Energie vergelijken Scheerwolde Start met vergelijken en bespaar tot €281


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en haastig energieprijzen vergelijken in Scheerwolde? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Denk aan erkende stroom maatschappijen zoals bijv. Energiedirect.nl of Noordelijk Lokaal Duurzaam. En het aanbod groeit. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Scheerwolde? Vergelijk nu gas- en stroomprijzen voor jouw huis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is bijzonder eenvoudig. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, selecteer hoeveel je ongeveer verbruikt (stroom plus gas) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Hierna selecteer je de looptijd van het contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijks opzegbaar) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierna check je meteen de goedkoopste energiemaatschappij. Per aanbieder tref je de energiekosten per jaar en de optionele cashback-korting. Hulp nodig bij kiezen? Op energieaanbiedingvergelijken.nl ontdek je alle details over gas, stroom en licht in Scheerwolde.

Alle aanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Overstappen is zo gepiept

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Bespaar op je energierekening

Vergelijk alle tarieven, en bespaar tot wel €259

Een lage gas- en stroomrekening Minder betalen voor je energie. Ook voor jou interessant? Hieronder vind je alle uitleg.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: het energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan ontvang je een leuke korting. Ja toch? Het klinkt vreemd, maar energiecontracten werken niet zo. Je zult het niet verwachten: lange verbintenissen zijn gepeperder dan een kortlopend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Scheerwolde? Kijk dan zeker tussen de korte termijn contracten. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Eneco .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld gezin)

Contract Aanbieder Premie Bonus/maand Kostenplaatje
1 jaar Eneco €210 €17,50 €1.596,80
3 jaar Eneco €180 €5,00 €1.716,80
5 jaar Eneco €0 €0 €1.836,80

Bij een lang contract zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. Bij elk jaarcontract krijg je elk jaar weer een bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Praktisch houdt dit in dat je elke 12 maanden overstapt.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Voorbeeld zijn zon en wind. Het voornaamste punt is dat er geen CO2 vrijkomt. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Je hoort regelmatig dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Middels energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je vlot en vloeiend de verschillende aanbieders van groene stroom. Activeer hiervoor de filter “100% duurzame energieleveranciers Scheerwolde”. Handig: je zoekt nu ook specifiek op stroom afkomstig van windmolens en/of zonnepanelen. Of beperk je zoekopdracht tot slechts groene stroom met NL oorsprong.

Voorbeelden van groene energie in Scheerwolde:

 1. De Vastelastenbond
 2. Innova Energie
 3. Powerpeers

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Ieder adres in Scheerwolde waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het, en wat zijn de verschillen? Heb je een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. In het geval van een dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een tarief voor de daluren (later op de avond, in het weekend en nationale feestdagen). Welke type tarief het beste is, verschilt enorm per situatie.

Gebruik je relatief veel van de energie op daluur momenten? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Maar let op: het vraagt nogal wat planning om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Voorbeelden zijn computers en keukenapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En je wint hooguit een paar tientjes. Onze aanbeveling: een enkeltarief is duidelijker. Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel meer flexibel. Lees online nu alles over de aanbieder MAIN Energie.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Scheerwolde? Maak dan eerst een keuze uit een variabel en vast tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En wat is handig gezien mijn stroomverbruik? In de basis kiezen de meeste mensen voor het vaste energietarief. Graag informeren we je over de verschillen.

Vast tarief
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet zolang het contract nog loopt. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de omgeving Scheerwolde is het vaste energietarief veelvuldig afgesloten.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en contractuele verplichtingen wisselen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, doorgaans in de periode Juli en Januari. Het stroom en gas kan goedkoper worden, maar ook duurder. De wisseling van prijzen is lastig te voorspellen. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Ik wil mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe doe ik dat?

Niet te spreken over jouw leverancier van energie en gas? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Tegenwoordig kan jij wellicht de huidige prijsafspraken of energiecontract opzeggen + overstappen. En de besparing is niet mals. Aanbieders van energie en gas kunnen een aanbod doen met verrassende welkomst vergoedingen. Kan ik vandaag al overstappen? En hoe doe ik dat? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik overstappen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van 4 weken. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €296

 1. Achterhaal wat de looptijd van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen met jouw persoonlijke-gegevens.
 3. Spot de beste en aantrekkelijkste energie-aanbieder.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. De toekomstige energieaanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het aankomende contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen en zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Scheerwolde zonnepanelen op jullie huis? Dan regel je natuurlijk zelf al een deel van de energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Het is dan mogelijk stroom terug te leveren in de provincie Overijssel. Per jaar vind hiervoor een compensatie plaats. We spreken dan over salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Wellicht spreekt dit je ook aan: goedkoopste gas en stroom in Marijenkampen.

 1. Maak een begroting van het verbruik (je verbruik – de zelf opgewekte stroom). Komt hier een negatief cijfer uit? Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Je vult het berekende stroomverbruik in. Had je te maken met teveel opgewekte stroom?Vul hier dan 0 Kwh in.
 3. Je ontdekt in een oogopslag de meest goedkope maatschappij voor jouw woning en verbruik. Aanwijzing: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Selecteer een overstapdatum. Aanwijzing: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Scheerwolde


Stap over naar de goedkoopste energie in Scheerwolde

Zou jij wel willen besparen op jouw stroomverbruik? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Ontdek nu razendsnel de goedkoopste stroom in Scheerwolde (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen kan je nu online doen zonder moeite:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Overijssel)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies het type meter dat van toepassing is (enkel of dubbel).
4. Welke oorsprong (groen) moet de stroom hebben.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Ontdek de energiemaatschappij met de laagste prijs zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Scoort een 7
3 jarig contract
Interessante acties

logo essent

Essent

Levert panelen
Verbruik aanpassen
Concurrerende kortingen

logo eneco

Eneco

Ga voor groen
Snel af te sluiten
Verleidelijke acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Groene windstroom
Duidelijke voorwaarden
Hoge welkomstcadeaus

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Betalen in termijnen
Scherpe aanbieding

logo current

Qurrent

Groene energie
Simpele voorwaarden
Hoge welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Duurzaamste merk
Contract wijzigen
Mooie welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
1 jaar vast of variabel
Hoge welkomstbonus

logo engie

Engie

Wereldwijd actief
Hulp bij overstappen
Hoge aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Vaste & variabele prijzen
Interessante kortingen

logo delta energie

Delta

Gas & Licht
Simpele voorwaarden
Scherpe aanbieding

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Goede klantenservice
Hoge welkomstpremie


Prijzen gas vergelijken in Scheerwolde

Het verbruikte gas neemt een groot deel in van de maandelijkse energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om het in huis warm te maken, voor warm water en om het fornuis te gebruiken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Scheerwolde? Met behulp van onze gas-vergelijker vergelijk je binnen mum van tijd de meest betaalbare gasmaatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl staat een overzicht van alle gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Geef je postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en achterhaal aantrekkelijke gastarieven voor jouw woning (Steenwijkerland). Een voordelige gas leverancier ontdekt? Start vandaag nog met besparen! Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Maak je niet druk over het opzeggen van je huidige contract. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. Gedurende deze 14 dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en pak die welkomstbonus! Start nu ook met Energie vergelijken Castelre.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en start met besparen in de gemeente Steenwijkerland.