Energie vergelijken Oudezijl Check alle energiemaatschappijen en bespaar maar liefst €269


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en gauw energieprijzen vergelijken in Oudezijl? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Bekende namen zijn stroommaatschappijen als Allure Energie of Oxxio. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Oudezijl? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw thuis. Hoe werkt dat vergelijken? Eigenlijk is het kinderspel. Voer je postcode en huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Verder kies je de looptijd van het contract (dit kan zijn 2 jaren of direct opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Vervolgens vind je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Van iedere energieaanbieder ontdek je de kosten op jaarbasis en de eventuele. korting. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze pagina blader je door uitvoerige details over gas, stroom en licht in Oudezijl.

Alle organisaties

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Voordeel op de energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot €259

De goedkoopste stroom en gas Minder betalen voor je energie. Dat laat jij toch niet liggen? Bekijk direct meer informatie

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt zo mooi: het energiecontract slim afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Wanneer je langere tijd klant wordt is de kortingsactie nog gunstiger. Is dit waar? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Sterker nog: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Oudezijl? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Oxxio .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Duur Maatschappij Korting Premie/maand 12 maanden
1 jaar Oxxio €180 €15,00 €1.587,65
3 jaar Oxxio €270 €7,50 €1.707,65
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.827,65

Naarmate de contractperiode toeneemt zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstbonus compenseert dit. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Windmolens, zonnecellen en water. Het duurzame hiervan is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Veel mensen denken dat groene stroom een hoger tarief heeft. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Op basis van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je gauw en zonder problemen alle groene-stroom maatschappijen. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Oudezijl”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of ga voor alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Populaire groene energie in Oudezijl:

 1. Budget Energie
 2. Fenor
 3. Oxxio

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elk gebouw in Oudezijl waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is precies het verschil? Bij een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Wanneer je een dubbele meter hebt heb je te maken met 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een tarief voor de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, voor 7 uur ’s ochtends en met bijv. kerst). Welke type tarief de laagste prijs geeft is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer je het grootste gedeelte van de stroom op daluur tijden?Pas dan loont het dubbeltarief. Maar let op: het vraagt nogal wat planning om stroom vooral in de daluren te consumeren. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Onder andere computers en keukenapparatuur. En wil je meer doen in de daluren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Het heeft dus een grote impact op je leven. En het levert niet veel op. Daarom ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief valt tegen. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Liander.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Oudezijl? Dan is er de opties voor een vast of variabel tarief. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Geef jij de voorkeur aan een vast tarief? Dan wijzigen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaan de prijzen omlaag? Dan profiteer je hier niet van. In Oudezijl is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kunnen de energieprijzen tijdens het contract fluctueren. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in Januari en in Juli. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De ontwikkelingen van de prijzen is niet gemakkelijk te voorspellen. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie leverancier van energie en gas? Vind je jouw energierekening te hoog? Dan kun je mogelijk de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en hierna overstappen. Overstappen loont. Energieaanbieders bieden namelijk gigantische welkomstbonussen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik veranderen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Let dan zeker op de opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €191

 1. Check wanneer jij mag overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen gebaseerd op jouw situatie.
 3. Filter de beste en aantrekkelijkste stroomleverancier.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. De volgende energiemaatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De nieuwe overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Oudezijl zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Groningen. Elke 12 maanden zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit noemen we salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Kornwerderzand.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je vindt meteen de meest goedkope stroom maatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Goed om te weten: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Aanwijzing: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Oudezijl


Vind de goedkoopste energie in Oudezijl

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Bekijk nu snel de goedkoopste stroom in Oudezijl (en gas). Overstappen na de energievergelijking is een fluitje van een cent:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Groningen)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en stap moeiteloos online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Snel oversluiten
Scherpe aanbiedingen

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Snel overstappen
Mooie aanbieding

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Aangename service
Hoge welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
2 jaar vast of variabel
Goede welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Duidelijke voorwaarden
Mooie aanbieding

logo current

Qurrent

Groene energie
2 jarig contract
Goede welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Bosgecompenseerd gas
Snel oversluiten
Verleidelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Nette klantenservice
Fikse welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Diverse prijsafspraken
Hoge welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Flexibele of vaste prijs
Mooie welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Nette service
Goede welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Charmante service
Aanzienlijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Oudezijl

Jullie gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, voor de verwarming van het huis, voor het verwarmen van water en om eten te bereiden. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Oudezijl? Door onze gas-vergelijker te gebruiken ontdek je meteen de aantrekkelijkste gasleverancier. Via onze tool zoek je snel alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer jouw locatie en een begroting van het gasverbruik, en bekijk de gunstigste gas-prijzen in jouw woonplaats (Oldambt). Een geschikte gasmaatschappij ontdekt? Zet dan de overstap in werking. Dit is niet moeilijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen dit stadium mag je het contract altijd nog ontbinden. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Barger-Compascuum.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw situatie in de gemeente Oldambt.