Energie vergelijken Roderwolde Vergelijk de energieaanbieders en bespaar maar liefst €249


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Roderwolde? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk aan stroomleveranciers als Energieflex of Oxxio. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Roderwolde? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe dat werkt? Eigenlijk is het kinderspel. Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (stroom plus gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Vervolgens selecteer je jouw ideale looptijd van jouw energiecontract (dit kan zijn 2 jaren of maandelijks opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Vervolgens vergelijk je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke leverancier check je de energiekosten per jaar en de beschikbare welkomstkorting. Hulp nodig bij kiezen? Op deze pagina vind je uitvoerige details over stroom, gas en licht in Roderwolde.

Alle aanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gelijk oversluiten

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Lagere prijzen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar direct €190

Bespaar direct op jouw stroom & gas De energierekening naar beneden. Binnen enkele minuten geregeld. Lees hieronder alle informatie.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract gewoon aangaan voor meerdere jaren. Dit kan meestal tot vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan krijg je een hogere korting. Is dit waar? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Nu moet je opletten: lange verbintenissen hebben hogere prijzen i.v.m. een kortlopend contract. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Roderwolde? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Qurrent .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Looptijd Leverancier Bonus Premie/maand Jaarkosten
1 jaar Qurrent €160 €13,33 €1.593,55
3 jaar Qurrent €170 €4,72 €1.713,55
5 jaar Qurrent €0 €0 €1.833,55

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar daalt het tarief voor gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Deze bronnen zijn oneindig en kunnen niet op raken. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het voornaamste punt is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De gedachte is dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met behulp van deze website vergelijk je snel & zonder problemen leveranciers van groene stroom in jouw regio. Kies hierbij voor “alleen duurzame energieleveranciers Roderwolde”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom van wind of de zon. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Roderwolde:

 1. Budget Energie
 2. Leon Zeewolde
 3. Vattenfall

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke woning in Roderwolde met toegang tot energie heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Wanneer je een dubbele meter hebt kun je kiezen voor 2 tarieven. We onderscheiden de piekuren (overdag) en een lager tarief in de daluren (in de nacht, tijdens weekenden en met feestdagen). Welke van deze opties de laagste prijs geeft is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Consumeer je het leeuwendeel van de energie op daluur tijden?Dan kan het dubbeltarief uit. Echter, let goed op: het is best lastig om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het levert ook nog eens weinig op. Veel mensen zeggen daarom: kies voor het enkeltarief. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel vrijer. Bekijk alles over de maatschappij Enexis.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Voornemens om van energie over te stappen in Roderwolde? De twee contractsoorten zijn flexibele of vaststaande prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan heb je daar geen profijt van. In de regio Roderwolde is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Ga jij voor het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie binnen jouw contract veranderen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. Deze prijsaanpassing is doorgaan lastig te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Ben je ontevreden over jouw leverancier van energie en gas? Betaal je teveel voor stroom en gas? Doorgaans kun jij jouw huidige energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En dat merk je in de portemonnee. Leveranciers hebben gewoonlijk formidabele welkomstpremies. Kan ik de overstap direct in gang zetten? En hoe doe ik dat? Daarvoor volgt nu een simpele handleiding.

Kan ik oversluiten?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Let dan zeker op de opzegtermijn van enkele weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je een contract met vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €254

 1. Controleer wanneer jij mag overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jouw situatie.
 3. Filter de beste en voordeligste energie-leverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Je kunt 14 dagen overwegen of je het echt wilt.
 6. Je toekomstige energieaanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. De aankomende overeenkomst zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Roderwolde zonnepanelen op je adres actief? In dat geval wek jij zelf al energie op. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Drenthe. Is er een contractjaar verstreken, dan ontvang je een vereffening. De benaming hiervoor is salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het vergelijken van energieprijzen aan te raden. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Misschien vind je dit ook relevant: goedkoopste gas en stroom in Lochem.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Dit kan een negatief getal zijn. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Vul jouw gegevens in de vergelijker in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Selecteer dan 0Kwh stroom.
 3. Je ziet direct de meest goedkope aanbieder die past bij jouw situatie. Hint: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Belangrijk: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Roderwolde


Profiteer van de goedkoopste energie in Roderwolde

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of is er sprake van verhuizing en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Vind nu zonder moeite de goedkoopste stroom in Roderwolde (en gas). Overstappen na de energievergelijking doe je met de volgende stappen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Drenthe)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Kies de looptijd van het contract (1 jaar, 2 jaar, 3 jaar of direct opzegbaar).
6. Maak een keuze uit de energietarieven. De opties zijn vast of variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
2 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstkorting

logo essent

Essent

Levert ketels
Charmante service
Mooie welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Betalen in termijnen
Concurrerende acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Variabele stroomprijzen
Goede aanbieding

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Betalen in termijnen
Hoge welkomstkorting

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Snel af te sluiten
Mooie aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Inzicht in je verbruik
Hoge welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Duidelijke voorwaarden
Fikse welkomstkorting

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Online account
Goede welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Tussentijds aanpassen
Goede welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Ook TV & Internet
Persoonlijke service
Flinke welkomstkorting

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
3 jarig contract
Aantrekkelijke acties


Prijzen gas vergelijken in Roderwolde

Het gas (M3 verbruik) beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming, voor warm water en om eten te bereiden. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Roderwolde? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan bekijk jij zonder problemen de meest betaalbare gas aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl staat een overzicht van alle gasprijzen, met cashback-acties en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jullie adresgegevens in en een begroting van het gasverbruik, en vergelijk de goedkoopste gastarievenin jouw woonplaats (Noordenveld). Een interessante gasmaatschappij ontdekt? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit is niet moeilijk. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Binnen deze 2 weken mag je er – zonder opgaaf van reden – onderuit. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en pak die welkomstbonus! Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Boven-Leeuwen.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas voor jouw situatie in de gemeente Noordenveld.