Energie vergelijken Reitsum Start met vergelijken en bespaar wel €284


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en spoedig energieprijzen vergelijken in Reitsum? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk aan erkende aanbieders van stroom zoals Engie of Innova Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Reitsum? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw thuis. Hoe kan ik beginnen? Het is zo gepiept. Vul jouw postcode + huisnummer in, kies het geschatte verbruik (gas en stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Daarna bepaal je de looptijd van de verbintenis (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een flexibel maandcontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens ontdek je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van iedere leverancier check je de jaarlijkse kosten en de aantrekkelijke korting voor nieuwe klanten. Is het nieuw voor jou? Hier tref je alle details over stroom, gas en licht in Reitsum.

Alle energieaanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gelijk oversluiten

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Minder betalen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar direct €198

De goedkoopste stroom en gas Besparen op je energierekening. Dat is voor iedereen relevant. Lees hieronder alle informatie.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract slim voor een langere periode vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Wanneer je langere tijd klant wordt krijg je een hogere korting. Ja toch? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan kortdurende prijsafspraken. Wil je een goedkoop energiecontract in Reitsum? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Delta .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Bonus Bonus/maand Totaal
1 jaar Delta €210 €17,50 €1.591,55
3 jaar Delta €410 €11,39 €1.711,55
5 jaar Delta €0 €0 €1.831,55

Bij een lang contract betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Elke keer dat je een jaarcontract afsluit ontvang je de bonus opnieuw. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke aanbieder biedt goedkope groene energie?

Groene stroom is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Denk aan water, wind en zon. Het grote positieve aspect is de besparing op CO2 en afvalstoffen. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Doorgaans heeft men het idee dat groene stroom erg duur is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Op basis van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je snel & probleemloos aanbieders van groene stroom in de buurt. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Reitsum”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie van windmolens of zonnepanelen. Of filter op alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Reitsum:

 1. E.ON
 2. HVC
 3. Qurrent

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke woning in Reitsum met een energieaansluiting is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Bij een dubbele meter kun je kiezen voor 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, in het weekend en reguliere feestdagen). Welke type tarief het voordeligst is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer je relatief veel van jouw energie tijdens deze daluren? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Neem dit in acht: het vergt heel wat om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Bijvoorbeeld TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de winst is minimaal. Ons advies: kies voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Bovendien ben je met het enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Bekijk alles over de maatschappij Liander.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Reitsum? Dan heb je de keuze tussen vaste en variabele tarieven. Wat is nu precies het verschil? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Een veel gekozen mogelijkheid is het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Verlaagt de maatschappij de tarieven tussendoor? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de plaats Reitsum zijn de vaste energietarieven voor veel mensen populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie tijdens het contract schommelen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijs en tarief-ontwikkelingen is lastig te voorspellen. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet te spreken over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de energienota aan de hoge kant? Doorgaans kun jij het oude energiecontract opzeggen en dan overstappen. Overstappen loont. Energieleveranciers bieden je reusachtige welkomstpremies. Wanneer kan ik de overstap maken? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik wisselen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van meerdere weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Eerder opzeggen kan wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €136

 1. Check wat de einddatum van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij op basis van jouw situatie.
 3. Spot de beste en voordeligste leverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. De volgende energiemaatschappij regelt de overstap.
 7. De aankomende overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Reitsum zonnepanelen tot je beschikking? In dat geval wek jij zelf al energie op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Friesland. Aan het einde van het jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit noemen we salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Lent.

 1. Schat het netto verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je ziet ogenblikkelijk de meest aantrekkelijke leverancier voor jou. Noemenswaardig: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Noemenswaardig: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Reitsum


Zo vind je de goedkoopste energie in Reitsum

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Selecteer nu razendsnel de goedkoopste stroom in Reitsum (en gas). Energie vergelijken en oversluiten kan je nu online doen zonder moeite:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Friesland)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaste of juist variabele prijzen?
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
1 jaar vast of variabel
Fikse aanbiedingen

logo essent

Essent

Levert ketels
Flexibele of vaste prijs
Sublieme kortingen

logo eneco

Eneco

HollandseWind
Gemakkelijk oversluiten
Hoge welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
1 jaar vast of variabel
Mooie aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Supereasy
Goede klantenservice
Flinke aanbiedingen

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Simpele voorwaarden
Mooie aanbieding

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Termijnbedrag wijzigen
Fikse welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Verbruik aanpassen
Fikse welkomstpremie

logo engie

Engie

Helemaal groen
Snel oversluiten
Fikse aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Snel af te sluiten
Aanzienlijke kortingen

logo delta energie

Delta

Slim wonen tips
Nette service
Aantrekkelijke kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Gemakkelijk oversluiten
Mooie welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Reitsum

Het verbruikte gas bepaalt deels de energierekening. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming, om te douchen en voor bijv. keukenapparaten. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Reitsum? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan tref jij direct de meest voordelige gasmaatschappij. Via onze tool zoek je snel alle gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jullie adresgegevens in en het m3-gasverbruik per jaar in, en ontdek aantrekkelijke gastarieven voor jouw situatie (Ferwerderadiel). Een aantrekkelijke gasmaatschappij ontdekt? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In dat tijdvak kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Waar wacht je op? Stap meteen over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Blauwhuis.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en start met besparen in de gemeente Ferwerderadiel.