Energie vergelijken St. Annaparochie Vergelijk de voordeligste energie aanbieders en bespaar maar liefst €238


Postcode
Huisnummer
Bekijk alle aanbiedingen


Handig en spoedig energieprijzen vergelijken in St. Annaparochie? Er zijn steeds meer energieleveranciers. Ongetwijfeld ken je wel stroommaatschappijen zoals Eneco en Qwint. En er komen nog steeds nieuwe partijen bij. Waar moet ik zijn voor de goedkoopste stroom in St. Annaparochie? Vergelijk nu de actuele tarieven voor jouw thuis. Hoe dat werkt? Heel eenvoudig! Voer je postcode en huisnummer in, schat jouw verbruik (gas plus stroom) en kies het type meter (voor dubbel- of enkel tarief). Verder kies je de ideale looptijd van het energiecontract (bijvoorbeeld 1 jaar of maandelijkse opzegbare energie) en geef je jouw voorkeur door qua energietarief. Indien gewenst kun je alleen groene energie bekijken. Hierna vind je onmiddellijk de goedkoopste energie. Van iedere energieaanbieder tref je de prijs per jaar en de hoogte van de korting voor nieuwe klanten. Zoek je wat handig naslagwerk? Via deze website lees je rijke informatie over stroom, gas en licht in St. Annaparochie.

Alle organisaties

Vergelijk de tarieven van alle grote maatschappijen

Snel overstappen van aanbieder

Bekijk je besparing en stap gemakkelijk over

Voordeel op de energierekening

Ontdek de goedkoopste leverancier, en bespaar vandaag nog €203

Een laag tarief voor gas en stroom Een goedkoop energiecontract afsluiten. Dat laat jij toch niet liggen? Wij leggen het allemaal voor je uit.

Wat is de beste looptijd van mijn energiecontract?

Het lijkt een goede keuze: jouw energiecontract direct voor een langere periode vastzetten. Dit kan meestal tot vijf jaar. Dit geeft jou natuurlijk de nodige zekerheid. En als je lang kant blijft is de kortingsactie nog gunstiger. Of toch niet? Met energiecontracten werkt het vaak niet zo. Sterker nog: contracten voor meerdere jaren zijn duurder dan een kortdurend contract. Zoek je een goedkoop energiecontract in St. Annaparochie? Sluit dan een zo kort mogelijk contract af. Ter illustratie hebben hieronder een berekening weergegeven van Oxxio.

Waarom korte contracten goedkoper zijn (op basis van gemiddeld gezin)

Duur Leverancier Bonus Korting/maand Jaarkosten
1 jaar Oxxio €190 €15,83 €1.602,70
3 jaar Oxxio €400 €11,11 €1.722,70
5 jaar Oxxio €0 €0 €1.842,70

Bij een contract van bijv. 5 jaar betaal je minder per m3 gas en kWh stroom. Je ontvangt helaas maar één keer de welkomst vergoeding. En bij ieder afgesloten jaarcontract heb je weer recht op de bonus. Dit voordeel vindt je dus alleen bij korte-contracten. Je dient elk jaar weer te switchen voor de bonus.

Welke maatschappij levert betaalbare groene energie?

Groene energie heeft betrekking op energie die duurzaam is. Beter gezegd: bronnen die we niet kunnen uitputten. Windmolens, zonnecellen en water. Het duurzame hiervan is dat er geen uitstoot van CO2 is. En dat draagt bij aan een beter milieu. Vaak wordt beweerd dat groene stroom erg kostbaar is. De prijzen zijn gelukkig flink gedaald. Met behulp van onze tool vergelijk je vluchtig en eenvoudig de verschillende aanbieders van groene stroom. Kies hierbij voor “100% duurzame energieleveranciers St. Annaparochie”. Nieuw: filter nog specifieker. Bijv. op stroom afkomstig van een windturbine of zonnepanelen. Of filter op enkel groene stroom uit Nederland.

Bekende maatschappijen met groene stroom in St. Annaparochie:

 1. DELTA
 2. Huismerk Energie
 3. Qurrent

Heb ik een dubbele of enkele meter?

Ieder adres in St. Annaparochie met toegang tot energie heeft een enkele (of dubbele) meter geïnstalleerd. Wat is het onderscheid tussen de meters? Met zo’n enkele meter betaal je voor alle verbruikte stroom één tarief. Met zo’n dubbele meter heb je te maken met 2 tarieven. Men spreekt dan over piekuren (vaak van 7 uur ’s ochtends tot 9 uur ’s avonds) en een afwijkend tarief voor daluren (’s avonds en ’s nachts, in het weekend en tijdens o.a. de paasdagen). Welke optie voor jou het meest geschikt is, is te berekenen aan de hand van je verbruik.

Gebruik je relatief veel van de stroom tijdens deze daluren? Dan past het dubbeltarief mogelijk bij jou. Houdt dit in gedachten: het vraagt nogal wat planning om energie met name in de daluren te gebruiken. Veel apparaten gebruiken de hele dag door stroom. Denk maar aan de vrieskist of WIFI. En wil je de daluren optimaal benutten? Dan ben je gedwongen ’s avonds te wassen. Je moet er dus je dagindeling op aanpassen. Het voordeel is vaak verwaarloosbaar. Wij adviseren daarom: kies voor het enkeltarief. Besparen met dubbeltarief is niet voor iedereen weggelegd. Overigens ben je met een enkeltarief veel vrijer in stroomverbruik. Kijk tussen de opties voor gas en stroom bij NLE.

Kies ik voor een vast of variabel energietarief?

Ga jij vandaag nog overstappen van energie in St. Annaparochie? Dan kun je kiezen voor vaststaande en flexibele prijzen. Op welke punten wijken ze van elkaar af? Welke prijsstelling is geschikt voor jou? De meest gekozen optie is de vaste energietarieven. Een specificatie van deze keuzes vind je hierna.

Vaste tarieven
Gaat jouw voorkeur uit naar het vaste tarief? Dan wisselen de prijzen tijdens het contract niet. Dit zorgt voor een zorgeloze periode. Gaat de prijs van M3 gas en KwH stroom tussendoor omlaag? Dan gaat het tarief van jou niet naar beneden. Rondom St. Annaparochie is het vaste energietarief zeer zeker geschikt.

Variabel tarief
Kies jij het variabele tarief? Dan is het mogelijk dat prijzen van energie binnen jouw contract worden herberekend. Doorgaans vindt dit 2 keer per jaar plaats, in eind Juli en in begin Januari. De prijzen kunnen dan stijgen of dalen. De prijsontwikkeling zijn niet met zekerheid te zeggen. In veel situatie is dit geen geschikte optie.

Hoe kan ik mijn energiecontract opzeggen en overstappen?

Zijn jullie niet enthousiast over jullie bedrijf dat stroom en gas levert? Vind je jouw energierekening te hoog? Dan kun je mogelijk je huidige leverancier / energiecontract opzeggen + overstappen. En dat kan flink geld besparen. Aanbieders van energie en gas stunten met daverende welkomstacties. Maar wanneer kan ik overstappen? Welke stappen moet ik hiervoor nemen? De details hiervoor zullen we jou nu geven.

Kan ik overstappen?
Destijds een onbepaalde tijd contract afgesloten? Hou dan rekening met de opzegtermijn van een kleine maand. Je kunt dan gemakkelijk zonder boete van je contract af. Maar ben jij een contract aangegaan met een vaste looptijd? Dan moet je de termijn uitzitten. Voor het einde van het contract oversluiten kan, maar kost jou wel de (flinke) opzegvergoeding. De boete loopt op tot €202

 1. Achterhaal hoe lang jouw huidige contract nog loopt.
 2. Check energieprijzen op basis van jouw situatie.
 3. Zoek de beste en goedkoopste energie-aanbieder.
 4. Geeft direct je voorkeur aan voor een contracttype.
 5. De 14 dagen daarna kun je eventueel nog wisselen.
 6. Jullie nieuwe leverancier zegt jouw huidige contract op.
 7. Dit fonkelnieuwe contract zal ingaan op het zelfgekozen moment.

Overstappen met zonnepanelen: is dit ingewikkeld?

In St. Annaparochie zonnepanelen op jullie huis? Dan kun je zelfstandig stroom opwekken. Is jullie verbruik lager dan de zelf opgewekte stroom? Dan kan jij deze stroom terugleveren in de provincie Friesland. Per jaar wordt je hier natuurlijk voor beloond. Dit noemen we salderen. Ook met zonnepanelen is het verstandig per jaar de tarieven te vergelijken. Maak gebruik van ons ontwikkelde stappenplan. Ook interessant: goedkoopste gas en stroom in Nieuw-Amsterdam.

 1. Achterhaal je exacte verbruik (verbruikte energie minus zelf opgewekte energie). Is dit getal negatief? We spreken hier van een netto negatief verbruik.
 2. Vul jouw postcode, huisnummer en gasverbruik in. Voer in het vakje ‘stroom’ je feitelijke verbruik in. Wek je meer op dan je verbruikt? Kies dan voor 0 Kwh.
 3. Je checkt ogenblikkelijk de voordeligste leverancier gebaseerd op jouw verbruik en locatie. Noemenswaardig: Terugleververgoedingen wijken af per energieleverancier.
 4. Het voorschotbedrag wordt nu berekend.
 5. Bepaal de geschikte overstapdatum. Noemenswaardig: oversluiten rond de zomermaanden is vaak niet gunstig.

energie vergelijken St. Annaparochie


Overstappen naar de goedkoopste energie in St. Annaparochie

Betaal jij teveel voor de stroom? Of heb je een nieuwbouwwoning en zoek je naar een goede stroom-aanbieder? Check nu makkelijk de goedkoopste stroom in St. Annaparochie (en gas). Prijzen vergelijk en overstappen van energie gaat gemakkelijk door het volgende te doen:

1. Voer de gegevens van jullie huis in (Friesland)
2. Geef aan hoeveel stroom (kwh) en gas (M3) je wilt inkopen.
3. Selecteer de meter die je hebt (enkele of dubbele).
4. Laat weten of je ook groene energie wilt gebruiken.
5. Voor hoe lang wil je het energiecontract vastzetten?
6. Bepaal welke energietarief-optie je wilt. Vaste prijzen of juist meer variabel (meebewegen).
7. Bekijk de zoekresultaten en sluit je contract online over.

logo-vattenfall

Vattenfall

Veel samenwerkingen
Charmante service
Goede welkomstbonus

logo essent

Essent

Betrouwbaar
Goede service
Goede welkomstcadeaus

logo eneco

Eneco

Ook bronwarmte
Vaste prijs gas
Flinke welkomstpremie

logo nederlandse energiemaatschappij

NLE

Anna (hulp-app)
Inzicht in je verbruik
Scherpe welkomstpremie

logo oxxio

Oxxio

7.3 klantbeoordeling
Behulpzame service
Aanzienlijke kortingen

logo current

Qurrent

Groenste leverancier
2 jarig contract
Fikse welkomstkorting

logo green choice

Green Choice

Ook biomassa
Flexibele stroomprijs
Sublieme acties

logo energie flex

EnergieFlex

Actief sinds 2014
Betalen in termijnen
Aantrekkelijke kortingen

logo engie

Engie

CO2 beperkt
Persoonlijke service
Hoge welkomstpremie

logo energie direct

Energiedirect.nl

Regelneef app
Vriendelijke service
Fikse aanbiedingen

logo delta energie

Delta

Puur Zeeuws Groen
2 jaar vast of variabel
Fikse welkomstbonus

logo budget energie

Budget Energie

Goedkoop groen
Duidelijke voorwaarden
Aantrekkelijke kortingen


Prijzen gas vergelijken in St. Annaparochie

Jullie gasverbruik is een belangrijk onderdeel van de energienota. Gas gebruiken we om ons huis te verwarmen, om water op te warmen en voor sommige keukenapparatuur. Meteen in contact komen met de goedkoopste gasleverancier in St. Annaparochie? Door de gas-vergelijker tool in te vullen ontdek je snel de voordeligste gasleverancier. Op die pagina staat een overzicht van alle gasprijzen, en ook de kortingsacties en welkomstpremies. Hoeveel kan jij besparen op je gasverbruik? Voer je postcode + huisnummer en gasverbruik op jaarbasis in, en achterhaal de goedkoopste gasprijzen voor jouw situatie (het Bildt). Een betaalbare aanbieder achterhaald? Start vandaag nog met besparen! Dit is niet moeilijk. Je huidige contract opzeggen doe je niet zelf. Dit doet de nieuwe energie- en gasmaatschappij. Een bedenktijd van 10 werkdagen is standaard. In die dagen kun je nog van het contract af. Waar wacht je op? Stap meteen over, en laat die korting voor nieuwe klanten niet liggen. Andere regio? Begin nu direct met Energie vergelijken Domburg.

Duurzame energie vergelijken Check de beste aanbieders van stroom en gas en stap online over in de gemeente het Bildt.