Energie vergelijken Rilland Vergelijk de energieaanbieders en krijg kortingen tot wel €281


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en snel energieprijzen vergelijken in Rilland? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Je hebt vast gehoord van leveranciers van stroom zoals bijv. De Vastelastenbond of Huismerk Energie. En het aanbod groeit. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Rilland? Vergelijk de prijzen voor jouw individuele situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is zo gepiept. Geef je postcode en huisnummer door, schat jouw verbruik (gas plus stroom) en selecteer de gewenste meter (een dubbele of enkele meter). Aansluitend selecteer je de looptijd van het contract (dit kan zijn 2 jaren of een altijd opzegbaar contract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierna check je binnen een paar seconden de goedkoopste energie. Van iedere leverancier zie je de kosten per 12 maanden en de geldende welkomstkorting. Is het onbekend voor jou? Op deze pagina lees je praktische info over gas, stroom en licht in Rilland.

Alle aanbieders

De tarieven van alle maatschappijen in een overzicht

Gemakkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Bespaar op je energierekening

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar meteen €235

Een laag tarief voor gas en stroom Op kosten voor energie besparen. Wie wil dat nou niet? Check op deze pagina alle details.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract meteen ondertekenen voor een langdurige periode. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. Wanneer je langere tijd klant wordt is de kortingsactie nog gunstiger. Of toch niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nu moet je opletten: langdurige overeenkomsten zijn duurder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Zoek je een goedkoop energiecontract in Rilland? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Budget Energie .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Korting Bonus/maand Overzicht
1 jaar Budget Energie €250 €20,83 €1.593,25
3 jaar Budget Energie €110 €3,06 €1.713,25
5 jaar Budget Energie €0 €0 €1.833,25

Bij contracten van 2 of 3 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. Het grootste voordeel is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg kostbaar is. Tegenwoordig gaat dat niet meer op. Middels energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vlot en gemakkelijk de populaire groene stroom leveranciers. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Rilland”. Tip: filter nu ook op stroom van zonnepanelen/windmolens. Of filter op alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Rilland:

 1. Allure Energie
 2. Fenor
 3. Qurrent

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Iedere bewoner van Rilland die energie verbruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Bij een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Bij een dubbele meter zijn er twee tarieven. We onderscheiden de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een afwijkend tarief voor daluren (later op de avond, op zaterdagen en zondagen en met feestdagen). Welke type tarief resulteert in de laagste energierekening is, verschilt per situatie.

Gebruik jij een belangrijk deel van jouw stroom tijdens daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Neem dit in acht: het is best lastig om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. De meest producten staan thuis continu aan. Neem nou koelapparatuur en routers. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Het heeft dus een grote impact op je leven. En de opbrengst is marginaal.Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief voldoet prima! Besparen met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Voorts is een huishouden met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Qurrent.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Rilland? Het aanbod bestaat uit flexibele of vaststaande prijzen. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wijzigen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In Rilland is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas tijdens het contract aangepast worden. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak is dat in januari en in juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. Deze prijsaanpassing is doorgaan lastig te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw actuele energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Misschien kun je je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energieaanbieders hanteren doorgaans sublieme welkomstbonussen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Uitgebreide instructies zijn op deze pagina te vinden.

Kan ik veranderen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je te maken met een opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €292

 1. Trek na wat de looptijd van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Filter de beste en aantrekkelijkste leverancier.
 4. Je ontvang een voorstel voor het nieuwe contract.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jullie nieuwe maatschappij regelt de overstap.
 7. Het nieuwe contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Rilland zonnepanelen op jouw woning? In dat geval wek jij zelf al energie op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Zeeland. Iedere 12 maanden compenseren ze je hiervoor. In de volksmond is dat ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Bekijk eens het volgende stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Lippenhuizen.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Dit kan een negatief getal zijn. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je bekijkt nu de aantrekkelijkste energieleverancier voor jouw woning en verbruik. Tip: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Kies een overstapmoment. Doorslaggevend: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Rilland


Profiteer van de goedkoopste energie in Rilland

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Zoek nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Rilland (en gas). Het vergelijken van energie en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Zeeland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Bekijk de zoekresultaten en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
Inzicht in je verbruik
Interessante acties

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
Snel oversluiten
Scherpe welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Persoonlijk advies
Mooie welkomstcadeaus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Ook alles-in-1
Meerdere contracten
Hoge aanbieding

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Nette service
Verleidelijke kortingen

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Variabele gasprijzen
Scherpe welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
1 jaar vast of variabel
Interessante acties

logo energie flex

EnergieFlex

Gecompenseerd gas
Overstapservice
Scherpe welkomstpremie

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Flexibele of vaste prijs
Flinke aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Hulp bij overstappen
Scherpe aanbieding

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
1 jarig contract
Mooie welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Betalen in termijnen
Aanzienlijke acties


Prijzen gas vergelijken in Rilland

Ons gasverbruik vormt voor een groot deel de energierekening. Gas wordt verbruikt voor de verwarming van het huis, om te douchen en voor sommige keukenapparatuur. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Rilland? Door de gas-vergelijker tool in te vullen bekijk jij razendsnel de meest betaalbare aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl zoek je snel alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstbonussen. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Kies de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en vind de laagste gasprijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Reimerswaal). Een betaalbare gas leverancier ontdekt? Stap dan direct online over. Dit is niet moeilijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Hiervoor zorgt de nieuwe leverancier. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. Gedurende deze 14 dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Bosch en Duin.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en regel de overstap online in de gemeente Reimerswaal.