Energie vergelijken Scharmer Start met vergelijken en krijg kortingen tot wel €283


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en vlug energieprijzen vergelijken in Scharmer? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Gerespecteerde organisaties zijn stroom maatschappijen als Vandebron en Powerpeers. En er komen steeds meer aanbieders bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Scharmer? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw situatie. Hoe kan ik beginnen? Het is zo gepiept. Vul jouw postcode + huisnummer in, schat hoeveel je per jaar verbruikt (kWh stroom en m3 gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (voor dubbel- of enkel tarief). Hierna selecteer je de looptijd van jouw energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of een altijd opzegbaar contract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Wil je groene energie? Vink dit dan aan. Hierop volgend check je meteen de goedkoopste energieaanbieder. Van iedere energieaanbieder vergelijk je de prijs per jaar en de eventuele. korting voor nieuwe klanten. Precies weten hoe het allemaal werkt? Op energieaanbiedingvergelijken.nl vind je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Scharmer.

Alle organisaties

Vergelijk de prijzen van erkende leveranciers

Snel overstappen van aanbieder

In een paar minuten overstappen naar een andere aanbieder

De energierekening omlaag

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar eenvoudig €230

Een laag tarief voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Dat is voor iedereen relevant. Lees hieronder alle informatie.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract gelijk afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. En als je lang kant blijft reken je af tegen nog scherpere tarieven. Ja toch? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Sterker nog: energiecontracten met een lange looptijd zijn duurder dan een kortlopend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in Scharmer? Selecteer dan een 1-jarig contract. We hebben een berekening gemaakt van Energiedirect.nl .

Een voorbeeld ter illustratie (gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Korting Bonus/maand Jaarlijks
1 jaar Energiedirect.nl €160 €13,33 €1.596,55
3 jaar Energiedirect.nl €130 €3,61 €1.716,55
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.836,55

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Betaal ik meer voor groene energie?

Groene energie wordt opgewekt uit duurzame energiebronnen. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Windmolens, zonnecellen en water. Het belangrijkste pluspunt is dat de CO2 uitstoot beperkt blijft. Zo draag jij ook bij aan een schoner milieu. Veel mensen denken dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Gelukkig is dit vaak niet zo. Op basis van de vergelijker vergelijk je supersnel en zonder problemen aanbieders van groene stroom in de buurt. Selecteer het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Scharmer”. Je kunt ook filteren op energie afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of ga voor in eigen land opgewekte groene energie.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Scharmer:

 1. Allure Energie
 2. Energieflex
 3. UnitedConsumers

Dubbele of enkele meter, wat heb ik?

Iedere bewoner van Scharmer waar energie geleverd wordt heeft een enkele of dubbele meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Werk jij met een enkele meter? Dan wordt het verbruik afgerekend tegen 1 tarief. Heb je een dubbele meter, dan kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Men spreekt dan over piekuren (overdag, tussen 7:00 en 21:00) en een tarief voor de daluren (later op de avond, op zaterdagen en zondagen en tijdens o.a. de paasdagen). Welke van deze opties het voordeligst is, is afhankelijk van jouw levensstijl.

Gebruik jij een belangrijk deel van jouw stroom in de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Houdt dit in gedachten: het is niet altijd gemakkelijk om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Bijvoorbeeld de vrieskist of WIFI. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de opbrengst is marginaal.Daarom ons advies: kies voor het enkeltarief. Besparen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Bovendien ben je met het enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Check alle details over Greenchoice.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Scharmer? Dan is er de opties voor een variabel en vast tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan fluctueren de prijzen niet gedurende de looptijd van de overeenkomst. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In de regio Scharmer is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan kan het gebeuren dat de tarieven voor energie en de voorwaarden veranderen. Dit gebeurd meermaals per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. De energieprijzen worden omhoog of naar beneden bijgesteld. Deze prijsaanpassing kun je lastig aan zien komen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet content met jullie leverancier van energie en gas? Vind je jouw energierekening te hoog? Tegenwoordig kan jij wellicht je bestaande energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Leveranciers geven namelijk huizenhoge welkomstacties. Kan ik vandaag al overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik wisselen?
Ben jij een contract voor onbepaalde tijd aangegaan? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van 4 weken. Opzeggen is dan altijd gratis. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Overstappen is mogelijk, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €253

 1. Pluis uit wat de looptijd van het contract is.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Filter de beste en lucratiefste aanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Jullie nieuwgekozen energieaanbieder verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. De vernieuwde prijsafspraak gaat in op de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Scharmer zonnepanelen op jouw woning? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Groningen. Elke 12 maanden ontvang je daarvoor een vergoeding. We spreken dan over salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Mariahout.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Mogelijk is het resultaat een negatief getal. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Start de vergelijking op basis van postcode, huisnummer en gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Was dit een negatief getal? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je checkt ogenblikkelijk de meest betaalbare energieaanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Hint: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Selecteer een overstapdatum. Tip: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Scharmer


Vind de goedkoopste energie in Scharmer

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Check nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Scharmer (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen is erg eenvoudig:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Groningen)
2. Bepaal het verwachte stroom- en gasverbruik voor de woning.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
3 jaar vast of variabel
Aantrekkelijke acties

logo essent

Essent

Jaren actief
Vriendelijke service
Scherpe welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Vaste prijs gas
Mooie aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Variabele gasprijzen
Prominente kortingen

logo oxxio

Oxxio

Modelcontract
Goede klantenservice
Prominente kortingen

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
1 jarig contract
Hoge welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

100% groen
Snel overstappen
Goede welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Fairtrade
Vaste prijs gas
Flinke aanbiedingen

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Maandelijks bijstellen
Mooie welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Altijd duurzaam
Sympatieke service
Sublieme kortingen

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Gemakkelijk oversluiten
Mooie welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Snel af te sluiten
Hoge welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Scharmer

Het gas (M3 verbruik) is een belangrijk onderdeel van de maandelijkse energierekening. Gas wordt vooral gebruikt voor de verwarming van het huis, voor heet water uit de kraan en voor sommige keukenapparatuur. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Scharmer? Door onze gas-vergelijker te gebruiken tref jij zonder problemen de goedkoopste gasleverancier. Op deze website bekijk je de huidige gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en ontdek de meest voordelige gas-tarieven in jouw woonplaats (Slochteren). Een goedkope partij ontdekt? Sluit je contract dan z.s.m. over. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In deze periode kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en pak die welkomstbonus! Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Buurmalsen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw woning in de gemeente Slochteren.