Energie vergelijken Piaam Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar maar liefst €270


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en gauw energieprijzen vergelijken in Piaam? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk maar aan aanbieders van stroom zoals bijv. Anode Energie of Qurrent. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Piaam? Vergelijk de prijzen voor jouw huis. Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Vul jouw postcode + huisnummer in, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (m3 gas en Kwh stroom) en kies het soort meter, (een dubbele of enkele meter). Verder selecteer je de looptijd van jouw contract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en selecteer je een vast of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierna ontdek je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke leverancier vind je de jaarlijkse kosten en de eventuele. welkomstpremie. Meer weten over de verschillende aanbieders? Via deze pagina lees je praktische info over stroom, gas en licht in Piaam.

Alle leveranciers

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

Check je besparing en sluit online snel over

Voordeel op de energierekening

Vergelijk energie op basis van jouw situatie, en bespaar tot wel €199

Een lage gas- en stroomrekening Een voordeliger energiecontract.Ook voor jou interessant? Lees hieronder alle informatie.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract gewoon ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En als loyale klant reken je af tegen nog scherpere tarieven. Ja toch? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nee, het wordt nog mooier: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan een kortdurend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Piaam? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Zie ook het onderstaande voorbeeld van Eneco.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gerekend met een gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Premie Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Eneco €220 €18,33 €1.589,35
3 jaar Eneco €290 €8,06 €1.709,35
5 jaar Eneco €0 €0 €1.829,35

Bij contracten van 2 of 3 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk aan water, wind en zon. Het duurzame hiervan is dat er geen CO2 vrijkomt. En dat draagt bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom erg duur is. Gelukkig is dit vaak niet zo. Op basis van onze zoekmachine vergelijk je snel & zonder problemen alle groene-stroom maatschappijen. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Piaam”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op energie opgewekt door windmolens en/of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar enkel groene stroom uit Nederland.

Voorbeelden van groene energie in Piaam:

 1. Anode Energie
 2. HVC
 3. Qurrent

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Iedere bewoner van Piaam met toegang tot energie beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? Heb je een enkele meter? Dan heb je te maken met 1 tarief. Bij de dubbele meters kun je kiezen voor 2 tarieven. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een apart tarief voor daluren (in de nacht, op zaterdagen en zondagen en met bijv. kerst). Welke type tarief het beste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik jij meer dan 50% van de stroom tijdens daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Houdt dit in gedachten: het is niet altijd gemakkelijk om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Denk aan computers en keukenapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Daarom ons advies: ga voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Check alle details over Qurrent.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Piaam? De twee contractsoorten zijn vaste en variabele tarieven. Wat is nu precies het verschil? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de regio Piaam zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en de voorwaarden wisselen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijs en tarief-ontwikkelingen is niet gemakkelijk te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet content met jullie leverancier van energie en gas? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Misschien kun je jouw huidige energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Leveranciers kunnen een aanbod doen met serieuze welkomstacties. Per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik oversluiten?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Eerder opzeggen kan wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €251

 1. Check wanneer jouw contract afloopt.
 2. Check de laagste energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Filter de beste en aantrekkelijkste energie-leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. De toekomstige energiemaatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze kersverse overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Piaam zonnepanelen tot je beschikking? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Na afloop van elk jaar ontvang je een vereffening. We spreken dan over salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Lamswaarde.

 1. Maak een begroting van het verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt eenvoudig de aantrekkelijkste stroomaanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Suggestie: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Advies: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Piaam


Vind de goedkoopste energie in Piaam

Is jouw energierekening te hoog? Of ga je binnenkort verhuizen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Bekijk nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Piaam (en gas). Energie vergelijken en oversluiten doe je met de volgende stappen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
3 jaar vast of variabel
Flinke welkomstkorting

logo essent

Essent

Slim besparen
Nette service
Sublieme kortingen

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Online verbruik inzien
Hoge welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Variabele stroomprijzen
Scherpe welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Vaste prijs stroom
Fikse welkomstkorting

logo current

Qurrent

Groene energie
Diverse prijsafspraken
Prominente acties

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Aangename service
Mooie welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Termijnbedrag wijzigen
Flinke welkomstbonus

logo engie

Engie

Ook voor ZZP
Sympatieke service
Concurrerende kortingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
Goede service
Scherpe welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Nette klantenservice
Flinke welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Snel overstappen
Concurrerende kortingen


Prijzen gas vergelijken in Piaam

Gasverbruik bepaalt deels de factuur van de energiemaatschappij. Het gas wordt doorgaans gebruikt om het in huis warm te maken, voor warm water en voor sommige keukenapparatuur. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Piaam? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan bekijk jij in minder dan een minuut de meest betaalbare gasleverancier. Op deze website bekijk je de huidige gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en check de laagste gastarieven uit de regio (Súdwest-Fryslân). Een interessante maatschappij ontdekt? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Het contract ontbinden doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Gedurende deze 14 dagen mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Benningbroek.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw woning in de gemeente Súdwest-Fryslân.