Energie vergelijken Schildwolde Vergelijk de energieaanbieders en krijg een korting tot €294


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Moeiteloos en vlug energieprijzen vergelijken in Schildwolde? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Erkende organisaties zijn aanbieders van stroom als Clean Energy of MAIN Energie. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in Schildwolde? Vergelijk energieprijzen voor jouw situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is een fluitje van een cent. Vul jouw postcode + huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas en stroom) en selecteer de elektriciteitsmeter (een dubbele of enkele meter). Verder bepaal je de looptijd van het energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna vind je onmiddellijk de goedkoopste energieleverancier. Van elke maatschappij check je wat je per jaar kwijt bent en de geldende korting voor nieuwe klanten. Advies nodig? Hier blader je door bruikbare info over gas, stroom en licht in Schildwolde.

Alle energieaanbieders

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Gelijk oversluiten

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Goedkopere energierekening

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar tot €194

Bespaar direct op jouw stroom & gas Een voordeliger energiecontract.Ook voor jou interessant? Hieronder vind je alle uitleg.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract gelijk aangaan voor meerdere jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als loyale klant is de kortingsactie nog gunstiger. Ja toch? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Nu moet je opletten: contracten met een lange looptijd zijn duurder dan een kortlopend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Schildwolde? Selecteer dan een 1-jarig contract. Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van NLE .

Kortlopende contracten zijn vaak goedkoper (gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Premie Korting/maand Jaarkosten
1 jaar NLE €180 €15,00 €1.597,40
3 jaar NLE €300 €8,33 €1.717,40
5 jaar NLE €0 €0 €1.837,40

Bij langlopende contracten daalt het tarief voor gas en stroom. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene stroom heeft betrekking op energie die duurzaam is. Dit zijn bronnen die we onbeperkt kunnen gebruiken. Voorbeeld zijn zon en wind. Het grote positieve aspect is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom duurder is dan grijze energie. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Via onze zoekmachine vergelijk je vluchtig en vloeiend aanbieders van groene stroom in de buurt. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Schildwolde”. Je kunt ook filteren op stroom afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of ga voor groene energie uit NL.

Erkende leveranciers van groene stroom in Schildwolde:

 1. Energiedirect.nl
 2. Leon Zeewolde
 3. Oxxio

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke inwoner van Schildwolde waar stroom verbruikt wordt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. In het geval van een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. We onderscheiden de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) en een afwijkend tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, in de weekenden en reguliere feestdagen). Welk tarief voor jullie het beste is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Consumeer jij meer dan de helft van de energie op daluur tijden?Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Goed om te weten: het vraagt nogal wat planning om het energieverbruik te verschuiven naar de daluren. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk aan computers en keukenapparatuur. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het levert ook nog eens weinig op. Wij adviseren daarom: ga voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief gaat in de praktijk erg moeizaam. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel vrijer. Vind uit welke mogelijkheden er zijn bij Liander.

Wat is het verschil tussen een vast en variabel energietarief?

Van plan om over te stappen van energie in Schildwolde? Dan heb je de keuze tussen variabele of vaste tarieven. Op welke punten wijken ze van elkaar af? En wat past bij mijn situatie? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vast tarief
Kies je het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen tijdens het contract niet. Een stukje waarborg en vastigheid. Dalen de tarieven tussentijds? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de regio Schildwolde zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en leveringsvoorwaarden schommelen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De energie wordt dan of goedkoper of duurder. Deze prijsaanpassing is moeilijk in te schatten. Onder aan de streep is het meestal niet goedkoper.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet blij met jouw huidige energieleverancier? Niet tevreden over uw huidige prijs voor gas en stroom? Tegenwoordig kan jij wellicht jouw huidige energiecontract opzeggen en direct overstappen. Overstappen loont. Leveranciers hanteren doorgaans gigantische welkomstpremies. Wanneer kan ik de overstap maken? Hoe gaat dat in z’n werkt? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Overstappen is mogelijk, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete kan oplopen tot bedragen van €247

 1. Ga na wanneer jij mag overstappen.
 2. Vind de goedkoopste maatschappij gebaseerd op jouw postcode en gebruik.
 3. Sorteer de beste en betaalbaarste energie-leverancier.
 4. Je kiest dan een van de beschikbare contracten.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Jouw nieuwe aanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het aankomende contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: hoe werkt dat?

In Schildwolde zonnepanelen op jouw woning? Dan regel jij (voor een deel) jouw eigen energie. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Groningen. Na een periode van een jaar ontvang je een vereffening. In de volksmond is dat ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. De onderstaande stappen maken dit duidelijk. Doorzoek nu de mogelijkheden voor goedkoopste gas en stroom in Maurik.

 1. Bekijk het feitelijk verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Dit kan een negatief getal zijn. Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je checkt nu de aantrekkelijkste stroomleverancier die past bij jouw situatie. Suggestie: Lees altijd meer info over de specifieke terugleververgoeding.
 4. Bereken het ideale termijnbedrag.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Hint: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Schildwolde


Vind de goedkoopste energie in Schildwolde

Heb jij elke maand een hoge energierekening? Of een nieuwe woning gekocht en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Kies nu probleemloos de goedkoopste stroom in Schildwolde (en gas). Energie vergelijken en oversluiten doe je met de volgende stappen:

1. Vul je postcode en huisnummer in (Groningen)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je liever een enkel- of dubbeltarief?
4. Kies optioneel of je groene stroom wenst te ontvangen.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? De actuele opties zijn vast en variabel.
7. Kies de goedkoopste energieleverancier en zet de oversluit procedure in gang.

logo-vattenfall

Vattenfall

Slimme bespaartips
Termijnbedrag wijzigen
Scherpe welkomstpremie

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Snel oversluiten
Fikse welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Hulp bij overstappen
Flinke aanbieding

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Slimme meters
Diverse prijsafspraken
Mooie welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Variabele gasprijzen
Mooie welkomstcadeaus

logo current

Qurrent

Groene energie
Contract wijzigen
Aanzienlijke acties

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Meerdere contracten
Fikse aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Verschillende contracten
Fikse welkomstpremie

logo engie

Engie

Klantbeoordeling: 8.5
Overstapservice
Fikse aanbieding

logo energie direct

Energiedirect.nl

100% Wind-energie
2 jaar vast of variabel
Flinke welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Zonneboilers
Verbruik aanpassen
Fikse welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Beoordeling: 8.1
Verschillende contracten
Prominente acties


Prijzen gas vergelijken in Schildwolde

Ons gasverbruik vormt voor een groot deel de factuur van de energiemaatschappij. Wat voor functie heeft gas? Wel, om het in huis warm te maken, voor het verwarmen van water en om het fornuis te gebruiken. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Schildwolde? Door de gas-vergelijker tool in te vullen zoek jij probleemloos de meest goedkope gas aanbieder. Op die pagina staat een overzicht van alle gasprijzen, maar ook de aanbiedingen en welkomstcadeaus. Alle gasprijzen op een rij? Voer jouw locatie en gasverbruik op jaarbasis in, en vergelijk de goedkoopste gastarievenvoor jouw locatie en gasverbruik (Slochteren). Een aantrekkelijke gasmaatschappij gezien? Neem vandaag nog afscheid van het dure contract. Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Afmelden bij de huidige aanbieder hoeft niet. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. Binnen dit stadium kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap vandaag nog over, en pak die welkomstbonus! Start nu ook met Energie vergelijken Creil.

Duurzame energie vergelijken Vind de goedkoopste stroom- en gasleverancier en start met besparen in de gemeente Slochteren.