Energie vergelijken Overasselt Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €284


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Overasselt? In Nederland zijn er tal van energieaanbieders. Vertrouwde namen zijn leveranciers van stroom als DELTA en MAIN Energie. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Overasselt? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe gaat dat? Heel eenvoudig! Voer je postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (gas plus stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbele- of enkele meter). Daarna kies je de ideale looptijd van de overeenkomst (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Hierna tref je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere organisatie tref je de kosten per 12 maanden en de eventuele. welkomstkorting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Via deze pagina vind je rijke informatie over stroom, gas en licht in Overasselt.

Alle aanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel online overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

De energierekening omlaag

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot €272

Minder betalen voor gas en stroom Een voordeliger energiecontract.Dat laat jij toch niet liggen? Check op deze pagina alle details.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan is de kortingsactie nog gunstiger. Is dit waar? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Het tegendeel is waar: langetermijncontracten kennen duurdere prijzen in vergelijking met een beperkte contractperiode. Direct een goedkoop energiecontract in Overasselt? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Budget Energie.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Bonus/maand 12 maanden
1 jaar Budget Energie €250 €20,83 €1.588,00
3 jaar Budget Energie €340 €9,44 €1.708,00
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.828,00

Bij een lang contract liggen de verbruikskosten wat lager. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. O.a. zonnepanelen en windturbines. De belangrijkste eigenschap dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De gedachte is dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met de vergelijker vergelijk je gauw en zonder problemen alle groene-stroom maatschappijen. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers Overasselt”. Tip: filter nu ook op stroom opgewekt door wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar in eigen land opgewekte groene energie.

Populaire groene energie in Overasselt:

 1. DELTA
 2. HVC
 3. UnitedConsumers

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Ieder adres in Overasselt met toegang tot energie heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het onderscheid tussen de meters? Werk jij met een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Wanneer je een dubbele meter hebt zijn er twee tarieven. In de volksmond zijn dit piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een tarief voor de daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, vroeg in de ochtend en nationale feestdagen). Welk tarief voor jullie de laagste prijs geeft is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer je het leeuwendeel van jouw stroom tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Vergeet niet: het vergt heel wat om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Denk aan de koeling en de standby-standen. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Dit vergt dus een hele andere planning. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze aanbeveling: een enkeltarief is duidelijker. Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer. Lees online nu alles over de aanbieder Cogas.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Overasselt? Dan is er de opties voor variabele of vaste tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? Het gros van de woningen gebruikt de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Dalen de tarieven tussentijds? Dan profiteer je hier niet van. In Overasselt zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en leveringsvoorwaarden wisselen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, doorgaans in de periode Juli en Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. Deze prijsaanpassing is lastig te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Ben je ontevreden over jouw huidige energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Misschien kun je je actuele energiecontract opzeggen en direct overstappen. En de besparing is niet mals. Maatschappijen bieden je goede welkomstaanbiedingen. Kan ik vandaag al overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik al switchen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van meerdere weken. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €244

 1. Controleer wat de looptijd van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Kies de beste en betaalbaarste stroomleverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jullie nieuwe energieaanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De nieuwe verbintenis wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Overasselt zonnepanelen op je adres actief? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Gelderland. Elk jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. In de volksmond is dat ‘salderen’. Ook met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Koufurderrige.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Dit kan een negatief getal zijn. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ontdekt in een oogopslag de voordeligste maatschappij voor jouw situatie. Advies: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Suggestie: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Overasselt


Vind de goedkoopste energie in Overasselt

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of is er sprake van verhuizing en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Ontdek nu razendsnel de goedkoopste stroom in Overasselt (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je adresgegevens in (Gelderland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Steeds duurzamer
Hulp bij overstappen
Aanzienlijke acties

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Flexibele gasprijs
Goede welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Nette klantenservice
Fikse welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Voor ondernemers
Simpele voorwaarden
Hoge welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

24/7 app-contact
Gemakkelijk oversluiten
Flinke welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

NL windenergie
Nette klantenservice
Goede welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Inzicht in je verbruik
Fikse aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Goede medewerkers
Verleidelijke acties

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Verbruik advies
Scherpe welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Meerdere contracten
Scherpe welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Inzicht in je verbruik
Hoge welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Duidelijke voorwaarden
Goede welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Overasselt

Het verbruik van gas heeft een groot aandeel in de maandelijkse energierekening. Gas wordt verbruikt om het in huis warm te maken, voor warm water en voor sommige keukenapparatuur. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Overasselt? Door onze gas-vergelijker te gebruiken vind je makkelijk de voordeligste gasleverancier. Via de vergelijker vind je actuele gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul jouw postcode en verbruik per jaar in, en ontdek de goedkoopste gastarievenin jouw woonplaats (Heumen). Een interessante partij aangetroffen? Zet dan de overstap in werking. Dit vergt verder geen kennis. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. In deze periode kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap over binnen een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Bears.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Heumen.