Energie vergelijken Pesse Vergelijk de energieaanbieders en bespaar maar liefst €297


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en gauw energieprijzen vergelijken in Pesse? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk hierbij aan aanbieders van stroom zoals Energieflex en Greenchoice. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Pesse? Vergelijk energieprijzen voor jouw huis. Hoe werkt dat vergelijken? Het is simpel. Vul je locatie in, schat jouw verbruik (stroom en gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (dubbele- of enkele meter). Verder kies je de ideale looptijd van de overeenkomst (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een flexibel maandcontract) en kies je het gewenste energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Daarna vergelijk je regelrecht de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke maatschappij tref je wat je per jaar kwijt bent en de beschikbare cashback-korting. Direct meer informatie lezen? Via deze website blader je door uitvoerige details over stroom, gas en licht in Pesse.

Alle leveranciers

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Makkelijk overstappen

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

Minder betalen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot €206

Een lage gas- en stroomrekening Besparen op je energierekening. Dat wil toch iedereen? Pak deze kans en stap over.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Veel mensen denken als volgt: jouw energiecontract meteen aangaan voor meerdere jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Wanneer je langere tijd klant wordt ontvang je een leuke korting. Of juist niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nee, het wordt nog mooier: energiecontracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Direct een goedkoop energiecontract in Pesse? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Budget Energie .

Een voorbeeld ter illustratie (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Bonus Premie/maand Totaal
1 jaar Budget Energie €190 €15,83 €1.589,20
3 jaar Budget Energie €260 €7,22 €1.709,20
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.829,20

Naarmate de contractperiode toeneemt daalt het tarief voor gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Voorbeeld zijn zon en wind. Het belangrijkste pluspunt is de besparing op CO2 en afvalstoffen. En dat draagt bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom duurder is dan grijze energie. Gelukkig is dit vaak niet zo. Middels onze zoekmachine vergelijk je vlot en eenvoudig leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Pesse”. Daarnaast kun je sorteren op stroom van zonnepanelen of juist windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot in eigen land opgewekte groene energie.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Pesse:

 1. Clean Energy
 2. Greenchoice
 3. Oxxio

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elk gebouw in Pesse met een energieaansluiting heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij een enkele meter wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een goedkoper tarief in daluren (later op de avond, voor 7 uur ’s ochtends en tijdens o.a. de paasdagen). Welk soort tarief de laagste prijs geeft is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik jij meer dan 50% van de energie op daluur momenten? Pas dan loont het dubbeltarief. Echter, let goed op: het vergt heel wat om energie met name in de daluren te gebruiken. De meest producten staan thuis continu aan. Onder andere de koelkast of vriezer. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de winst is minimaal. Wij adviseren daarom: selecteer het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel. Lees online nu alles over de aanbieder Oxxio.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Pesse? Dan heb je de keuze tussen vaste en variabele tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de regio Pesse is het vaste energietarief voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en contractuele verplichtingen aangepast worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energie wordt dan of goedkoper of duurder. Deze prijsaanpassing kun je lastig aan zien komen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie leverancier van energie en gas? Vind je jouw energierekening te hoog? Wellicht kun je je actuele energiecontract opzeggen + overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders van energie en gas geven jouw huizenhoge welkomstbonussen. Kan ik vandaag al overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik oversluiten?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 1 maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €276

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw situatie.
 3. Kies de beste en betaalbaarste leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Jullie hebben 14 dagen de tijd om het aanbod te overwegen.
 6. De volgende energieleverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het nieuwe contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Pesse zonnepanelen op je adres actief? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Houd je elke maand stroom over? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Drenthe. Per jaar heb je dan recht op een compensatie. Dit noemen we salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Lage Zwaluwe.

 1. Bereken je verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt ogenblikkelijk de meest aantrekkelijke stroomleverancier voor jouw situatie. Cruciaal: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Selecteer een overstapdatum. Suggestie: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Pesse


Profiteer van de goedkoopste energie in Pesse

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Check nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Pesse (en gas). Overstappen na de energievergelijking doe je met de volgende stappen:

1. Geef de locatie van de woning door (Drenthe)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Nette service
Aantrekkelijke acties

logo essent

Essent

Slim besparen
Overstapservice
Flinke aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
1 jarig contract
Aantrekkelijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Flexibele of vaste prijs
Aantrekkelijke acties

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Flexibele of vaste prijs
Hoge welkomstpremie

logo current

Qurrent

Groene energie
Flexibele of vaste prijs
Fikse welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Goede medewerkers
Fikse aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
1 jaar vast of variabel
Mooie aanbieding

logo engie

Engie

100% duurzaam
Snel af te sluiten
Hoge aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Online verbruik inzien
Aantrekkelijke acties

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Flexibele stroomprijs
Sublieme acties

logo budget energie

Budget Energie

14 dagen bedenktijd
Meerdere contracten
Mooie welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Pesse

Het verbruik van gas heeft een groot aandeel in de energienota. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming van het huis, voor warm water en koken op een fornuis. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Pesse? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan vergelijk je makkelijk de voordeligste gasmaatschappij. Via de vergelijker vind je actuele gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer je postcode + huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en achterhaal aantrekkelijke gastarieven voor jouw situatie (Hoogeveen). Een aantrekkelijke organisatie gezien? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit is niet moeilijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In dat tijdvak mag je het contract altijd nog ontbinden. Sluit online je contract over, en pak die welkomstbonus! Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Bennebroek.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Hoogeveen.