Energie vergelijken Roermond Check alle energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €291


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en haastig energieprijzen vergelijken in Roermond? Het aanbod energieaanbieders is vrij groot. Denk aan stroomleveranciers zoals bijv. Essent en Innova Energie. En het aanbod groeit. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Roermond? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is bijzonder eenvoudig. Voer een postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (stroom en gas) en selecteer de gewenste meter (dubbel of enkel). Aansluitend bepaal je de looptijd van de verbintenis (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Er is ook een filter voor enkel groene stroom. Aansluitend ontdek je binnen een paar seconden de goedkoopste energieleverancier. Van elke aanbieder check je de kosten op jaarbasis en de aantrekkelijke welkomstpremie. Alles weten over contracten en tarieven? Op onze website vind je handige info over gas, stroom en licht in Roermond.

Alle energiemaatschappijen

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Gelijk oversluiten

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar meteen €240

Minder betalen voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Wie wil dat nou niet? Bekijk direct meer informatie

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract direct ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft krijg je een hogere korting. Klopt dat? De energiemarkt werkt net wat anders. Je zult het niet verwachten: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan kortlopende contracten. Direct een goedkoop energiecontract in Roermond? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van EnergieFlex .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Korting Bonus/maand Jaarkosten
1 jaar EnergieFlex €180 €15,00 €1.593,65
3 jaar EnergieFlex €190 €5,28 €1.713,65
5 jaar EnergieFlex €0 €0 €1.833,65

Bij een lang contract liggen de verbruikskosten wat lager. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Consequentie is dat je ieder jaar opnieuw switcht.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Denk dan aan wind, water en zon. Het voornaamste punt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg duur is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Op basis van energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je supersnel en soepel de verschillende aanbieders van groene stroom. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Roermond”. Daarnaast kun je sorteren op energie afkomstig van wind of de zon. Of geef aan dat je specifiek zoekt naar uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Veel gekozen groene energie in Roermond:

 1. Vandebron
 2. Innova Energie
 3. Oxxio

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elke inwoner van Roermond die energie verbruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? In het geval van een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Met zo’n dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. In de volksmond zijn dit piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een afwijkend tarief voor daluren (tijdens de nachtelijke uurtjes, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de jaarwisseling). Welke optie voor jou resulteert in de laagste energierekening is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik je relatief veel van jouw energie rond de daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Neem dit in acht: het is best lastig om stroom vooral in de daluren te consumeren. De meest producten staan thuis continu aan. Neem nou koelapparatuur en routers. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze aanbeveling: selecteer het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Enduris.

Ben ik het beste af met een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Roermond? Dan kun je kiezen voor een vast of variabel tarief. Wat is nu precies het verschil? En wat past bij mijn situatie? Veel consumenten kiezen voor het vaste energietarief. Een toelichting hierop kun je hieronder vinden.

Vast tarief
Ga jij voor het vaste tarief? Dan fluctueren de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de omgeving Roermond zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kunnen de energieprijzen binnen jouw contract fluctueren. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De ontwikkelingen van de prijzen is doorgaan lastig te schatten. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie leverancier van energie en gas? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Doorgaans kun jij je bestaande energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders bieden namelijk daverende welkomstkortingen. Per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik oversluiten?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 30 dagen. Opzeggen is eenvoudig en kost je geen geld. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Overstappen is mogelijk, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €236

 1. Bekijk wanneer jouw contract afloopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Spot de beste en lucratiefste aanbieder.
 4. Het contractvoorstel wordt toegestuurd.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jullie aankomende maatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. De vernieuwde prijsafspraak zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Roermond zonnepanelen op je adres actief? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Wekken jullie meer stroom op dan het eigen verbruik? Het net ontvangt deze stroom dan middels teruglevering in de provincie Limburg. Aan het einde van het jaar ontvang je een vereffening. De benaming hiervoor is salderen. Zeker als je zonnepanelen hebt is een jaarlijkse energieprijs-vergelijking een agendapunt. Je vindt hierna wat specifieke informatie. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Loenen aan de Vecht.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit een getal in de min? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je vindt ogenblikkelijk de meest goedkope stroomleverancier voor jouw woning en verbruik. Interessant: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Kies een voorschotbedrag dat past bij jouw verbruik.
 5. Selecteer een overstapdatum. Goed om te weten: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Roermond


Ontdek de goedkoopste energie in Roermond

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of staat er een verhuizing op stapel en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Check nu snel de goedkoopste stroom in Roermond (en gas). Energie vergelijken en oversluiten gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Vul je adresgegevens in (Limburg)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Selecteer het gewenste energietarief. Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Variabele gasprijzen
Scherpe aanbieding

logo essent

Essent

Ook alleen stroom
2 jaar vast of variabel
Fikse aanbieding

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Verbruik aanpassen
Aanzienlijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
3 jaar vast of variabel
Mooie welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Europese windstroom
Vriendelijke service
Concurrerende acties

logo current

Qurrent

NL windenergie
Persoonlijke service
Hoge welkomstpremie

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Sympatieke service
Mooie aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Verbruik advies
Scherpe aanbieding

logo engie

Engie

ENGIE app
Verbruik advies
Goede welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Simpele voorwaarden
Sublieme acties

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Snel overstappen
Sublieme kortingen

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Verbruik aanpassen
Concurrerende acties


Prijzen gas vergelijken in Roermond

Het verbruik van gas beslaat het grootste gedeelte van de energierekening die op de mat valt. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om het in huis warm te maken, voor het verwarmen van water en om eten te bereiden. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Roermond? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan check je snel de meest goedkope gas aanbieder. Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je actuele gasprijzen, inclusief acties en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Vul jouw postcode en het geschatte jaarverbruik in, en bekijk de laagste gastarieven voor jouw situatie (Roermond). Een voordelige organisatie ontdekt? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder regelt dit. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In die dagen kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap nu over in een paar minuten, en kijk hoeveel welkomstbonus er voor jou klaarligt. Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken Bovensmilde.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk alle stroom- en gasaanbieders en stap online over in de gemeente Roermond.