Energie vergelijken Schaijk Vergelijk alle energieleveranciers en bespaar maar liefst €237


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en snel energieprijzen vergelijken in Schaijk? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Denk aan stroommaatschappijen zoals Essent en Qwint. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Schaijk? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw thuis. Hoe doe ik dit? Het is bijzonder eenvoudig. Vul je locatie in, begroot jouw totale verbruik (gas en stroom) en kies het soort meter, (dubbele- of enkele meter). Hierna kies je de looptijd van de verbintenis (dit kan zijn 2 jaren of een flexibel maandcontract) en selecteer je een vast of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Hierop volgend vind je regelrecht de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere verstrekker check je wat je per jaar kwijt bent en de optionele korting voor nieuwe klanten. Is het onbekend voor jou? Op energieaanbiedingvergelijken.nl lees je praktische info over stroom, gas en licht in Schaijk.

Alle organisaties

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel online overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Minder betalen voor energie

Vind de goedkoopste aanbieder, en bespaar direct €197

De goedkoopste stroom en gas De energierekening naar beneden. Dat laat jij toch niet liggen? Check op deze pagina alle details.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Zet je voor een ruime periode de prijs vast dan is de kortingsactie nog gunstiger. Of toch niet? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Nee, het wordt nog mooier: langetermijncontracten kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortlopende contracten. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Schaijk? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van NLE .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Contract Maatschappij Bonus Premie/maand Jaarlijks
1 jaar NLE €250 €20,83 €1.596,25
3 jaar NLE €390 €10,83 €1.716,25
5 jaar NLE €0 €0 €1.836,25

Bij een lang contract liggen de verbruikskosten wat lager. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Windmolens, zonnecellen en water. Het voornaamste punt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. De gedachte is dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met behulp van de vergelijker vergelijk je razendsnel en zonder problemen leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik wel even op het vakje met: “uitsluitend duurzame energieleveranciers Schaijk”. Daarnaast kun je sorteren op energie van windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar alleen in Nederland opgewekte groene stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Schaijk:

 1. DELTA
 2. Huismerk Energie
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Iedere bewoner van Schaijk met toegang tot energie heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Wat is het onderscheid tussen de meters? Werk jij met een enkele meter? Dan betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. In het geval van een dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. We hebben het hier over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een tarief voor de daluren (laat in de avond, in de weekenden en reguliere feestdagen). Welk soort tarief het voordeligst is, verschilt per situatie.

Consumeer je het leeuwendeel van jouw stroom in de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Maar let op: het is soms best moeilijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Sommige apparatuur verbruikt 24/7 stroom. Denk aan TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. En het levert niet veel op. Veel mensen zeggen daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! Besparen met dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Daarbij ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Ga aan de slag met energie van Eneco.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Ga je overstappen van energie in Schaijk? De twee contractsoorten zijn flexibele of vaststaande prijzen. Waarin verschillen deze van elkaar? En wat past bij mijn situatie? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen nooit zolang jouw contract loopt. Je hebt hier dus geen omkijken naar. Gaan de prijzen omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de plaats Schaijk is het vaste energietarief erg populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en contractuele verplichtingen worden herberekend. Dit gebeurd meermaals per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. De energie wordt dan of goedkoper of duurder. De prijsontwikkeling is niet gemakkelijk te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet tevreden over jouw leverancier van energie en gas? Vind je de energienota aan de hoge kant? Misschien kun je je actuele energiecontract opzeggen en hierna overstappen. En de besparing is niet mals. Energieaanbieders hanteren goede welkomstbonussen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? En hoe doe ik dat? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik veranderen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Let dan zeker op de opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €146

 1. Controleer wat de looptijd van het contract is.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Spot de beste en betaalbaarste stroomaanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jouw “nieuwe” aanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Deze aankomende overeenkomst gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Schaijk zonnepanelen tot je beschikking? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Noord-Brabant. Aan het einde van het jaar zal de maatschappij jou hierin tegemoetkomen. Dit noemen we salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Lees nu verder over goedkoopste gas en stroom in Manderveen.

 1. Bereken je verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Dit kan een negatief getal zijn. Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam je hier op een negatief getal uit? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je ziet nu de meest voordelige stroomaanbieder voor jouw situatie. Interessant: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Suggestie: stap niet met zonnepanelen over in de zomer.

energie vergelijken Schaijk


Vind de goedkoopste energie in Schaijk

Betaal jij teveel voor de stroom? Of een nieuwe woning gekocht en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Selecteer nu makkelijk de goedkoopste stroom in Schaijk (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is erg eenvoudig:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Noord-Brabant)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het piek- of daltarief, of juist 1 vaste prijs.
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Dit is vast of variabel.
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Handige App
Diverse prijsafspraken
Flinke welkomstkorting

logo essent

Essent

Bekende leverancier
Goede klantenservice
Concurrerende kortingen

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Flexibele stroomprijs
Hoge aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Snel overstappen
Goede welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Maandelijks bijstellen
Sublieme kortingen

logo current

Qurrent

Slimme meter
Hulp bij overstappen
Fikse welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Duurzaam opgewekt
Variabele gasprijzen
Mooie welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Contract wijzigen
Hoge welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Ook laadpalen
Inzicht in je verbruik
Flinke aanbiedingen

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Flexibele gasprijs
Aanzienlijke kortingen

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Eenvoudig afsluiten
Flinke aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

100% efficiënt
Goede klantenservice
Scherpe welkomstbonus


Prijzen gas vergelijken in Schaijk

Het verbruik van gas vormt voor een groot deel de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming, voor warm water en om het fornuis te gebruiken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Schaijk? Door onze gas-vergelijker te gebruiken ontdek je vandaag nog de aantrekkelijkste gasleverancier. Op die pagina kun je alle gasprijzen bekijken, en ook de kortingsacties en welkomstbonussen. Direct alle gasprijzen vergelijken? Kies de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en vind de laagste gasprijzen uit de regio (Landerd). Een goedkope aanbieder aangetroffen? Stap dan direct online over. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. Binnen deze 2 weken kun je nog van het contract af. Sluit online je contract over, en ontvang een scherpe welkomstbonus. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Burgerveen.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en ontdek wat jij kunt besparen in de gemeente Landerd.