Energie vergelijken Ossenzijl Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €279


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en vlug energieprijzen vergelijken in Ossenzijl? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk maar aan stroomaanbieders zoals Clean Energy en HVC. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Ossenzijl? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw situatie. Hoe kan ik beginnen? Het stelt maar weinig voor. Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (stroom plus gas) en kies het soort meter dat jij hebt (een dubbele of enkele meter). Daarna kies je de looptijd van het energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Daarna tref je onmiddellijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere maatschappij vergelijk je de kosten op jaarbasis en de beschikbare korting voor nieuwe klanten. Hulp nodig bij kiezen? Op energieaanbiedingvergelijken.nl blader je door bruikbare info over stroom, gas en licht in Ossenzijl.

Alle maatschappijen

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

De energierekening omlaag

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar direct €223

Een lage gas- en stroomrekening Besparen op je energierekening. Binnen enkele minuten geregeld. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract gewoon aangaan voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan zijn de voordelen nog veel groter. Mee eens? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Je zult het niet verwachten: contracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Ossenzijl? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Budget Energie .

Een voorbeeld ter illustratie (gerekend met een gemiddeld gezin)

Duur Aanbieder Korting Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Budget Energie €250 €20,83 €1.585,75
3 jaar Budget Energie €210 €5,83 €1.705,75
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.825,75

Bij contracten van 2 of 3 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Windmolens, zonnecellen en water. Het duurzame hiervan is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Je hoort regelmatig dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Gelukkig is dit vaak niet zo. Middels onze tool vergelijk je vlot en soepel alle groene-stroom maatschappijen. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Ossenzijl”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door wind of de zon. Of filter op in eigen land opgewekte groene energie.

Erkende leveranciers van groene stroom in Ossenzijl:

 1. E.ON
 2. Greenchoice
 3. UnitedConsumers

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Elk gebouw in Ossenzijl waar energie geleverd wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is precies het verschil? Heb je een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Met zo’n dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We onderscheiden de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een lager tarief in de daluren (in de nacht, in de weekenden en met feestdagen). Welke optie voor jou de laagste prijs geeft is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik jij een belangrijk deel van jouw stroom op daluur tijden?Dan kan het dubbeltarief uit. Houdt dit in gedachten: het valt soms tegen om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Neem nou de koeling en de standby-standen. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Dit vergt dus een hele andere planning. En de winst is minimaal. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Minder betalen voor energie met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Voorts is een huishouden met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Check alle details over Enexis.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Ossenzijl? Maak dan eerst een keuze uit een variabel en vast tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat past bij mijn situatie? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In en rondom Ossenzijl zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en andere afspraken opnieuw bepaald worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. Deze prijsaanpassing is lastig te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet te spreken over jouw actuele energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht jouw huidige energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energiemaatschappijen bieden je hoge welkomstaanbiedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? En hoe doe ik dat? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik al switchen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voortijdig switchen kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €272

 1. Controleer wat de einddatum van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken aangepast op jouw woning.
 3. Sorteer de beste en voordeligste stroomleverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Jullie aankomende maatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. Dit fonkelnieuwe contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Ossenzijl zonnepanelen op je adres actief? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Overijssel. Na afloop van elk jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit noemen we salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Bekijk eens het volgende stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Kesteren.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je checkt meteen de meest goedkope stroomleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Doorslaggevend: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Hint: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Ossenzijl


Ontdek de goedkoopste energie in Ossenzijl

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of heb je een nieuwbouwwoning en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Ontdek nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Ossenzijl (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Overijssel)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Dit is vast of variabel.
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Eenvoudig afsluiten
Goede welkomstkorting

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Online verbruik inzien
Mooie welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
3 jarig contract
Mooie aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Variabele stroomprijzen
Hoge aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Overstaphulp
Scherpe welkomstpremie

logo current

Qurrent

NL windenergie
Gemakkelijk oversluiten
Hoge aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
3 jarig contract
Scherpe aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Duidelijke voorwaarden
Goede aanbiedingen

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Nette klantenservice
Fikse welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Verbruik advies
Fikse aanbieding

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Hulp bij overstappen
Sublieme kortingen

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
3 jarig contract
Aantrekkelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Ossenzijl

Het verbruikte gas heeft een groot aandeel in de energienota. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om het in huis warm te maken, voor het verwarmen van water en om eten te bereiden. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Ossenzijl? Door de gas-vergelijker tool in te vullen vind je binnen een paar seconden de meest voordelige gasleverancier. Op deze website staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Alle gasprijzen op een rij? Voer jullie adresgegevens in en het m3-gasverbruik per jaar in, en vergelijk de meest voordelige gas-tarieven voor jouw situatie (Steenwijkerland). Een aantrekkelijke maatschappij gevonden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Binnen deze 2 weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap nu over in een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Augsbuurt.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Steenwijkerland.