Energie vergelijken Oudega Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en ontvang een voordeel tot €290


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en razendsnel energieprijzen vergelijken in Oudega? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Waarschijnlijk ken jij stroomleveranciers zoals bijv. Energiedirect.nl en Qwint. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Oudega? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw persoonlijke situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is simpel. Voer een postcode en huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (stroom plus gas) en kies het type meter (dit is een dubbele of enkele meter). Verder bepaal je de looptijd van jouw energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of een flexibel maandcontract) en kies je het gewenste energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierop volgend ontdek je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere maatschappij vind je de prijs per jaar en de optionele korting. Hulp nodig bij kiezen? Hier vind je rijke informatie over gas, stroom en licht in Oudega.

Alle organisaties

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Makkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Voordeel op de energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar eenvoudig €207

Minder betalen voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Wie wil dat nou niet? Bekijk direct meer informatie

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract direct vastzetten voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als loyale klant zijn de voordelen nog veel groter. Klopt dat? De energiemarkt werkt net wat anders. Sterker nog: langetermijncontracten zijn prijziger dan een kortdurend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Oudega? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Engie .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Premie Premie/maand Totaal
1 jaar Engie €160 €13,33 €1.586,80
3 jaar Engie €420 €11,67 €1.706,80
5 jaar Engie €0 €0 €1.826,80

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het grootste voordeel is dat er geen CO2 vrijkomt. En dat draagt bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg duur is. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Middels deze pagina vergelijk je gauw en soepel alle groene-stroom maatschappijen. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Oudega”. Daarnaast kun je sorteren op energie van een windturbine of zonnepanelen. Of ga voor uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Voorbeelden van groene energie in Oudega:

 1. DELTA
 2. Energieflex
 3. Qurrent

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke inwoner van Oudega met toegang tot energie beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? In het geval van een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Bij de dubbele meters kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een apart tarief voor daluren (laat in de avond, tijdens weekenden en met feestdagen). Welk tarief voor jullie het voordeligst is, is sterk afhankelijk van jouw situatie.

Gebruik jij meer dan 50% van de stroom rond de daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Goed om te weten: het is een hele klus om stroom vooral in de daluren te consumeren. De meest producten staan thuis continu aan. Neem nou de koeling en de standby-standen. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de winst is minimaal. Onze aanbeveling: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer. Lees online nu alles over de aanbieder Greenchoice.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Oudega? De twee contractsoorten zijn een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En wat past bij mijn situatie? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de omgeving Oudega zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en de voorwaarden fluctueren. Dit kan ik meerder periodes plaatsvinden, direct in januari, en halverwege in juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De tarieven en prijsverandering zijn niet met zekerheid te zeggen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw actuele energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Dan kun je mogelijk het oude energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieaanbieders bieden namelijk serieuze welkomstacties. Per wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik al switchen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van enkele weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €288

 1. Achterhaal wanneer jij mag overstappen.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw situatie.
 3. Zoek de beste en betaalbaarste energie-leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Je toekomstige energieleverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. Het kersverse contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Oudega zonnepanelen op jouw woning? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Houd je elke maand stroom over? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Per jaar ontvang je een vereffening. De benaming hiervoor is salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Koedijk.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je treft ogenblikkelijk de meest goedkope energiemaatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Belangrijk: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies de datum van overstappen. Doorslaggevend: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Oudega


Profiteer van de goedkoopste energie in Oudega

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of staat er een verhuizing op stapel en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Kies nu razendsnel de goedkoopste stroom in Oudega (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Overstaphulp
Fikse aanbiedingen

logo essent

Essent

Jaren actief
Maandelijks bijstellen
Flinke aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Simpele voorwaarden
Goede welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Flexibele of vaste prijs
Sublieme acties

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Overstaphulp
Goede welkomstkorting

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
2 jaar vast of variabel
Goede welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Snel af te sluiten
Goede aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Flexibele of vaste prijs
Flinke aanbieding

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Snel af te sluiten
Concurrerende acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Snel af te sluiten
Goede welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Variabele stroomprijzen
Mooie aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Maandelijks bijstellen
Aantrekkelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Oudega

Het verbruik van gas heeft een groot aandeel in de maandelijkse energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt om het in huis warm te maken, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Oudega? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan check je nu de meest voordelige gasmaatschappij. Via de vergelijker vind je actuele gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jullie adresgegevens in en gasverbruik op jaarbasis in, en vergelijk de gunstigste gas-prijzen voor jouw situatie (De Friese Meren). Een aantrekkelijke partij aangetroffen? Stap dan direct online over. Dit vergt verder geen kennis. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Tijdens die twee weken ben je vrij om er toch van af te zien. Waar wacht je op? Stap meteen over, en pak die welkomstbonus! Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Baflo.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en start met besparen in de gemeente De Friese Meren.