Energie vergelijken Sint Jansklooster Vergelijk de energieaanbieders en bespaar wel €240


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Sint Jansklooster? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Denk aan stroommaatschappijen als DELTA of Qwint. En er komen steeds meer aanbieders bij. Echter, wie garandeert mij de goedkoopste stroom in Sint Jansklooster? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw situatie. Hoe dat werkt? Het is zo gepiept. Geef aan om welke postcode + huisnummer het gaat, schat jouw verbruik (m3 gas en Kwh stroom) en kies het type meter (dubbel of enkel). Vervolgens selecteer je jouw ideale looptijd van jouw energiecontract (populaire opties zijn 1, 3, 5 jaar of maandelijks opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Vervolgens tref je ogenblikkelijk de goedkoopste energiemaatschappij. Van iedere leverancier ontdek je de jaarlijkse kosten en de optionele korting voor nieuwe klanten. Precies weten hoe het allemaal werkt? Via deze pagina lees je alle details over gas, stroom en licht in Sint Jansklooster.

Alle organisaties

Alle bekende energie aanbieders met elkaar vergelijken

Snel overstappen van aanbieder

Vind de laagste prijs en stap meteen online over

Bespaar op je energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar meteen €178

Een lage stroom- en gasrekening. Besparen op je energierekening. Wie wil dat nou niet? Bekijk direct meer informatie

Welke energiecontract-looptijd kies ik?

Het lijkt verstandig: het energiecontract meteen afsluiten voor een aantal jaren. Dit kan vaak voor 1 t/m 5 jaren. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Als je kiest voor een lange periode is de kortingsactie nog gunstiger. Ja toch? Energiemaatschappijen werken niet op deze manier. Je zult het niet verwachten: langdurige overeenkomsten hebben hogere prijzen i.v.m. een beperkte contractperiode. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Sint Jansklooster? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Energiedirect.nl .

Een voorbeeld (gemiddeld gezin)

Termijn Aanbieder Korting Premie/maand 12 maanden
1 jaar Energiedirect.nl €150 €12,50 €1.599,50
3 jaar Energiedirect.nl €400 €11,11 €1.719,50
5 jaar Energiedirect.nl €0 €0 €1.839,50

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Maar de welkomstbonus compenseert dit. Bij een 1-jarig contract ontvang je elke 12 maanden weer een bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Concreet stap je dan elk jaar weer over.

Waar vind ik betaalbare groene energie?

Groene stroom heeft een duurzame oorsprong (soms BIO). Oftewel: bronnen die niet uitputbaar zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het belangrijkste pluspunt is dat er geen uitstoot van CO2 is. Oftewel, geen schadelijke effecten voor het klimaat. De gedachte is dat groene stroom resulteert in een hoge energierekening. Dat is vaak niet het geval. Middels de vergelijker vergelijk je supersnel en soepel aanbieders van groene stroom in de buurt. Klik wel even op het vakje met: “100% duurzame energieleveranciers Sint Jansklooster”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom opgewekt door een windturbine of zonnepanelen. Of filter op slechts groene stroom met NL oorsprong.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Sint Jansklooster:

 1. Budget Energie
 2. Fenor
 3. Powerpeers

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Elke inwoner van Sint Jansklooster die energie verbruikt is uitgerust met een dubbele (of enkele) meter. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? Bij een enkele meter is er 1 tarief voor alle stroom. Met zo’n dubbele meter kunnen de tarieven worden uitgesplitst. Men spreekt dan over piekuren (overdag) een een prijs voor daluren (na 9 uur ’s avonds, tijdens weekenden en reguliere feestdagen). Welk tarief voor jullie het voordeligst is, wordt bepaald door jouw energieverbruik.

Verbruik je relatief veel van jouw stroom in de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Neem dit in acht: het valt soms tegen om stroom vooral in de daluren te consumeren. De meest producten staan thuis continu aan. Denk maar aan de koeling en de standby-standen. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. En de opbrengst is marginaal.Wij adviseren daarom: een enkeltarief is duidelijker. Minder betalen voor energie met het dubbeltarief is niet vanzelfsprekend. Voorts is een huishouden met een enkeltarief erg flexibel in je stroomconsumptie. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Enduris.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Sint Jansklooster? Dan is er de opties voor variabele of vaste tarieven. Maar wat zijn de verschillen? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? Het gros van de woningen gebruikt het vaste energietarief. Hieronder leggen we kort de verschillen uit.

Vaste tarieven
Kies je het vaste tarief? Dan wisselen de tarieven nooit zolang jouw contract loopt. Zo weet je waar je aan toe bent. Gaan de prijzen omlaag? Dan dalen de prijzen voor jouw contract niet. In de plaats Sint Jansklooster zijn de vaste energietarieven zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Gaat jouw voorkeur uit naar het variabele tarief? Dan kunnen de energieprijzen en contractuele verplichtingen schommelen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, in Januari en in Juli. Tarieven kunnen omhoog en naar beneden. De prijsontwikkeling kun je lastig aan zien komen. In de praktijk is het zelden voordeliger.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Niet te spreken over jouw actuele energieleverancier? Vind je de huidige prijs voor energie te veel? Tegenwoordig kan jij wellicht je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en overstappen. En dat kan flink geld besparen. Leveranciers bieden je formidabele welkomstkortingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? En hoe doe ik dat? Hoe dat precies werkt lees je hierna.

Kan ik overgaan?
Getekend voor een ‘onbepaalde tijd’ prijsafspraak? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 1 maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Gekozen voor een contract met vaste looptijd? Je kunt dan niet zo even overstappen. Voortijdig switchen kan, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De boete verschilt, maar bedraagt gemiddeld €214

 1. Ga na wat de looptijd van het contract is.
 2. Check de laagste energieprijzen aangepast op jouw woning.
 3. Zoek de beste en scherpste energie-aanbieder.
 4. Je ontvang het nieuwe contractvoorstel.
 5. Het contract kan nog tijdens de 14 dagen daarna worden gewijzigd.
 6. Jullie nieuwe aanbieder zorgt dat het contract wordt overgesloten.
 7. Dit fonkelnieuwe contract gaat in op de gekozen datum.

Overstappen met zonnepanelen: werkt dat anders?

In Sint Jansklooster zonnepanelen op jullie huis? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Overijssel. Na afloop van elk jaar ontvang je een vereffening. Dit heet salderen. Voor huishoudens met zonnepanelen is energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Bekijk eens het volgende stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Mijdrecht.

 1. Bereken je verbruik (de stroom die je consumeert – de stroom die je opwekt). Bij sommige huishoudens is dit een negatieve uitkomst. Je wekt dan meer op dan je verbruikt.
 2. Voer jouw postcode + huisnummer in de tool in. Geef bij ‘stroom’ je echte verbruik in. Was er sprake van een netto negatief verbruik? Voer daar 0 Kwh in.
 3. Je bekijkt direct de meest voordelige aanbieder voor jou. Cruciaal: De terugleververgoeding kan verschillen per aanbieder.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Kies de datum van overstappen. Advies: in- of net na de zomer overstappen is niet voordelig.

energie vergelijken Sint Jansklooster


Vind de goedkoopste energie in Sint Jansklooster

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort verhuizen en ga je een nieuw stroom contract afsluiten? Check nu gemakkelijk de goedkoopste stroom in Sint Jansklooster (en gas). Het hele proces van vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer je woonplaats in (of postcode + huisnr in Overijssel)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Kies voor een enkele meter of dubbele meter.
4. Selecteer of je gebruik wil maken van groene stroom.
5. Geef de voorkeur m.b.t. de looptijd van het contract door.
6. Op welke manier wil jij de stroom betalen? Je kan kiezen uit variabel of vast.
7. Check welke aanbieder het voordeligst is en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Grootste aanbieder
Direct overstappen
Verleidelijke kortingen

logo essent

Essent

Populaire aanbieder
1 jaar vast of variabel
Hoge welkomstkorting

logo eneco

Eneco

Ook zakelijk
Vaste & variabele prijzen
Hoge welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
1 jarig contract
Mooie welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

Energie Awards
Betalen in termijnen
Interessante kortingen

logo current

Qurrent

NL windenergie
Variabele stroomprijzen
Mooie welkomstbonus

logo green choice

Green Choice

Eigen windenergie
Flexibele stroomprijs
Goede aanbiedingen

logo energie flex

EnergieFlex

Goede support
Duidelijke voorwaarden
Hoge welkomstbonus

logo engie

Engie

97% tevredenheid
Overstapservice
Aantrekkelijke acties

logo energie direct

Energiedirect.nl

Volta Solar partner
3 jarig contract
Mooie welkomstkorting

logo delta energie

Delta

Zeeuwse stroom
2 jaar vast of variabel
Scherpe welkomstpremie

logo budget energie

Budget Energie

Zonne-energie
2 jarig contract
Flinke aanbieding


Prijzen gas vergelijken in Sint Jansklooster

Het gas (M3 verbruik) beslaat het grootste gedeelte van de factuur van de energiemaatschappij. Wat voor functie heeft gas? Wel, voor de verwarming, voor het verwarmen van water en voor sommige keukenapparatuur. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Sint Jansklooster? Vul hierboven de gas-vergelijker in en dan ontdek je eenvoudig de meest voordelige gas aanbieder. Met behulp van deze site vind je actuele gasprijzen, inclusief acties en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Vul de postcode, huisnummer en verbruik per jaar in, en vergelijk de goedkoopste gasprijzen voor jouw situatie (Steenwijkerland). Een betaalbare gas leverancier achterhaald? Start vandaag nog met besparen! Dit is niet moeilijk. Het contract ontbinden doe je niet zelf. Dit wordt opgepakt door de nieuwe energie-aanbieder. Daarnaast heb je altijd 14 dagen bedenktijd. Tijdens die twee weken mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap vandaag nog over, en pak die welkomstbonus! Start nu ook met Energie vergelijken De Schiphorst.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw situatie in de gemeente Steenwijkerland.