Energie vergelijken Pieterburen Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en krijg een korting tot €230


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en snel energieprijzen vergelijken in Pieterburen? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Vertrouwde namen zijn stroommaatschappijen als DELTA of Oxxio. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Pieterburen? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw individuele situatie. Hoe kan ik beginnen? Eigenlijk is het kinderspel. Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas en stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Aansluitend kies je de looptijd van het contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijks opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Daarna zie je binnen een paar seconden de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke organisatie zie je de energiekosten per jaar en de hoogte van de cashback-korting. Alles weten over contracten en tarieven? Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Pieterburen.

Alle aanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Minder betalen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar eenvoudig €202

De goedkoopste stroom en gas De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Hieronder vind je alle uitleg.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract direct aangaan voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Of juist niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nee, het wordt nog mooier: contracten voor meerdere jaren kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortlopende contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Pieterburen? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Oxxio .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Bonus Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Oxxio €240 €20 €1.589,45
3 jaar Oxxio €310 €8,61 €1.709,45
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.829,45

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Denk dan aan wind, water en zon. Het grootste voordeel is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met onze tool vergelijk je vlot en gemakkelijk alle groene-stroom maatschappijen. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Pieterburen”. Optioneel kun je zelfs filteren op energie opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of zoek naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Pieterburen:

 1. De Vastelastenbond
 2. Huismerk Energie
 3. Vattenfall

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke inwoner van Pieterburen waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Werk jij met een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. In het geval van een dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. We hebben het hier over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) een een prijs voor daluren (laat in de avond, in de weekenden en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke van deze opties het meest geschikt is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik jij meer dan de helft van de stroom tijdens daluren? Dan is het dubbeltarief wellicht aantrekkelijk. Echter, let goed op: het is soms best moeilijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Neem nou de koelkast of vriezer. En wil je meer doen in de daluren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de opbrengst is marginaal.Ons advies: kies voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer. Ga aan de slag met energie van UnitedConsumers.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Pieterburen? Het aanbod bestaat uit een vast of variabel tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat past bij mijn situatie? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaan de prijzen omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de plaats Pieterburen zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabele tarieven
Prefereer jij het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en de voorwaarden aangepast worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, in eind Juli en in begin Januari. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. De tarieven en prijsverandering is moeilijk in te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik snel mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet te spreken over jouw leverancier van energie en gas? Betaal je teveel voor stroom en gas? Misschien kun je je actuele energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Energieleveranciers geven jouw huizenhoge welkomstpremies. Per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik oversluiten?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van een kleine maand. Opzeggen is dan altijd gratis. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Een overstap maken is echter wel een optie, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €229

 1. Controleer wanneer jij mag overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw situatie.
 3. Selecteer de beste en lucratiefste leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jouw nieuwe leverancier zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het kersverse contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Pieterburen zonnepanelen laten plaatsen? In dat geval wek jij zelf al energie op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Groningen. Elke 12 maanden ontvang je daarvoor een vergoeding. Dit heet salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Landgraaf.

 1. Schat het netto verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je bekijkt ogenblikkelijk de meest aantrekkelijke maatschappij voor jou. Let op: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Advies: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Pieterburen


Stap over naar de goedkoopste energie in Pieterburen

Betaal jij teveel voor de stroom? Of staat er een verhuizing op stapel en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Check nu probleemloos de goedkoopste stroom in Pieterburen (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Groningen)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Wil je gebruik maken van groene stroom of niet?
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Vriendelijke service
Fikse welkomstbonus

logo essent

Essent

Jaren actief
Vaste prijs stroom
Aantrekkelijke acties

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Vriendelijke service
Sublieme kortingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Flexibele stroomprijs
Sublieme kortingen

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Snel af te sluiten
Aantrekkelijke acties

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
Aangename service
Goede aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Variabele gasprijzen
Hoge aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
2 jaar vast of variabel
Mooie aanbiedingen

logo engie

Engie

ENGIE app
Vaste prijs gas
Verleidelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Sinds 2002
Flexibele gasprijs
Scherpe welkomstpremie

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Variabele gasprijzen
Fikse welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Verbruik advies
Sublieme kortingen


Prijzen gas vergelijken in Pieterburen

Gasverbruik heeft een groot aandeel in de maandelijkse energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om ons huis te verwarmen, om te douchen en voor sommige keukenapparatuur. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Pieterburen? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vind je direct de meest voordelige leverancier. Via de vergelijker zoek je snel alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Weten wat jij per maand kunt besparen? Geef je postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en bekijk de meest voordelige gas-tarieven voor jouw woning (De Marne). Een voordelige gas leverancier kunnen vinden? Stap dan direct online over. Dit is niet moeilijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In die dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Waar wacht je op? Stap meteen over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Bentelo.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier voor jouw situatie in de gemeente De Marne.