Energie vergelijken Simonshaven Start met vergelijken en bespaar wel €255


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Gemakkelijk en snel energieprijzen vergelijken in Simonshaven? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Waarschijnlijk ken jij aanbieders van stroom als Anode Energie of Qwint. En het aanbod groeit. Maar waar vind ik nu de goedkoopste stroom in Simonshaven? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw thuis. Hoe dat werkt? Het stelt maar weinig voor. Voer je postcode en huisnummer in, geef aan wat het verbruik is (gas plus stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (een dubbele of enkele meter). Daarna kies je de looptijd van de overeenkomst (bijvoorbeeld 1 jaar of een tijdelijk energiecontract) en kies je voor het vaste of variabel tarief. Kies optioneel voor duurzame energie. Daarna vind je ogenblikkelijk de goedkoopste energieleverancier. Per maatschappij check je de energiekosten per jaar en de beschikbare welkomstpremie. Wil je aanvullende informatie? Op onze website ontdek je rijke informatie over stroom, gas en licht in Simonshaven.

Alle aanbieders

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Snel online overstappen

Check je besparing en sluit online snel over

Minder betalen voor energie

Vergelijk alle tarieven, en bespaar meteen €196

Een lage stroom- en gasrekening. Besparen op je energierekening. Dat wil toch iedereen? Bekijk direct meer informatie

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het klinkt zo logisch: het energiecontract gewoon voor een langere periode vastzetten. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je hebt zelf de controle over de contract-termijnen. En als je lang kant blijft krijg je een hogere korting. Is dit waar? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Sterker nog: langdurige overeenkomsten zijn gepeperder dan contracten die je vastzet voor de korte termijn. Wil jij ook een goedkoop energiecontract in Simonshaven? Dan kun je het beste kiezen voor een korte looptijd. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Essent .

Rekenvoorbeeld (gemiddeld verbruik van gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Bonus Korting/maand Totaal
1 jaar Essent €220 €18,33 €1.599,10
3 jaar Essent €320 €8,89 €1.719,10
5 jaar Essent €0 €0 €1.839,10

Bij contracten van 2 of 3 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Er wordt slechts 1 keer een welkomstpremie wordt uitbetaald. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Welke maatschappij levert voordelige groene energie?

Groene stroom wordt ingekocht via duurzame aanbieders. De manier waarop dit wordt opgewerkt is eeuwigdurend. Denk dan aan wind, water en zon. Het belangrijkste pluspunt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Zo blijven we samen zuinig op onze aardbol. Veel mensen denken dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dit hoeft niet standaard zo te zijn. Via onze zoekmachine vergelijk je supersnel en moeiteloos alle groene-stroom maatschappijen. Activeer hiervoor de filter “alleen duurzame energieleveranciers Simonshaven”. Daarnaast kun je sorteren op stroom opgewekt door windmolens of zonnepanelen. Of zoek expliciet naar groene energie uit NL.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Simonshaven:

 1. E.ON
 2. HVC
 3. UnitedConsumers

Een dubbele of enkele meter, wat past bij mij?

Elke inwoner van Simonshaven waar stroom wordt gebruikt heeft een enkele of dubbele meter. Wat is het onderscheid tussen de meters? Heb je een enkele meter? Dan betaal jij 1 tarief voor al het stroomverbruik. Met zo’n dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. Een prijs voor piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (later op de avond, in het weekend en met feestdagen). Welk soort tarief de laagste prijs geeft is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Verbruik jij meer dan 50% van jouw stroom op daluur tijden?Dan kan het dubbeltarief uit. Neem dit in acht: het is niet altijd gemakkelijk om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. Wil je proberen van daluren te profiteren? Dan kan de wasmachine alleen ’s avonds laat aan. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Onze aanbeveling: het enkeltarief is eenvoudiger! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Overigens ben je met een enkeltarief vrij. Geen verplichte nacht-was. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Qurrent.

Wat is het beste, een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in Simonshaven? Dan is er de opties voor vaste en variabele tarieven. Wat is nu precies het verschil? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Wil jij de zekerheid van het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven gedurende de contractperiode niet. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan betaal jij nog steeds hetzelfde tarief. In de regio Simonshaven zijn de vaste energietarieven veelvuldig afgesloten.

Variabele tarieven
Geef jij de voorkeur aan een variabel tarief? Dan sluiten wij niet uit dat energietarieven binnen jouw contract aangepast worden. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, vaak in het voorjaar en najaar. Vanzelfsprekend gaan de prijzen dan omhoog of omlaag. De ontwikkelingen van de prijzen is lastig te voorspellen. Dit is niet altijd de meest voordelige mogelijkheid.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe moet dat?

Niet te spreken over jouw actuele energieleverancier? Vind je de energienota aan de hoge kant? Misschien kun je je bestaande energiecontract opzeggen en overstappen. Overstappen loont. Energieleveranciers hanteren immense welkomst vergoedingen. Kan ik de overstap direct in gang zetten? Maar hoe werkt dat precies? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overgaan?
Is jouw contract er een van onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 30 dagen. In dit geval ben je dus vrij om op te zeggen. Echter, is jouw contract er een met een vaste looptijd? Dan dien je de gehele contractperiode uit te zitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar dan betaal je een (forse) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €175

 1. Bekijk wat de looptijd van het contract is.
 2. Ga energieprijzen vergelijken op basis van jouw gegevens.
 3. Selecteer de beste en lucratiefste energie-leverancier.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Je hebt 14 dagen voordat je beslist.
 6. Jullie aanstaande maatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. De nieuwe overeenkomst wordt geactiveerd op de datum vermeld in het aanvraagformulier.

Overstappen met zonnepanelen: is dat mogelijk?

In Simonshaven zonnepanelen op je adres actief? In dat geval wek jij zelf al energie op. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kun je stroom terugleveren in de provincie Zuid-Holland. Elke 12 maanden wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit principe is ‘salderen’. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen een vergelijking van energieprijzen een must. Bekijk eens het volgende stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Midlaren.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Komt hier een negatief cijfer uit? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul ook je echte stroomverbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Dan koop je dus 0 Kwh in.
 3. Je checkt nu de meest aantrekkelijke energiemaatschappij voor jou. Aanwijzing: Bekijk ook de terugleververgoeding voor salderen.
 4. Bepaal je termijnbedrag.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Tip: stap niet over in- of vlak na de zomer.

energie vergelijken Simonshaven


Profiteer van de goedkoopste energie in Simonshaven

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of heb je een nieuwbouwwoning en ben je bezig met oriënteren naar stroomaanbieders? Ontdek nu makkelijk de goedkoopste stroom in Simonshaven (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen doe je met de volgende stappen:

1. Geef door om welke plaats het gaat (Zuid-Holland)
2. Vul het geschatte gas en stroomverbruik in (kwh & M3).
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Selecteer de gewenste looptijd (1 tot 5 jarige contracten).
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Het vaste tarief wordt het meest gekozen.
7. Bekijk de zoekresultaten en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Ook stadswarmte
Goede service
Concurrerende acties

logo essent

Essent

Levert panelen
Vaste prijs stroom
Sublieme kortingen

logo eneco

Eneco

Uniek EcoGas
2 jaar vast of variabel
Prominente acties

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Solarconcepten
Behulpzame service
Interessante kortingen

logo oxxio

Oxxio

Altijd groene stroom
Flexibele gasprijs
Concurrerende acties

logo current

Qurrent

Stichting DOEN
Nette klantenservice
Scherpe welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Tussentijds aanpassen
Hoge aanbieding

logo energie flex

EnergieFlex

Flex Prepaid
Simpele voorwaarden
Aantrekkelijke acties

logo engie

Engie

ENGIE app
Nette service
Scherpe welkomstbonus

logo energie direct

Energiedirect.nl

PakDeZon-service
Hulp bij overstappen
Fikse aanbieding

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
Diverse prijsafspraken
Flinke welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

NL windmolens
Aangename service
Interessante kortingen


Prijzen gas vergelijken in Simonshaven

Het verbruik van gas bepaalt deels de energierekening die op de mat valt. Gas wordt vooral gebruikt natuurlijk voor de verwarming, voor heet water uit de kraan en om eten te bereiden. Zoek jij de goedkoopste gasleverancier in Simonshaven? Voer in de gas-vergelijker je verbruik in en dan vind je razendsnel de aantrekkelijkste aanbieder. Op deze website bekijk je de huidige gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Direct alle gasprijzen vergelijken? Geef je postcode, huisnummer en een begroting van het gasverbruik, en vergelijk de laagste gasprijzen voor jouw situatie (Bernisse). Een goedkope maatschappij kunnen vinden? Zet dan de overstap in werking. Dit gaat enorm snel en gemakkelijk. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. In deze periode kan jij zonder reden nog wijzigen of annuleren. Stap vandaag nog over, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken de Lutte.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk de populaires stroom- en gas aanbieders en regel de overstap online in de gemeente Bernisse.