Energie vergelijken Roderesch Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en haastig energieprijzen vergelijken in Roderesch? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk hierbij aan stroom maatschappijen zoals UnitedConsumers en Qwint. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Roderesch? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw persoonlijke situatie. Hoe doe ik dit? Het is simpel. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat jouw verbruik (gas en stroom) en kies het type meter (voor dubbel- of enkel tarief). Hierop volgend maak je een keuze voor de looptijd van het energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of direct opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Daarna ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van elke maatschappij vind je de kosten op jaarbasis en de aantrekkelijke welkomstpremie. Direct meer informatie lezen? Hier ontdek je rijke informatie over gas, stroom en licht in Roderesch.

Alle aanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Makkelijk overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Goedkopere energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot €215

Minder betalen voor gas en stroom De energierekening naar beneden. Dat is voor iedereen relevant. Bekijk direct meer informatie

Hoe bepaal ik de looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract meteen voor een aantal jaar vastzetten. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan zijn de voordelen nog veel groter. Klopt dat? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Je zult het niet verwachten: contracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan een beperkte contractperiode. Direct een goedkoop energiecontract in Roderesch? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Oxxio.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (gerekend met een gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Bonus Korting/maand Kostenplaatje
1 jaar Oxxio €150 €12,50 €1.593,50
3 jaar Oxxio €160 €4,44 €1.713,50
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.833,50

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Maar de welkomstbonus compenseert dit. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Voorbeeld zijn zon en wind. Het duurzame hiervan is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Gelukkig is dit vaak niet zo. Middels deze pagina vergelijk je supersnel en probleemloos groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Roderesch”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op energie van wind of de zon. Of beperk je zoekopdracht tot groene energie uit NL.

Voorbeelden van groene energie in Roderesch:

 1. Budget Energie
 2. Leon Zeewolde
 3. Vattenfall

Wat is het verschil tussen een enkele meter en dubbele meter?

Elke inwoner van Roderesch met een energieaansluiting beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Heb je een dubbele meter, dan zijn er twee tarieven. Een tarief voor de piekuren (overdag) en een lager tarief in de daluren (na 9 uur ’s avonds, in de weekenden en met bijv. kerst). Welke van deze opties het beste is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik je het grootste gedeelte van de energie op daluur tijden?Dan is het dubbeltarief interessant. Vergeet niet: het vergt heel wat om je energiegebruik te verplaatsen naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. En wil je meer doen in de daluren? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En de winst is minimaal. Onze tip is: kies voor het enkeltarief. De energierekening verlagen met het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarbij ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Liander.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Roderesch? Het aanbod bestaat uit een variabel en vast tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En welk type tarief past bij mij? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet, zolang het contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaan de prijzen omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de omgeving Roderesch zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie tijdens het contract opnieuw bepaald worden. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, direct in januari, en halverwege in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De wisseling van prijzen kun je lastig aan zien komen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet blij met jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de energienota aan de hoge kant? Dan kun je mogelijk de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En de besparing is niet mals. Energieleveranciers hanteren enorme welkomstbonussen. Maar wanneer kan ik overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik oversluiten?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 30 dagen. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Overstappen is mogelijk, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €300

 1. Controleer wat de looptijd van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Spot de beste en lucratiefste aanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. De aankomende leverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. De aankomende overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Roderesch zonnepanelen op jouw woning? In dat geval wek jij zelf al energie op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Drenthe. Per jaar ontvang je een vereffening. Dit noemen we salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Lobith.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je ziet ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier , berekend op basis van jouw gegevens. Let op: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Let op: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Roderesch


Vind de goedkoopste energie in Roderesch

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of heb je een nieuwbouwwoning en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Selecteer nu meteen de goedkoopste stroom in Roderesch (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je adresgegevens in (Drenthe)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Zoek je een flexibel contract of juist iets voor 1 jaar of 3 jaar?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. Vaste of juist variabele prijzen?
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Hulp bij overstappen
Aanzienlijke acties

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Nette service
Prominente kortingen

logo eneco

Eneco

Flexibele aanbieder
Flexibele of vaste prijs
Scherpe welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Overstaphulp
Scherpe welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Flexibele gasprijs
Goede aanbiedingen

logo current

Qurrent

NL windenergie
Simpele voorwaarden
Aanzienlijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Vaste prijs gas
Interessante acties

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
Goede medewerkers
Flinke aanbiedingen

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Charmante service
Mooie aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
Nette service
Hoge aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Aangename service
Fikse aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Energie Check
Inzicht in je verbruik
Sublieme kortingen


Prijzen gas vergelijken in Roderesch

Jullie gasverbruik bepaalt deels de energierekening die op de mat valt. Gas gebruiken we om het in huis warm te maken, voor warm water en om eten te bereiden. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Roderesch? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vind je eenvoudig de voordeligste aanbieder. Via de vergelijker zoek je snel alle gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul jouw postcode en het geschatte verbruik per jaar in, en ontdek aantrekkelijke gastarieven voor jouw verbruik (Noordenveld). Een passende leverancier gezien? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Tijdens die twee weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap vandaag nog over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Start nu ook met Energie vergelijken Bourtange.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven en regel de overstap online in de gemeente Noordenveld.