Energie vergelijken Sauwerd Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar tot €230


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en spoedig energieprijzen vergelijken in Sauwerd? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Hierbij kun je denken aan aanbieders van stroom als bijvoorbeeld Anode Energie en Oxxio. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Sauwerd? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw persoonlijke situatie. Hoe doe ik dit? Heel eenvoudig! Vul jouw postcode + huisnummer in, schat jouw verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de gewenste meter (enkele- of dubbele meter). Daarna kies je de ideale looptijd van het energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierna vergelijk je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Per verstrekker ontdek je wat je per jaar kwijt bent en de beschikbare welkomstkorting. Is het onbekend voor jou? Op deze pagina vind je rijke informatie over gas, stroom en licht in Sauwerd.

Alle maatschappijen

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Lagere prijzen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar meteen €184

Bespaar direct op jouw stroom & gas Op kosten voor energie besparen. Dat laat jij toch niet liggen? Lees hieronder alle informatie.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract gewoon ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan is de kortingsactie nog gunstiger. Of juist niet? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Sterker nog: langdurige overeenkomsten zijn kostbaarder dan kortstondige contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Sauwerd? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Vattenfall .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Premie Premie/maand Totaal
1 jaar Vattenfall €220 €18,33 €1.596,10
3 jaar Vattenfall €360 €10 €1.716,10
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.836,10

Bij langlopende contracten daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie duurder dan grijze energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Voorbeeld zijn zon en wind. Het duurzame hiervan is de besparing op CO2 en afvalstoffen. En dat draagt bij aan een beter milieu. Je hoort regelmatig dat groene stroom een hoger tarief heeft. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Op basis van de vergelijker vergelijk je rap en zonder problemen de verschillende aanbieders van groene stroom. Klik het vakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Sauwerd”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom van zonnepanelen of juist windmolens. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar enkel groene stroom uit Nederland.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Sauwerd:

 1. Eneco
 2. Huismerk Energie
 3. NLE

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elk huis in Sauwerd waar energie geleverd wordt heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verschillend zijn deze meters? Heb je een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. Bij de dubbele meters zijn er twee tarieven. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7:00 – 21:00) en een apart tarief voor daluren (in de nacht, tijdens weekenden en met bijv. kerst). Welke van deze opties de laagste prijs geeft is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw stroom op daluur momenten? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Maar let op: het is een hele uitdaging om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Er zijn veel producten die constant stroom verbruiken. Denk maar aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Dit vergt dus een hele andere planning. En de opbrengst is marginaal.Ons advies: een enkeltarief is duidelijker. Besparen met dubbeltarief valt tegen. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Bekijk direct de aanbieder De Vastelastenbond.

Moet ik kiezen voor een variabel- of vast energietarief?

Direct online overstappen van energie in Sauwerd? Maak dan eerst een keuze uit flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Met welke soort tarief ben ik het beste af? In de basis kiezen de meeste mensen voor de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen tijdens het contract niet. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan profiteer je hier niet van. In Sauwerd is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en contractuele verplichtingen worden herberekend. Dit gebeurd meermaals per jaar, in eind Juli en in begin Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De prijsontwikkeling zijn niet met zekerheid te zeggen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Ben je ontevreden over jouw bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je de energienota aan de hoge kant? Doorgaans kun jij je bestaande energiecontract opzeggen en dan overstappen. En de besparing is niet mals. Energieleveranciers hanteren immense welkomstaanbiedingen. Wanneer kan ik de overstap maken? Welke fases moet ik dan doorlopen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik al switchen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 30 dagen. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Een overstap maken is echter wel een optie, maar jij krijgt dan wel een opzegvergoeding voor je kiezen. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €145

 1. Trek na wanneer jij mag overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Filter de beste en aantrekkelijkste stroomaanbieder.
 4. Je maakt dan een keuze uit de mogelijke contracten.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jullie toekomstige energiemaatschappij zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De nieuwe verbintenis wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Sauwerd zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Groningen. Aan het einde van het jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. In de volksmond is dat ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Bekijk eens het volgende stappenplan. Vind alles uit over de goedkoopste gas en stroom in Makkum.

 1. Maak een begroting van het verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Dit kan een negatief getal zijn. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt direct de voordeligste energiemaatschappij , berekend op basis van jouw gegevens. Hint: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Noemenswaardig: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Sauwerd


Zo vind je de goedkoopste energie in Sauwerd

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Kies nu direct de goedkoopste stroom in Sauwerd (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Groningen)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Variabele gasprijzen
Interessante kortingen

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
Flexibele of vaste prijs
Verleidelijke acties

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Overstapservice
Hoge welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Sympatieke service
Concurrerende kortingen

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Diverse prijsafspraken
Verleidelijke kortingen

logo current

Qurrent

NL windenergie
Snel oversluiten
Scherpe welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Persoonlijke service
Mooie welkomstpremie

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Contract wijzigen
Flinke welkomstkorting

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Hulp bij overstappen
Scherpe welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Snel overstappen
Hoge welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
2 jaar vast of variabel
Flinke welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Goede service
Fikse welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Sauwerd

Het gas (M3 verbruik) bepaalt deels de energierekening. Gas wordt verbruikt om het in huis warm te maken, om water op te warmen en voor bijv. keukenapparaten. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Sauwerd? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vind je in minder dan een minuut de goedkoopste maatschappij. Met behulp van deze site doorzoek je de gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer jullie adresgegevens in en het geschatte jaarverbruik in, en achterhaal de laagste gasprijzen voor jouw woning (Winsum). Een aantrekkelijke aanbieder gezien? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Gedurende deze 14 dagen ben je vrij om er toch van af te zien. Stap vandaag nog over, en pak die welkomstbonus! Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Burdaard.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en start met besparen in de gemeente Winsum.