Energie vergelijken Sneek Check alle energiemaatschappijen en krijg kortingen tot wel €230


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Praktisch en binnen mum van tijd energieprijzen vergelijken in Sneek? Er zijn meer maatschappijen dan ooit. Vertrouwde namen zijn aanbieders van stroom als Clean Energy en HVC. En we zien meer en meer nieuwe spelers. Wie levert nu de goedkoopste stroom in Sneek? Vergelijk energieprijzen voor jouw persoonlijke situatie. Klinkt goed! Hoe gaat dat? Het is zo gepiept. Vul je locatie in, begroot jouw totale verbruik (stroom en gas) en kies het type meter (een dubbele of enkele meter). Daarna selecteer je jouw ideale looptijd van het contract (opties zijn bijv. 1 3 jaar of een tijdelijk energiecontract) en geef je aan of een vast of variabel tarief wil. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Aansluitend zie je meteen de goedkoopste energieleverancier. Van elke verstrekker tref je de kosten per 12 maanden en de geldende cashback-korting. Meer weten over de verschillende aanbieders? Via deze pagina ontdek je handige info over gas, stroom en licht in Sneek.

Alle organisaties

Vergelijk tarieven van populaire maatschappijen

Gelijk oversluiten

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Voordeel op de energierekening

Zoek naar de voordeligste maatschappij, en bespaar meteen €254

Een laag tarief voor gas en stroom Minder betalen voor je energie. Dat is voor iedereen relevant. Hieronder vind je alle uitleg.

Welk contracttype (looptijd) heeft je voorkeur?

Het klinkt zo logisch: jouw energiecontract gelijk afsluiten voor een aantal jaren. Bijvoorbeeld voor 1, 3 of 5 jaar. Je weet waar je de komende jaren aan toe bent. Geef je de voorkeur aan een lang contract dan reken je af tegen nog scherpere tarieven. Mee eens? De energiemarkt werkt net wat anders. Let nu goed op: energiecontracten met een lange looptijd kennen duurdere prijzen in vergelijking met kortdurende prijsafspraken. Wil je een goedkoop energiecontract in Sneek? Kies dan bij voorkeur voor een 1-jarig contract. Je vindt een rekening voorbeeld in de tabel hieronder van Delta .

Een voorbeeld (van een doorsnee-gezin)

Duur Aanbieder Premie Bonus/maand Overzicht
1 jaar Delta €220 €18,33 €1.601,35
3 jaar Delta €130 €3,61 €1.721,35
5 jaar Delta €0 €0 €1.841,35

Bij contracten van 2 of 3 jaar betaal jij een voordeliger tarief. Je krijgt echter maar 1 keer de welkomstkorting. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Hierdoor vallen deze contracten vaak voordelig uit. Je dient dan wel elk jaar over te stappen.

Voordelige groene energie, wie biedt dat aan?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Denk aan water, wind en zon. Het voornaamste punt is dat er geen uitstoot van CO2 is. En dat draagt bij aan een beter milieu. De meeste mensen hebben het idee dat groene stroom erg duur is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Middels deze pagina vergelijk je gauw en gemakkelijk alle groene-stroom maatschappijen. Klik het vakje “alleen duurzame energieleveranciers Sneek”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom opgewekt door zonnepanelen/windmolens. Of beperk je zoekopdracht tot slechts groene stroom met NL oorsprong.

Toonaangevende aanbieders van groene stroom in Sneek:

 1. Energiedirect.nl
 2. Energieflex
 3. Noordelijk Lokaal Duurzaam

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Ieder adres in Sneek waar stroom wordt gebruikt beschikt over een dubbele- of enkele meter. Hoe verschillend zijn deze meters? In het geval van een enkele meter heb je te maken met 1 tarief. In het geval van een dubbele meter zijn er twee tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een lager tarief in de daluren (laat in de avond, voor 7 uur ’s ochtends en reguliere feestdagen). Welk soort tarief resulteert in de laagste energierekening is, verschilt enorm per situatie.

Verbruik jij meer dan 50% van de energie rond de daluren? Pas dan loont het dubbeltarief. Echter, let goed op: het is niet altijd gemakkelijk om energie met name in de daluren te gebruiken. De meest producten staan thuis continu aan. Onder andere de vrieskist of WIFI. En wil je meer doen in de daluren? Dan mag de wasdroger alleen ’s nachts draaien. Je zit er dus altijd wel min of meer aan vast. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Wij adviseren daarom: het enkeltarief is eenvoudiger! De energierekening verlagen met het dubbeltarief is niet eenvoudig. Een ander voordeel: je bent met een enkeltarief veel meer flexibel qua verbruik. Check alle details over Enexis.

Neem ik een variabel of vast energietarief?

Plannen tot overstappen van energie in Sneek? Dan heb je de keuze tussen een variabel en vast tarief. Hoe verhouden deze tarieven zich tot elkaar? En welk type tarief past bij mij? Veel consumenten kiezen voor de vaste energietarieven. Graag informeren we je over de verschillen.

Vaste tarieven
Prefereer jij het vaste tarief? Dan veranderen de prijzen niet, zolang het contract loopt. Op die manier weet je wat de hoogte van de rekening is. Worden de tarieven naar beneden bijgesteld? Dan profiteer je hier niet van. Rondom Sneek is het vaste energietarief de meest gekozen optie.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan zou het zomaar kunnen zijn dat tarieven voor stroom en andere afspraken veranderen. Vaak gebeurt dit twee keer per jaar, aan het begin (januari) en halverwege het jaar (juli). De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De ontwikkelingen van de prijzen is moeilijk in te schatten. Gemiddeld genomen is dit vaak niet voordelig.

Mijn energiecontract opzeggen en overstappen, hoe werkt dat?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie actuele energieleverancier? Vind je jouw energierekening te hoog? Dan kun je mogelijk je huidige leverancier / energiecontract opzeggen en snel overstappen. En dat scheelt je serieus geld. Maatschappijen kunnen een aanbod doen met huizenhoge welkomstpremies. Per wanneer kan ik overstappen? Maar hoe werkt dat precies? We bieden je hier een handig stappenplan.

Kan ik al switchen?
Gekozen voor een contract met onbepaalde tijd? Er geldt dan vaak een opzegtermijn van 1 maand. Je bent vrij om op te zeggen, het kost niks. Heb je echter een contract met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Vroegtijdige aanpassingen kunnen wel, maar de consequentie is een (hoge) opzegvergoeding. De hoogte van de boete loopt op tot €226

 1. Check hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Vergelijk energieprijzen op basis van jouw woonplaats en verbruik.
 3. Filter de beste en aantrekkelijkste stroomleverancier.
 4. Je krijgt een contractvoorstel per mail of post.
 5. Er geldt een bedenktijd van 14 kalenderdagen.
 6. Je nieuwgekozen maatschappij sluit jouw energie netjes over.
 7. Deze fonkelnieuwe overeenkomst gaat in zoals / wanneer jij hebt aangegeven.

Overstappen en zonnepanelen: werkt dat anders?

In Sneek zonnepanelen op jullie huis? Dan zorg jij (deels) voor eigen stroom. Hou je meer stroom over i.v.m. je eigen verbruik? Deze stroom lever je dan aan het net terug in de provincie Friesland. Na afloop van elk jaar compenseren ze je hiervoor. De benaming hiervoor is salderen. Natuurlijk is ook i.c.m. zonnepanelen energieprijzen vergelijken en overstappen interessant. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Zoek ook naar de goedkoopste gas en stroom in Nagele.

 1. Maak een begroting van het verbruik (trek de geschatte opgewekte stroom van het geschatte verbruik af). Komt hier een negatief cijfer uit? Je panelen leveren dan te veel stroom.
 2. Voer het gasverbruik en je postcode + huisnr. in . Vul ook je echte stroomverbruik in. Kwam je hier op een negatief getal uit? Reken dan met 0 Kwh in de vergelijker.
 3. Je checkt meteen de voordeligste energiemaatschappij gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Aanwijzing: Het terugleververgoeding beleid kan per leverancier verschillen.
 4. Zoek uit wat voor voorschotbedrag geschikt is.
 5. Maak een keuze voor een ingangsdatum. Hint: overstappen rond de zomer is vaak niet handig.

energie vergelijken Sneek


Stap over naar de goedkoopste energie in Sneek

Betaal jij teveel voor de stroom? Of ga je binnenkort op jezelf wonen en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Zoek nu direct de goedkoopste stroom in Sneek (en gas). Berekenen, vergelijken en overstappen gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Geef een schatting door van het geschatte stroom- en gasverbruik.
3. Heb je een dubbel of enkele meter?
4. Geef aan of je uitsluitend groene energie wil vergelijken.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Maak een keuze uit de energietarieven. De opties zijn vast of variabel.
7. Bekijk de zoekresultaten en laat het overstappen voor je regelen.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel energiebronnen
Duidelijke voorwaarden
Mooie welkomstkorting

logo essent

Essent

Ook alleen gas
Flexibele stroomprijs
Mooie aanbiedingen

logo eneco

Eneco

Verspillingscheck
Betalen in termijnen
Scherpe welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Sinds 2005
Snel af te sluiten
Goede aanbiedingen

logo oxxio

Oxxio

Energie-app
Charmante service
Scherpe aanbieding

logo current

Qurrent

NL windenergie
Overstapservice
Mooie welkomstcadeaus

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Termijnbedrag wijzigen
Hoge welkomstkorting

logo energie flex

EnergieFlex

Sociaal Groen
Flexibele of vaste prijs
Fikse welkomstkorting

logo engie

Engie

Helemaal groen
Goede medewerkers
Mooie welkomstkorting

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Vaste prijs stroom
Sublieme acties

logo delta energie

Delta

Warmtepompen
Vaste prijs stroom
Mooie welkomstcadeaus

logo budget energie

Budget Energie

Kan salderen
Aangename service
Sublieme acties


Prijzen gas vergelijken in Sneek

Het verbruik van gas vormt voor een groot deel de maandelijkse energierekening. Gas wordt verbruikt om het in huis warm te maken, voor het verwarmen van water en om het fornuis te gebruiken. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in Sneek? Vul jij bovenaan deze pagina de gas-vergelijk in, dan zoek jij gemakkelijk de goedkoopste maatschappij. Op energieaanbiedingvergelijken.nl bekijk je de huidige gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Weten wat jij per maand kunt besparen? Vul de postcode, huisnummer en het geschatte verbruik per jaar in, en check de laagste gastarieven voor jouw locatie en gasverbruik (Súdwest-Fryslân). Een betaalbare organisatie achterhaald? Stap dan direct online over. Dit is niet moeilijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. De nieuwe aanbieder handelt dit verder af. Er is een bedenktijd van +/- 14 kalenderdagen. In dat tijdvak mag je het contract altijd nog ontbinden. Stap nu over in een paar minuten, en profiteer van hoge welkomstbonussen. Je treft hier ook uitgebreide info over Energie vergelijken Denekamp.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en start met besparen in de gemeente Súdwest-Fryslân.