Energie vergelijken Siegerswoude Vergelijk energiemaatschappijen en bespaar wel €292


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en binnen enkele seconden energieprijzen vergelijken in Siegerswoude? De keuze is vandaag de dag erg groot. Denk aan leveranciers van stroom als E.ON en Oxxio. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Siegerswoude? Vergelijk de prijzen voor jouw huis. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Geef je postcode en huisnummer door, schat jouw verbruik (kWh stroom en m3 gas) en kies het soort meter dat jij hebt (een dubbele of enkele meter). Hierna bepaal je de looptijd van jouw contract (bijvoorbeeld 1 jaar of een flexibel maandcontract) en kies je het gewenste energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens vergelijk je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Van iedere organisatie tref je de prijs per jaar en de aantrekkelijke korting. Alles weten over contracten en tarieven? Op deze pagina vind je uitvoerige details over gas, stroom en licht in Siegerswoude.

Alle maatschappijen

Alle grote maatschappijen onder elkaar

Gemakkelijk overstappen

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Minder betalen voor energie

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar tot wel €192

Een laag tarief voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Dat is voor iedereen relevant. Wij leggen het allemaal voor je uit.

Welke looptijd van het energiecontract kies ik?

Het lijkt verstandig: jouw energiecontract gelijk ondertekenen voor een langdurige periode. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En wanneer je lang bij 1 maatschappij blijft zijn de voordelen nog veel groter. Of juist niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Je zult het niet verwachten: lange verbintenissen hebben hogere prijzen i.v.m. een kortdurend contract. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Siegerswoude? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Delta .

Een voorbeeld (op basis van gemiddeld verbruik gemiddeld gezin)

Termijn Maatschappij Korting Premie/maand 12 maanden
1 jaar Delta €190 €15,83 €1.598,95
3 jaar Delta €290 €8,06 €1.718,95
5 jaar Delta €0 €0 €1.838,95

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Echter, de welkomstbonus maakt het verhaal iets anders. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit is de reden voor de gunstige jaarcontracten. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie wordt op een duurzame manier opgewekt. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. O.a. zonnepanelen en windturbines. Het voornaamste punt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Op deze manier neem jij bewust verantwoordelijkheid. Vaak wordt beweerd dat groene stroom een hoger tarief heeft. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Via onze zoekmachine vergelijk je supersnel en vloeiend groene stroom maatschappijen op lokaal niveau. Selecteer het vakje “100% duurzame energieleveranciers Siegerswoude”. Je kunt ook filteren op stroom opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of ga voor uitsluitend groene Nederlandse stroom.

Erkende leveranciers van groene stroom in Siegerswoude:

 1. Energiedirect.nl
 2. Fenor
 3. NLE

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke woning in Siegerswoude met een energieaansluiting is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij deze enkele meters is er 1 tarief voor alle stroom. Wanneer je een dubbele meter hebt kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Men spreekt dan over piekuren (start vanaf 7 uur tot 9 uur in de avond) een een prijs voor daluren (’s avonds en ’s nachts, in de weekenden en reguliere feestdagen). Welk soort tarief het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik jij meer dan de helft van jouw stroom rond de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Maar let op: het is soms best moeilijk om energie met name in de daluren te gebruiken. De meest producten staan thuis continu aan. Onder andere de koelkast of vriezer. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan kan je overdag geen was meer wegwerken. Je planning dien je dus altijd aan te passen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Veel mensen zeggen daarom: kies voor het enkeltarief. Bezuinigen door het dubbeltarief valt tegen. Voorts is een huishouden met een enkeltarief veel meer flexibel. Check alle details over Oxxio.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga je overstappen van energie in Siegerswoude? Dan heb je de keuze tussen een variabel en vast tarief. Maar wat is precies het onderscheid? En welk type tarief past bij mij? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Op deze pagina leggen we verschillen uit.

Vaste tarieven
Ga jij voor het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet zolang het contract nog loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Dalen de tarieven tussentijds? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. In Siegerswoude zijn de vaste energietarieven erg populair.

Variabel tarief
Ga jij voor het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie en contractuele verplichtingen schommelen. Dit gebeurd meermaals per jaar, in eind Juli en in begin Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De wisseling van prijzen zijn niet met zekerheid te zeggen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet blij met jouw leverancier van energie en gas? Betaal je teveel voor stroom en gas? Mogelijkerwijs kan jij je actuele energiecontract opzeggen en daarna overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Aanbieders hebben gewoonlijk sublieme welkomstbonussen. Per wanneer kan ik overstappen? Hoe gaat dat in z’n werkt? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik oversluiten?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Dan heb je waarschijnlijk een opzegtermijn van meerdere weken. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan kan men niet zomaar oversluiten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €300

 1. Achterhaal hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Bekijk de actuele energietarieven op basis van jouw gegevens.
 3. Spot de beste en aantrekkelijkste energie-leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. De volgende aanbieder is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. De nieuwe verbintenis gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen met zonnepanelen: gaat dat lastig?

In Siegerswoude zonnepanelen op jouw woning? Dan wek je deels jouw eigen stroom op. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Friesland. Elke 12 maanden wordt je hier natuurlijk voor beloond. In de volksmond is dat ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen het aan te raden om elk jaar prijzen te vergelijken. Hieronder bieden wij een helder stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Middelstum.

 1. Bereken je verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Dit betekent dat je stroom overhoud.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Kies bij stroom je netto energieverbruik. Kwam je hier op een negatief getal uit? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt eenvoudig de meest goedkope aanbieder , berekend op basis van jouw gegevens. Interessant: Terugleververgoedingen kunnen per energiebedrijf anders zijn.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Zoek uit welke ingangsdatum mogelijk is. Tip: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken Siegerswoude


Vind de goedkoopste energie in Siegerswoude

Zit jij vast aan een duur energiecontract? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en wil je een betrouwbare stroomleverancier? Kies nu direct de goedkoopste stroom in Siegerswoude (en gas). Energie vergelijken en oversluiten doe je met de volgende stappen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Friesland)
2. Selecteer het geschatte stroomverbruik (kwh) en gasverbruik (m3).
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Welke prijsafspraak geniet je voorkeur? Dit is vast of variabel.
7. Maak een keuze uit de goedkoopste energie-aanbieder en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Betalen in termijnen
Fikse aanbieding

logo essent

Essent

Levert ketels
Contract wijzigen
Flinke aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Slimme thermostaat
Nette klantenservice
Goede welkomstkorting

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
3 jarig contract
Fikse welkomstbonus

logo oxxio

Oxxio

Easy app-service
Flexibele stroomprijs
Fikse aanbieding

logo current

Qurrent

NL windenergie
Persoonlijk advies
Verleidelijke kortingen

logo green choice

Green Choice

Eigen zonne-energie
Meerdere contracten
Verleidelijke kortingen

logo energie flex

EnergieFlex

Slim besparen
Behulpzame service
Flinke aanbieding

logo engie

Engie

100% duurzaam
Duidelijke voorwaarden
Goede welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
3 jarig contract
Scherpe welkomstcadeaus

logo delta energie

Delta

100% groene stroom
Termijnbedrag wijzigen
Hoge welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
Eenvoudig afsluiten
Hoge welkomstkorting


Prijzen gas vergelijken in Siegerswoude

Ons gasverbruik vormt voor een groot deel de factuur van de energiemaatschappij. Waar we gas voor nodig hebben? Nou, natuurlijk voor de verwarming, om water op te warmen en voor sommige keukenapparatuur. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Siegerswoude? Door onze gas-vergelijker te gebruiken check je vandaag nog de voordeligste leverancier. Op deze website zoek je snel alle gasprijzen, en uiteraard de scherpe acties en welkomstcadeaus. Direct alle gasprijzen vergelijken? Voer jullie adresgegevens in en een begroting van het gasverbruik, en ontdek aantrekkelijke gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Opsterland). Een interessante gasmaatschappij gezien? Zet dan de overstap in werking. Dit is niet moeilijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Je leverancier zorgt voor al het papierwerk. Men werkt met een bedenktijd van 10 werkdagen. In dat tijdvak kun je nog van het contract af. Stap over binnen een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken De Krim.

Duurzame energie vergelijken Bekijk de beste stroom- en gasleveranciers en stap online over in de gemeente Opsterland.