Energie vergelijken Overijssel Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar tot €299


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en haastig energieprijzen vergelijken in Overijssel? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Hierbij kun je denken aan stroomaanbieders zoals Budget Energie of Qwint. En er komen steeds meer aanbieders bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Overijssel? Vergelijk de prijzen voor jouw huis. Hoe kan ik beginnen? Het is zo gepiept. Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (enkele- of dubbele meter). Hierna maak je een keuze voor de looptijd van de overeenkomst (dit kan zijn 2 jaren of maandelijks opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierop volgend tref je binnen een paar seconden de goedkoopste energie. Van elke maatschappij vind je de prijs per jaar en de aantrekkelijke korting. Alles weten over contracten en tarieven? Op energieaanbiedingvergelijken.nl lees je uitgebreide informatie over stroom, gas en licht in Overijssel.

Alle energiemaatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gemakkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Lagere prijzen voor energie

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar vandaag nog €275

Een lage gas- en stroomrekening Op kosten voor energie besparen. Dat laat jij toch niet liggen? Pak deze kans en stap over.

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan is de kortingsactie nog gunstiger. Is dit waar? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Sterker nog: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan kortlopende contracten. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Overijssel? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Energiedirect.nl .

Een voorbeeld ter illustratie (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Aanbieder Bonus Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Energiedirect.nl €210 €17,50 €1.628,30
3 jaar Energiedirect.nl €400 €11,11 €1.748,30
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.868,30

Naarmate de contractperiode toeneemt betaal jij een voordeliger tarief. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het duurzame hiervan is de besparing op CO2 en afvalstoffen. En dat draagt bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Met energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vlot en probleemloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Hiervoor kies je het selectievakje “100% duurzame energieleveranciers Overijssel”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Populaire groene energie in Overijssel:

 1. Budget Energie
 2. Huismerk Energie
 3. Qurrent

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk gebouw in Overijssel die energie verbruikt kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij deze enkele meters wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. In de volksmond zijn dit piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een goedkoper tarief in daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, tijdens weekenden en nationale feestdagen). Welke type tarief het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik jij meer dan 50% van de energie op daluur tijden?Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Echter, let goed op: het vergt heel wat om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Onder andere computers en keukenapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet dus continu nadenken over de planning. Het levert ook nog eens weinig op. Veel mensen zeggen daarom: een enkeltarief is duidelijker. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Overigens ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Bekijk alles over de maatschappij Enduris.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Overijssel? Maak dan eerst een keuze uit variabele of vaste tarieven. Maar wat is precies het onderscheid? En welk type tarief past bij mij? De populairste keuze is die van het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven tijdens het contract niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de plaats Overijssel is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en de voorwaarden aangepast worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De wisseling van prijzen is lastig te voorspellen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet content met jullie aanbieder van gas en licht? Zijn je kosten voor gas en stroom te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht jouw huidige energiecontract opzeggen en overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Energieleveranciers bieden vaak daverende welkomst vergoedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Hoe gaat dat in z’n werkt? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overstappen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. De boete loopt op tot €210

 1. Trek na wat de einddatum van het contract is.
 2. Check energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Spot de beste en scherpste leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jouw toekomstige energieaanbieder zegt jouw huidige contract op.
 7. Het kersverse contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Overijssel zonnepanelen voor jezelf aangekocht? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Overijssel. Is er een contractjaar verstreken, dan ontvang je een vereffening. Dit noemen we salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Sprundel.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ontdekt in een oogopslag de meest voordelige aanbieder voor jou. Aanwijzing: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Goed om te weten: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Overijssel


Ontdek de goedkoopste energie in Overijssel

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of is er sprake van verhuizing en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Ontdek nu makkelijk de goedkoopste stroom in Overijssel (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is erg eenvoudig:

1. Geef de locatie van de woning door (Overijssel)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Wil je groene stroom, of maakt dat niet uit.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
2 jarig contract
Scherpe welkomstpremie

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Verbruik advies
Fikse welkomstbonus

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Termijnbedrag wijzigen
Hoge aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Verbruik advies
Aanzienlijke acties

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Verbruik aanpassen
Fikse welkomstkorting

logo current

Qurrent

Slimme meter
Charmante service
Fikse aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Behulpzame service
Verleidelijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Overstaphulp
Aantrekkelijke kortingen

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Flexibele gasprijs
Mooie aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
Eenvoudig afsluiten
Goede welkomstpremie

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Goede klantenservice
Hoge aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Tussentijds aanpassen
Flinke welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Overijssel

Het verbruikte gas bepaalt deels de energierekening. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om ons huis te verwarmen, voor warm water en koken op een fornuis. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Overijssel? Met behulp van onze gas-vergelijker ontdek je snel de aantrekkelijkste gasmaatschappij. Met behulp van deze site bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul jouw postcode en het geschatte verbruik per jaar in, en check de laagste gastarieven voor jouw woning (Overijssel). Een goedkope leverancier achterhaald? Start vandaag nog met besparen! Dit vergt verder geen kennis. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In deze periode kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap vandaag nog over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Joppe.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Overijssel.