Energie vergelijken Schijndel Check alle energiemaatschappijen en bespaar tot €225


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Eenvoudig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Schijndel? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Vertrouwde namen zijn leveranciers van stroom zoals Energiedirect.nl en Innova Energie. En we zien steeds meer nieuwe organisaties. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Schijndel? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw huis. Hoe werkt dat vergelijken? Eigenlijk is het kinderspel. Voer je postcode en huisnummer in, kies het geschatte verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter dat jij hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Hierop volgend bepaal je de looptijd van het contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en selecteer je een vast of variabel tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Daarna vind je direct de goedkoopste energiemaatschappij. Van elke leverancier zie je de prijs per jaar en de beschikbare cashback-korting. Advies nodig? Via deze website vind je praktische info over gas, stroom en licht in Schijndel.

Alle organisaties

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Snel overstappen van aanbieder

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

De energierekening omlaag

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar vandaag nog €225

Bespaar direct op jouw stroom & gas De energierekening naar beneden. Dat is voor iedereen relevant. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt voor de hand liggend: jouw energiecontract direct voor een aantal jaar vastzetten. Dit kan voor bijv. 1, 2, of 4 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Is dat zo? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Het tegendeel is waar: energiecontracten met een lange looptijd zijn kostbaarder dan een kortlopend contract. Op zoek naar een goedkoop energiecontract in Schijndel? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Hieronder hebben we een voorbeeldberekening gemaakt van Eneco.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (van een doorsnee-gezin)

Looptijd Leverancier Korting Bonus/maand Overzicht
1 jaar Eneco €170 €14,17 €1.597,35
3 jaar Eneco €290 €8,06 €1.717,35
5 jaar Eneco €0 €0 €1.837,35

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. Bij jaarcontracten heb je ieder jaar opnieuw recht op een nieuwe bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Let op: je moet dan wel ieder jaar overstappen.

Ik wil overstappen naar groene energie, waar kan dat?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk aan water, wind en zon. De belangrijkste eigenschap dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg duur is. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Met deze pagina vergelijk je supersnel en moeiteloos de verschillende aanbieders van groene stroom. Hiervoor kies je het selectievakje “uitsluitend duurzame energieleveranciers Schijndel”. Optioneel kun je zelfs filteren op stroom van windmolens of zonnepanelen. Of zoek naar groene energie uit NL.

Voorbeelden van groene energie in Schijndel:

 1. Budget Energie
 2. Engie
 3. NLE

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Ieder adres in Schijndel met toegang tot energie kan een enkele of dubbele meter bevatten. Wat is precies het verschil? Bij een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen de tarieven worden uitgesplitst. We onderscheiden de piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) en een goedkoper tarief in daluren (in de nacht, op zaterdagen en zondagen en nationale feestdagen). Welke optie voor jou het goedkoopste is, verschilt per situatie.

Verbruik jij meer dan 50% van de stroom in de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Houdt dit in gedachten: het is best lastig om het stroomverbruik naar de daluren te verschuiven. Veel van je apparaten staan 24 uur per dag aan. Neem nou TV’s, PC’s en kookapparatuur. Ga je de uitdaging van daluren besparing aan? Dan moet je de was ook laat in de avond doen. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En je wint hooguit een paar tientjes. Daarom ons advies: selecteer het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Check alle details over Vrijopnaam.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Schijndel? Dan heb je de keuze tussen een vast of variabel tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? Met welke soort tarief ben ik het beste af? De meest gekozen optie is het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vast tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen gedurende de contractperiode niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaan de prijzen omlaag? Dan zul jij daar niks van merken. In de plaats Schijndel zijn de vaste energietarieven het meest populair.

Variabel tarief
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en de voorwaarden wisselen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, vaak in het voorjaar en najaar. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De wisseling van prijzen is moeilijk in te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet te spreken over jouw aanbieder van gas en licht? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Misschien kun je het oude energiecontract opzeggen en dan overstappen. En dat kan per maand flink geld besparen. Energiemaatschappijen geven jouw daverende welkomstacties. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Maar hoe werkt dat precies? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overstappen?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van een kleine maand. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Overstappen is mogelijk, maar houd dan rekening met de (verplichte) opzegvergoeding. Deze boete wisselt, maar is al snel €175

 1. Check of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Check de laagste energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Zoek de beste en betaalbaarste stroomleverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Tijdens de 14 dagen bedenktijd kan je nog overstappen.
 6. Je toekomstige energieaanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Het kersverse contract gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In Schijndel zonnepanelen op jullie huis? In dat geval wek jij zelf al energie op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Noord-Brabant. Elke 12 maanden zul je hier een compensatie voor krijgen. Dit principe is ‘salderen’. Voor huishoudens met zonnepanelen is een vergelijking van energieprijzen een must. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Matsloot.

 1. Bereken je verbruik (geschatte verbruikte stroom – geschatte opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Vul jouw locatie in + het gasverbruik. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je vindt in een oogopslag de aantrekkelijkste energiemaatschappij voor jouw situatie. Noemenswaardig: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies de datum van overstappen. Noemenswaardig: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Schijndel


Overstappen naar de goedkoopste energie in Schijndel

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort verhuizen en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Bekijk nu snel de goedkoopste stroom in Schijndel (en gas). Energie vergelijken en oversluiten is een fluitje van een cent:

1. Geef de locatie van de woning door (Noord-Brabant)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Kies eventueel voor enkel aanbieders met groene energie.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook duurzaam
Overstapservice
Goede welkomstpremie

logo essent

Essent

Ook alleen gas
1 jaar vast of variabel
Goede welkomstpremie

logo eneco

Eneco

Online meterstanden
Sympatieke service
Flinke welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Vaste & variabele prijzen
Interessante acties

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Goede klantenservice
Aantrekkelijke acties

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
Duidelijke voorwaarden
Mooie welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Hulp bij overstappen
Flinke welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Jong energiebedrijf
3 jaar vast of variabel
Flinke welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Hulp bij overstappen
Fikse welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Geen poespas
Nette klantenservice
Hoge welkomstbonus

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
Overstapservice
Interessante kortingen

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Vaste prijs stroom
Flinke welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Schijndel

Jullie gasverbruik neemt een groot deel in van de energierekening die op de mat valt. Het gas wordt doorgaans gebruikt om ons huis te verwarmen, om te douchen en om het fornuis te gebruiken. Maar wat is nu de goedkoopste gasleverancier in Schijndel? Door onze gas-vergelijker te gebruiken zoek jij binnen no-time de voordeligste leverancier. Via de vergelijker vind je actuele gasprijzen, inclusief lopende kortingen en welkomstcadeaus. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul de postcode, huisnummer en het m3-gasverbruik per jaar in, en check aantrekkelijke gastarieven in jouw woonplaats (Schijndel). Een goedkope maatschappij aangetroffen? Sluit je contract dan z.s.m. over. Dit is niet moeilijk. Je hoeft niet zelf op te zeggen. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Je hebt vervolgens 2 weken bedenktijd. Binnen deze 2 weken kan jij nog annuleren of aanpassingen doen. Stap vandaag nog over, en krijg aantrekkelijke welkomstkortingen. Nu ook online: Energie vergelijken Cothen.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en regel de overstap online in de gemeente Schijndel.