Energie vergelijken Rouveen Start met vergelijken en bespaar tot €270


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en vlug energieprijzen vergelijken in Rouveen? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk aan erkende aanbieders van stroom als Energiedirect.nl of Greenchoice. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Rouveen? Vergelijk energieprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe gaat dat? Eigenlijk is het kinderspel. Vul je locatie in, kies het geschatte verbruik (stroom en gas) en selecteer de gewenste meter (dubbel of enkel). Aansluitend kies je de looptijd van jouw contract (vaak kies je uit 1 – 5 jaar vast of een flexibel maandcontract) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna check je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Per energieaanbieder vergelijk je de kosten op jaarbasis en de beschikbare korting. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op deze pagina ontdek je alle info over stroom, gas en licht in Rouveen.

Alle organisaties

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Makkelijk overstappen

Zoek de meest voordelige aanbieder in een paar minuten.

De energierekening omlaag

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar tot €232

De goedkoopste stroom en gas Minder betalen voor je energie. Dat is voor iedereen relevant. Check op deze pagina alle details.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract gewoon vastzetten voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft krijg je een hogere korting. Of toch niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Let nu goed op: langdurige overeenkomsten zijn duurder dan een kortdurend contract. Wil je een goedkoop energiecontract in Rouveen? Selecteer dan een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Eneco .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Looptijd Maatschappij Korting Korting/maand 12 maanden
1 jaar Eneco €190 €15,83 €1.594,45
3 jaar Eneco €350 €9,72 €1.714,45
5 jaar Eneco €0 €0 €1.834,45

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Voorbeeld zijn zon en wind. Het duurzame hiervan is dat er geen CO2 vrijkomt. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Dikwijls hoor je om je heen dat groene stroom een hoger tarief heeft. Gelukkig is dit vaak niet zo. Via onze tool vergelijk je vlot en probleemloos de populaire groene stroom leveranciers. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Rouveen”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom afkomstig van zonnepanelen/windmolens. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Populaire groene energie in Rouveen:

 1. DELTA
 2. Engie
 3. Qurrent

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk gebouw in Rouveen waar stroom verbruikt wordt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Wat zijn de belangrijkste verschillen? Werk jij met een enkele meter? Dan is er 1 tarief voor alle stroom. In het geval van een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We onderscheiden de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een goedkoper tarief in daluren (laat in de avond, in het weekend en met feestdagen). Welk tarief voor jullie het voordeligst is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik je het grootste gedeelte van jouw stroom op daluur momenten? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Vergeet niet: het is een hele uitdaging om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Voorbeelden zijn TV’s, PC’s en kookapparatuur. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En de winst is minimaal. Daarom ons advies: selecteer het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet eenvoudig. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Engie.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Rouveen? Dan is er de opties voor een vast of variabel tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Een stukje waarborg en vastigheid. Gaan de prijzen omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de plaats Rouveen zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en de voorwaarden veranderen. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, vaak is dat in januari en in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De tarieven en prijsverandering zijn niet met zekerheid te zeggen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Ben je ontevreden over jouw huidige energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Tegenwoordig kan jij wellicht het oude energiecontract opzeggen en daarna overstappen. Overstappen loont. Energieaanbieders kunnen een aanbod doen met hoge welkomstbonussen. Wanneer kan ik de overstap maken? Wat moet ik dan exact doen? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik oversluiten?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van meerdere weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €168

 1. Bekijk of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Vergelijk energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Filter de beste en betaalbaarste stroomleverancier.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jouw toekomstige energiemaatschappij zegt jouw huidige contract op.
 7. Het kersverse contract gaat gelden op de datum die je in de aanvraag hebt vermeld.

Overstappen en zonnepanelen: hoe gaat dat in z'n werk?

In Rouveen zonnepanelen op jouw woning? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Overijssel. Iedere 12 maanden vind hiervoor een compensatie plaats. We spreken dan over salderen. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Losdorp.

 1. Maak een begroting van het verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Je vult het berekende stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt in een oogopslag de meest betaalbare energieaanbieder gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Tip: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Cruciaal: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Rouveen


Overstappen naar de goedkoopste energie in Rouveen

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of is er sprake van verhuizing en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Check nu makkelijk de goedkoopste stroom in Rouveen (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen is een fluitje van een cent:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Overijssel)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Geef aan of je duurzame energie wil.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Overstaphulp
Fikse welkomstbonus

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
2 jaar vast of variabel
Fikse welkomstbonus

logo eneco

Eneco

HollandseWind
2 jarig contract
Scherpe aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Intelligente App
Goede service
Scherpe welkomstkorting

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Goede service
Scherpe aanbieding

logo current

Qurrent

De Buurtmolen
1 jaar vast of variabel
Hoge aanbiedingen

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Vriendelijke service
Goede welkomstbonus

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Standaard
Online verbruik inzien
Flinke welkomstcadeaus

logo engie

Engie

100% duurzaam
Variabele stroomprijzen
Hoge aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

Zonne-energie
3 jarig contract
Scherpe welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Verbruik aanpassen
Fikse welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
2 jaar vast of variabel
Goede welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Rouveen

Ons gasverbruik beslaat het grootste gedeelte van de energienota. Waarvoor gebruiken we gas? Nou om het in huis warm te maken, voor het verwarmen van water en koken op een fornuis. Wat is de goedkoopste gasleverancier in Rouveen? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan vind je razendsnel de meest betaalbare leverancier. Op die pagina vind je actuele gasprijzen, met cashback-acties en welkomstbonussen. Weten wat jij per maand kunt besparen? Voer je postcode + huisnummer en verbruik per jaar in, en vind de laagste gastarieven voor jouw situatie (Staphorst). Een interessante leverancier ontdekt? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Dit vergt verder geen kennis. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen dit stadium kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap nu over in een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Briltil.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw situatie in de gemeente Staphorst.