Energie vergelijken Sebaldeburen Check alle energiemaatschappijen en ontvang een voordeel tot €300


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Makkelijk en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Sebaldeburen? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Je hebt vast gehoord van stroommaatschappijen zoals Energiedirect.nl of Powerpeers. En er komen alsmaar nieuwe partijen bij. Alleen hoe vind ik de goedkoopste stroom in Sebaldeburen? Vergelijk actuele prijzen voor stroom en gas voor jouw huis. Hoe werkt dat vergelijken? Het is simpel. Voer een postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (gas en stroom) en kies het soort meter, (een dubbele of enkele meter). Verder bepaal je de looptijd van de verbintenis (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Enkel groene energie vergelijken? Dat is mogelijk. Hierna ontdek je onmiddellijk de goedkoopste energie. Van iedere maatschappij vergelijk je de prijs per jaar en de optionele korting. Direct meer informatie lezen? Via deze pagina vind je alle details over gas, stroom en licht in Sebaldeburen.

Alle leveranciers

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gemakkelijk overstappen

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

De energierekening omlaag

Check & vergelijk alle actuele prijzen, en bespaar meteen €206

Een lage gas- en stroomrekening Een voordeliger energiecontract.Dat is voor iedereen relevant. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt zo mooi: jouw energiecontract slim vastzetten voor meerdere jaren. Doorgaans kan dit voor een t/m vijf jaar. Zo kun je met een gerust hart je rekeningen betalen. Kies jij voor een lange termijn contract? Dan is de kortingsactie nog gunstiger. Ja toch? Helaas is dat in de energiewereld niet het geval. Sterker nog: langetermijncontracten zijn duurder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Zoek je een goedkoop energiecontract in Sebaldeburen? Ga dan voor een kortlopend contract (1 jaar). Bekijk ook het rekenvoorbeeld hieronder van Vattenfall .

Een voorbeeld ter illustratie (gerekend met een gemiddeld gezin)

Termijn Leverancier Korting Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Vattenfall €240 €20 €1.598,45
3 jaar Vattenfall €190 €5,28 €1.718,45
5 jaar Vattenfall €0 €0 €1.838,45

Bij een contract van bijv. 5 jaar zijn de tarieven voor verbruik iets gunstiger. Maar de welkomstbonus compenseert dit. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Daarom is een jaarcontract bijna altijd goedkoper. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Is groene energie automatisch duurder dan grijze?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Denk aan water, wind en zon. Het grote positieve aspect is dat CO2 uitstoot wordt gereduceerd. En dat draagt bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat er aan groene stroom een flink prijskaartje zit. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Op basis van onze tool vergelijk je gauw en vloeiend leveranciers van groene stroom in jouw regio. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Sebaldeburen”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar enkel groene stroom uit Nederland.

Bekende maatschappijen met groene stroom in Sebaldeburen:

 1. Budget Energie
 2. Energieflex
 3. Vrijopnaam

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Elk huis in Sebaldeburen die energie verbruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Wat is precies het verschil? Heb je een enkele meter? Dan betaal je 1 vast tarief, de hele dag door. Met zo’n dubbele meter kunnen er twee prijzen worden gehanteerd. Een tarief voor de piekuren (meestal is dit van 7:00 tot 21:00) een een prijs voor daluren (laat in de avond, in het weekend en met bijv. kerst). Welke type tarief het goedkoopste is, verschilt per situatie.

Consumeer jij meer dan 50% van jouw stroom in de daluren? Dan is het dubbeltarief interessant. Houdt dit in gedachten: het is niet altijd gemakkelijk om de energieconsumptie in te plannen tijdens daluren. De meest producten staan thuis continu aan. Denk maar aan de vrieskist of WIFI. En wil je het stroomverbruik verplaatsen? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je moet dus continu nadenken over de planning. En de winst is minimaal. Daarom ons advies: ga voor het enkeltarief. Geld besparen door het dubbeltarief is gewoon lastig. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Meer info? Bekijk details van leveranciers als Fenor.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Sebaldeburen? Dan kun je kiezen voor een vast of variabel tarief. Waarin verschillen deze van elkaar? Voor welk prijstype moet ik kiezen? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Hoe dat zit leggen we hieronder kort uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de tarieven niet, zolang het contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaan de prijzen omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de regio Sebaldeburen is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabele tarieven
Wil jij echter liever het variabele tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven en contractuele verplichtingen worden herberekend. Het is aannemelijk dat dit meerdere keren gebeurt, doorgaans in de periode Juli en Januari. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De ontwikkelingen van de prijzen is doorgaan lastig te schatten. Dit kan in meerdere periodes plaatsvinden,

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Niet content met jullie aanbieder van gas en licht? Vind je jouw energierekening te hoog? Mogelijkerwijs kan jij je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders bieden je hoge welkomstacties. Kan ik vandaag al overstappen? Wat moet ik dan exact doen? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik veranderen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Dan geldt er doorgaans een opzegtermijn van 1 maand. Je kunt dan kosteloos opzeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan kun jij niet eenvoudig onder je contract uit. Voortijdig switchen kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. Deze boete ligt al gauw op €267

 1. Check wat de looptijd van het contract is.
 2. Bekijk de actuele energietarieven gebaseerd op jullie verbruik.
 3. Zoek de beste en voordeligste aanbieder.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Je mag het aanbod nog 14 dagen in overweging nemen.
 6. Je toekomstige leverancier verwerkt alles netjes met je huidige aanbieder.
 7. Het kersverse contract wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Sebaldeburen zonnepanelen tot je beschikking? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Wek je meer stroom op dan je verbruikt? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Groningen. Aan het einde van het jaar heb je dan recht op een compensatie. Dit principe is ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is een vergelijking van energieprijzen een must. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Mensen zochten ook naar: goedkoopste gas en stroom in Merkelbeek.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Jouw zonnecellen generen dan meer dan nodig.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je bekijkt in een oogopslag de voordeligste stroomaanbieder voor jou. Let op: Deze terugleververgoeding kan per bedrijf wisselen.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Kies de datum van overstappen. Cruciaal: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Sebaldeburen


Stap over naar de goedkoopste energie in Sebaldeburen

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of een nieuwe woning gekocht en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Zoek nu snel de goedkoopste stroom in Sebaldeburen (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie heb je binnen 5 minuten geregeld:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Groningen)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Wil je een lange contracttermijn (3 jaar) of een flex-contract (1 jaar).
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Ga voor de voordeligste energieleverancier en stap direct online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook zonnepanelen
1 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstcadeaus

logo essent

Essent

VerbruiksManager
Verschillende contracten
Flinke welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
Flexibele gasprijs
Goede welkomstbonus

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Meerdere contracten
Goede aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Energiebuddy
Nette service
Mooie welkomstbonus

logo current

Qurrent

Groene energie
Hulp bij overstappen
Aanzienlijke acties

logo green choice

Green Choice

Meest klantvriendelijk
Verbruik aanpassen
Aanzienlijke acties

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Goede klantenservice
Flinke aanbieding

logo engie

Engie

Ook nieuwbouw
Flexibele of vaste prijs
Goede welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Simpel bestelproces
Vaste prijs gas
Scherpe welkomstpremie

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
2 jarig contract
Fikse welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Simpele producten
Flexibele of vaste prijs
Verleidelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in Sebaldeburen

Het verbruik van gas bepaalt deels de maandelijkse energierekening. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, om onze woningen op te warmen, voor een lekker warm bad en om eten te bereiden. Meteen overstappen naar de goedkoopste gasleverancier in Sebaldeburen? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan check je eenvoudig de goedkoopste gasleverancier. Via onze tool kun je alle gasprijzen bekijken, maar ook de aanbiedingen en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte jaarverbruik in, en check de gunstigste gas-prijzen voor jouw woning (Grootegast). Een interessante organisatie kunnen vinden? Online sluit je dit tegenwoordig gemakkelijk over. Dit gaat gemakkelijker dan je denkt. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In die dagen kun je nog van het contract af. Regel jouw overstap in slechts een half uur, en pak die welkomstbonus! Op energieaanbiedingvergelijken.nl kun je ook Energie vergelijken De Goorn.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers voor jouw situatie in de gemeente Grootegast.