Energie vergelijken Riethoven Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar tot €289


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en spoedig energieprijzen vergelijken in Riethoven? De keuze is vandaag de dag erg groot. Je hebt vast gehoord van stroomaanbieders zoals bijv. Vrijopnaam of Leon Zeewolde. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Riethoven? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Heel eenvoudig! Vul jouw postcode + huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (voor dubbel- of enkel tarief). Vervolgens kies je de ideale looptijd van jouw contract (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijks opzegbaar) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Aansluitend check je direct de goedkoopste energie. Per leverancier vergelijk je de energiekosten per jaar en de beschikbare korting voor nieuwe klanten. Direct meer informatie lezen? Op deze pagina ontdek je handige info over gas, stroom en licht in Riethoven.

Alle energieaanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

Voordeel op de energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot €216

Bespaar direct op jouw stroom & gas De energierekening naar beneden. Ook voor jou interessant? Pak deze kans en stap over.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract gewoon voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft kan je rekenen op scherpe aanbiedingen. Of toch niet? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nee, het wordt nog mooier: contracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een korte verbintenis van bijv. 1 jaar. Direct een goedkoop energiecontract in Riethoven? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Engie .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Premie Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Engie €130 €10,83 €1.592,65
3 jaar Engie €310 €8,61 €1.712,65
5 jaar Engie €0 €0 €1.832,65

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk aan water, wind en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen CO2 vrijkomt. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit is helemaal niet altijd waarheid. Op basis van onze tool vergelijk je razendsnel en zonder problemen de populaire groene stroom leveranciers. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Riethoven”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot groene energie uit NL.

Voorbeelden van groene energie in Riethoven:

 1. De Vastelastenbond
 2. Innova Energie
 3. Powerpeers

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Ieder adres in Riethoven met een energieaansluiting kan een enkele of dubbele meter bevatten. Hoe verschillend zijn deze meters? Bij een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Heb je een dubbele meter, dan kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. In de volksmond zijn dit piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (na 9 uur ’s avonds, in het weekend en met bijv. kerst). Welke van deze opties de laagste prijs geeft is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Verbruik jij een belangrijk deel van jouw stroom op daluur momenten? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Maar let op: het is niet altijd gemakkelijk om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. De meest producten staan thuis continu aan. Denk aan computers en keukenapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de opbrengst is marginaal.Onze tip is: ga voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer. Ga aan de slag met energie van Greenchoice.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Riethoven? Dan kun je kiezen voor vaste en variabele tarieven. Maar wat zijn de verschillen? En wat past bij mijn situatie? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In en rondom Riethoven zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas en de voorwaarden worden herberekend. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, in eind Juli en in begin Januari. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijs en tarief-ontwikkelingen is doorgaan lastig te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Ben je ontevreden over jouw actuele energieleverancier? Betaal je teveel voor stroom en gas? Wellicht kun je de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en overstappen. En de besparing is niet mals. Energieleveranciers stunten met prachtige welkomstaanbiedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik wisselen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €220

 1. Pluis uit hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check de laagste energieprijzen gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Zoek de beste en voordeligste aanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. De nieuwgekozen maatschappij is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het aankomende contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Riethoven zonnepanelen laten plaatsen? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Noord-Brabant. Elk jaar compenseren ze je hiervoor. We spreken dan over salderen. Ook met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Lieshout.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Dit kan een negatief getal zijn. We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was dit een negatief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je treft ogenblikkelijk de meest betaalbare energieleverancier voor jouw situatie. Goed om te weten: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Selecteer een overstapdatum. Interessant: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Riethoven


Overstappen naar de goedkoopste energie in Riethoven

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of staat er een verhuizing op stapel en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Bekijk nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Riethoven (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Noord-Brabant)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Je hebt de keuze uit variabel en vast.
7. Bekijk de meest voordelige energieleveranciers en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Flexibele gasprijs
Fikse welkomstbonus

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Flexibele gasprijs
Mooie aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Goede klantenservice
Scherpe welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Behulpzame service
Mooie aanbieding

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Contract wijzigen
Scherpe welkomstkorting

logo current

Qurrent

Windtegoed
Nette service
Scherpe aanbieding

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Gemakkelijk oversluiten
Goede aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Aangename service
Mooie welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Sympatieke service
Fikse welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
3 jarig contract
Aanzienlijke kortingen

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Flexibele gasprijs
Scherpe aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Variabele stroomprijzen
Hoge welkomstcadeaus


Prijzen gas vergelijken in Riethoven

Het verbruikte gas is een belangrijk onderdeel van de maandelijkse energierekening. Het gas wordt doorgaans gebruikt om onze woningen op te warmen, om water op te warmen en koken op een fornuis. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Riethoven? Met behulp van onze gas-vergelijker tref jij eenvoudig de meest voordelige aanbieder. Op deze website vind je actuele gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstcadeaus. Weten wat je voor gas kwijt bent? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en vergelijk de gunstigste gas-prijzen voor jouw woning (Bergeijk). Een voordelige gas leverancier ontdekt? Zet dan de overstap in werking. Dit stelt maar weinig voor. Je hoeft niet zelf op te zeggen. De nieuwe aanbieder regelt dit. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Binnen dit stadium ben je vrij om er toch van af te zien. Stap over binnen een paar minuten, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Bontebok.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw situatie in de gemeente Bergeijk.