinke welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Ossenwaard

Gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de maandelijkse energierekening. Gas gebruiken we om ons huis te verwarmen, voor een lekker warm bad en koken op een fornuis. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Ossenwaard? Met behulp van onze gas-vergelijker zoek jij moeiteloos de meest goedkope gas aanbieder. Via onze tool vind je actuele gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en check de laagste gastarieven voor jouw situatie (Vianen). Een goedkope gasmaatschappij gevonden? Start vandaag nog met besparen! Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In dat tijdvak kun je nog van het contract af. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Start nu ook met Energie vergelijken Asten.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en regel de overstap online in de gemeente Vianen.