Energie vergelijken Peperga Start met vergelijken en krijg een korting tot €254


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en haastig energieprijzen vergelijken in Peperga? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Bekende namen zijn stroomleveranciers zoals E.ON of HVC. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Peperga? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw huis. Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Vul je locatie in, schat jouw verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en geef aan welke meter je hebt (een dubbele of enkele meter). Hierop volgend kies je de looptijd van het energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of een tijdelijk energiecontract) en kies je het gewenste energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens zie je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke organisatie zie je de energiekosten per jaar en de aantrekkelijke welkomstpremie. Advies nodig? Op onze website tref je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Peperga.

Alle leveranciers

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel overstappen van aanbieder

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Goedkopere energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar eenvoudig €210

De goedkoopste stroom en gas Minder betalen voor je energie. Dat is voor iedereen relevant. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract gelijk voor een langere periode vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Als je kiest voor een lange periode ontvang je een leuke korting. Of toch niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nu moet je opletten: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Peperga? Selecteer dan een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Engie .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Premie Korting/maand 12 maanden
1 jaar Engie €160 €13,33 €1.589,05
3 jaar Engie €230 €6,39 €1.709,05
5 jaar Engie €0 €0 €1.829,05

Naarmate de contractperiode toeneemt ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Onderaan de streep is dit het voordeligst. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het voornaamste punt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. De gedachte is dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Met behulp van deze pagina vergelijk je snel & vloeiend aanbieders van groene stroom in de buurt. Hiervoor kies je het selectievakje “alleen duurzame energieleveranciers Peperga”. Tip: filter nu ook op stroom van windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek naar enkel groene stroom uit Nederland.

Voorbeelden van groene energie in Peperga:

 1. DELTA
 2. Huismerk Energie
 3. Powerpeers

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk gebouw in Peperga waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Met zo’n enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Bij een dubbele meter zijn er twee tarieven. Een prijs voor piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) een een prijs voor daluren (later op de avond, tijdens weekenden en tijdens o.a. de paasdagen). Welk tarief de laagste prijs geeft is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik je het grootste gedeelte van jouw energie tijdens deze daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Goed om te weten: het is een hele uitdaging om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Onder andere de koeling en de standby-standen. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En het levert niet veel op. Onze aanbeveling: kies voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Ga aan de slag met energie van NLE.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Peperga? Dan kun je kiezen voor flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat zijn de verschillen? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De populairste keuze is die van de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Dalen de tarieven tussentijds? Dan zul jij daar niks van merken. In Peperga zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en contractuele verplichtingen schommelen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in Januari en in Juli. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De ontwikkelingen van de prijzen is moeilijk in te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw huidige energie aanbieder? Vind je jouw energierekening te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen + overstappen. Overstappen loont. Leveranciers hebben gewoonlijk prachtige welkomstaanbiedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke fases moet ik dan doorlopen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik al switchen?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €141

 1. Pluis uit wat de looptijd van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Kies de beste en betaalbaarste leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De nieuwe aanbieder sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze aankomende overeenkomst wordt actief op het moment dat je zelf hebt gekozen.

Overstappen + zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Peperga zonnepanelen tot je beschikking? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Houd je elke maand stroom over? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Elke 12 maanden compenseren ze je hiervoor. Dit heet salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Laag-Soeren.

 1. Bereken je verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit een getal in de min? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was dit een negatief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je bekijkt direct de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Interessant: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Aanwijzing: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Peperga


Zo vind je de goedkoopste energie in Peperga

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomaanbieder? Bekijk nu moeiteloos de goedkoopste stroom in Peperga (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Friesland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Bekijk de zoekresultaten en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Nette klantenservice
Fikse welkomstbonus

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Charmante service
Mooie welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Overstaphulp
Scherpe aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ketelonderhoud
Termijnbedrag wijzigen
Goede welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Contract wijzigen
Goede welkomstkorting

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Persoonlijk advies
Scherpe welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Persoonlijk advies
Hoge welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Nette klantenservice
Interessante kortingen

logo engie

Engie

Helemaal groen
Flexibele stroomprijs
Scherpe aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Betalen in termijnen
Fikse welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Ook biomassa
1 jaar vast of variabel
Fikse aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Persoonlijk advies
Goede aanbiedingen


Prijzen gas vergelijken in Peperga

Het verbruikte gas heeft een groot aandeel in de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt natuurlijk voor de verwarming, voor warm water en om te koken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Peperga? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan tref jij in minder dan een minuut de goedkoopste gasmaatschappij. Op die pagina staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstbonussen. Weten wat je voor gas kwijt bent? Voer jullie adresgegevens in en verbruik per jaar in, en bekijk de laagste gastarieven voor jouw woning (Weststellingwerf). Een interessante leverancier gevonden? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit vergt verder geen kennis. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Tijdens die twee weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Waar wacht je op? Stap meteen over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Bemelen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders voor jouw woning in de gemeente Weststellingwerf.