Energie vergelijken Sirjansland Vergelijk de energieaanbieders en krijg een korting tot €273


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en in een paar seconden energieprijzen vergelijken in Sirjansland? Het aantal energiemaatschappijen is enorm. Hierbij kun je denken aan aanbieders van stroom als Essent of Qwint. En er komen steeds meer aanbieders bij. Wie levert mij vandaag de goedkoopste stroom in Sirjansland? Vergelijk stroom- en gasprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Hoe werkt dat vergelijken? Het is een fluitje van een cent. Vul jouw postcode + huisnummer in, begroot jouw totale verbruik (gas en stroom) en kies het soort meter dat jij hebt (dit is een dubbele of enkele meter). Aansluitend bepaal je de looptijd van jouw energiecontract (kies uit o.a. 1, 3, 5 jaar of direct opzegbaar) en maak je een keuze voor het variabele of vaste tarief. Eventueel kun je filteren op enkel duurzame energie. Hierop volgend ontdek je regelrecht de goedkoopste energieleverancier. Per verstrekker check je de kosten op jaarbasis en de eventuele. welkomstpremie. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze pagina lees je uitgebreide informatie over gas, stroom en licht in Sirjansland.

Alle energieaanbieders

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Gelijk oversluiten

De nieuwe maatschappij regelt de overstap voor jou

Bespaar op je energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar tot €212

Een lage stroom- en gasrekening. Op kosten voor energie besparen. Dat wil toch iedereen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Voor welke looptijd (contract) kan ik het beste kiezen?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract gewoon aangaan voor meerdere jaren. Populaire opties zijn 1, 2, of 5 jaar. Je kunt kiezen voor de periode waar jij je prettig bij voelt. En als je lang kant blijft krijg je een hogere korting. Ja toch? De energiemarkt werkt net wat anders. Nu moet je opletten: energiecontracten met een lange looptijd zijn gepeperder dan kortdurende prijsafspraken. Geef jij de voorkeur aan een goedkoop energiecontract in Sirjansland? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Essent .

Rekenvoorbeeld (op basis van gemiddeld gezin)

Contract Leverancier Korting Bonus/maand Totaal
1 jaar Essent €160 €13,33 €1.600,30
3 jaar Essent €240 €6,67 €1.720,30
5 jaar Essent €0 €0 €1.840,30

Bij prijsafspraken voor bijv. 5 jaar ga je minder betalen voor je gas en stroom. Maar de welkomstpremie maakt het verschil. De bonus komt bij jaarcontracten elk jaar opnieuw om de hoek kijken. Dit maakt de jaarcontracten aantrekkelijk geprijsd. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Waar moet ik zijn voor goedkope groene energie?

Groene energie is natuurlijk goed voor het milieu (duurzaam). Dit zijn bronnen die onuitputtelijk zijn. Bijvoorbeeld zon, wind en water. Het voornaamste punt is dat er nauwelijks CO2 uitstoot is. Jij draagt zo je steentje bij aan een beter milieu. Veel mensen denken dat groene stroom een hoger tarief heeft. De ecostroom is flink goedkoper geworden. Met energieaanbiedingvergelijken.nl vergelijk je rap en moeiteloos alle groene-stroom maatschappijen. Klik het vakje “100% duurzame energieleveranciers Sirjansland”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom afkomstig van zonnepanelen of juist windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot groene energie uit NL.

Erkende leveranciers van groene stroom in Sirjansland:

 1. Vandebron
 2. Huismerk Energie
 3. Qwint

Enkele meter, dubbele meter, wat houdt dat in?

Ieder adres in Sirjansland met een energieaansluiting heeft de beschikking over enkele of dubbele meters. Hoe verhouden zich deze meters tot elkaar? In het geval van een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. In het geval van een dubbele meter kan er sprake zijn van 2 aparte prijzen. Een tarief voor de piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een goedkoper tarief in daluren (in de nacht, voor 7 uur ’s ochtends en nationale feestdagen). Welk tarief voor jullie de laagste prijs geeft is, verschilt per situatie.

Consumeer jij meer dan 50% van jouw stroom op daluur momenten? Wellicht is dubbeltarief dan voordeliger. Houdt dit in gedachten: het vraagt nogal wat planning om energie met name in de daluren te gebruiken. Sommige apparaten staan de hele dag aan. Voorbeelden zijn TV’s, PC’s en kookapparatuur. Wil jij de keuze maken voor een daltarief? Dan moet je bijvoorbeeld ook wassen in de daluren. Je planning dien je dus altijd aan te passen. En je wint hooguit een paar tientjes. Ons advies: het enkeltarief voldoet prima! Bezuinigen door het dubbeltarief valt tegen. Daarnaast ben je met het enkeltarief veel vrijer. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij Engie.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Direct online overstappen van energie in Sirjansland? Het aanbod bestaat uit flexibele of vaststaande prijzen. Maar wat is precies het onderscheid? Met welke soort tarief ben ik het beste af? Een veel gekozen mogelijkheid is de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vast tarief
Prefereer jij het vaste tarief? Dan wijzigen de prijzen tijdens het contract niet. Dit geeft je zekerheid en duidelijkheid. Gaat de prijs van stroom en gas omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. Rondom Sirjansland zijn de vaste energietarieven de meest gekozen optie.

Variabele tarieven
Kies jij het variabele tarief? Dan bestaat de mogelijkheid dat de prijzen voor stroom en gas binnen jouw contract schommelen. Maatschappijen bepalen de prijzen 2 maal per jaar, direct in januari, en halverwege in juli. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De tarieven en prijsverandering is niet gemakkelijk te voorspellen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik het beste mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie aanbieder van gas en licht? Betaal je teveel voor stroom en gas? Tegenwoordig kan jij wellicht je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en gelijk overstappen. Overstappen loont. Aanbieders geven jouw enorme welkomst vergoedingen. Maar per wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? Volg daarvoor het stappenplan hieronder.

Kan ik overstappen?
Heb je een contract met onbepaalde tijd? Hou dan rekening met de opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar heb je gekozen voor een contract met een vaste looptijd? Jij kunt dan niet eenvoudig switchen. Een overstap maken is echter wel een optie, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €191

 1. Pluis uit of en wanneer je kunt overstappen.
 2. Bekijk de actuele energietarieven aangepast op jouw woning.
 3. Sorteer de beste en lucratiefste leverancier.
 4. Het voorstel van het contract komt jouw kant op.
 5. Vervolgen heb je nog 14 dagen bedenktijd.
 6. Jullie nieuwgekozen leverancier is verantwoordelijk voor het opzeggen + de overstap.
 7. Het aankomende contract is van kracht vanaf de gekozen datum.

Overstappen + zonnepanelen: werkt dat anders?

In Sirjansland zonnepanelen tot je beschikking? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Genereer je meer stroom dan jullie verbruiken? Dan lever je de stroom terug naar het net in de provincie Zeeland. Per jaar vind hiervoor een compensatie plaats. Dit principe is ‘salderen’. Juist wanneer je zonnepanelen hebt is het vergelijken van energieprijzen aan te raden. Een speciale uitleg plaatsten we hieronder. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Molenschot.

 1. Taxeer jullie eigen verbruik (gebruikte stroom – opgewekte stroom). Is dit getal negatief? Deze situatie duidt op overcapaciteit van energie.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul bij stroom jouw netto verbruik in. Kwam uit jouw berekening geen positief getal? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je vindt meteen de voordeligste aanbieder voor jouw situatie. Advies: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Kies jouw voorschotbedrag.
 5. Geef aan wanneer je wil overstappen. Goed om te weten: het beste stap je over buiten de zomermaanden.

energie vergelijken Sirjansland


Overstappen naar de goedkoopste energie in Sirjansland

Heb jij te maken met dure energieprijzen? Of is er sprake van verhuizing en zoek je een nieuwe stroomleverancier? Check nu meteen de goedkoopste stroom in Sirjansland (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Geef de locatie van de woning door (Zeeland)
2. Begroot jouw maandelijkse verbruik (gas en stroom).
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Aan wat voor prijsstelling wil jij je verbinden? Vaststaande prijzen, of juist flexibel?
7. Zoek uit welke voordelige energie-aanbieder bij je past en laat je contract overzetten.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Goede medewerkers
Goede welkomstcadeaus

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Aangename service
Aantrekkelijke acties

logo eneco

Eneco

Toon thermostaat
Verbruik advies
Hoge aanbiedingen

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Inzicht-app
Online verbruik inzien
Fikse aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Contract wijzigen
Goede welkomstkorting

logo current

Qurrent

Eigen zonnepark
Overstaphulp
Fikse welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Écht groen
Termijnbedrag wijzigen
Fikse welkomstcadeaus

logo energie flex

EnergieFlex

Ook zonnepanelen
Aangename service
Hoge welkomstcadeaus

logo engie

Engie

Helemaal groen
Sympatieke service
Mooie welkomstcadeaus

logo energie direct

Energiedirect.nl

Groene energie
Hulp bij overstappen
Aanzienlijke acties

logo delta energie

Delta

100% Zeeland
Online verbruik inzien
Goede aanbiedingen

logo budget energie

Budget Energie

Terugleververgoeding
Sympatieke service
Sublieme acties


Prijzen gas vergelijken in Sirjansland

Het gas (M3 verbruik) neemt een groot deel in van de factuur van de energiemaatschappij. Gas wordt verbruikt om het in huis warm te maken, voor warm water en voor bijv. keukenapparaten. Op zoek naar de goedkoopste gasleverancier in Sirjansland? Door onze gas-vergelijker te gebruiken zoek jij probleemloos de goedkoopste gasleverancier. Op die pagina bekijk je de huidige gasprijzen, met alle aanbiedingen en welkomstpremies. Alle actuele gastarieven onder elkaar? Vul jouw postcode en het geschatte verbruik per jaar in, en vergelijk de gunstigste gas-prijzen voor jouw locatie en gasverbruik (Schouwen-Duiveland). Een geschikte organisatie achterhaald? Start vandaag nog met besparen! Hiervoor hoef je zelf maar weinig te doen. Je hoeft bijvoorbeeld zelf niets op te zeggen. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Jij krijgt daarna een halve maand bedenktijd. In die dagen mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap over binnen een paar minuten, en pak die welkomstbonus! Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Deest.

Duurzame energie vergelijken Vergelijk stroom- en gastarieven voor jouw situatie in de gemeente Schouwen-Duiveland.